Şimdi Ara

3060 Ti fan çalışma prensibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yeni sistem topladım. Ekran kartı olarak gigabyte 3060 ti eagle var.

Ekran kartının fanının çalışma prensibi gerekli ısıya ulaşmadan fanın çalışmaması yönünde mi? çünkü şu an boştayken fan çalışmıyor. daha yeni yeni kurulum yaptığım için yüksek ısılara ulaşmadığı için deneyemiyorum.

ancak msı afterburner kurdum, oradan ''kullanıcı ayarlı otomatik fan kontrolünü aç'' yapınca dönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi first9 -- 16 Aralık 2020; 23:39:14 >

• 3D Active Fan beraberinde aynen öyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

3D Active Fan beraberinde aynen öyle.

Yani ekran kartında bir sıkıntı yok hocam. MSI afterburner çalıştırmaya gerek var mı? Yoksa ihtiyaç duyduğunda çalışması daha mı sağlıklı olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: first9

Yani ekran kartında bir sıkıntı yok hocam. MSI afterburner çalıştırmaya gerek var mı? Yoksa ihtiyaç duyduğunda çalışması daha mı sağlıklı olur?

Alıntıları Göster

Sıkıntı yok.

Aslında düşük ısılar daha yüksek boost hızı demek ama zaten genellikle 60 dereceden itibaren GPU kendini salmaya başlıyor. Bundan dolayı 70-75 derece arası sıcaklıklar bile görseniz (şimdi veya yaz aylarında) çok problem değil. 80’lere doğru gidişat olursa fan profili yaparsınız.

Masaüstü kullanımda falan veya fazla yük olmayan durumlarda fanların dönmesine gerek yok.

• Ekran kartında Zero RPM (0dB) özelliği var. Belirli bir sıcaklığa ulaşmadan fanlarını çalıştırmaz. Sizin herhangi bir ayar yapmanıza veya MSI Afterburner programını kullanmanıza gerek yok, ısınınca fanları kendiliğinden çalışmaya başlayacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.