Şimdi Ara

307 SW TRİPTRONİC; YARDIM........

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2004 model Peugeot 307 SW Triptronic (panoramik camlı, çelik jantlı, benzinli, kısacası ful olanı) 60000 km de vuruğu kırığı olmayan bir araba. En son 20000 Ytl.ye bıraktı ve almaya niyetlendim. Başıma dert mi alıyorum sizce? Bu araçtan kullanan ya da bu aracı tanıyan arkadaşlar yardımcı olabilirmi? Problemleri nelerdir? Fiyat nasıl? En çok merak ettiğimde çok yakar mı?

• bizde 2003 model 307 xt tiptronic vites var(inşallah 2 3 gün içinde yeni araç gelecek, bunu vereceğiz).. araç otomatik şanzumandan başımızı ağrıttı.. parçasını değiştirdiler, ama yine de yol bilgisayarında ara ara otomatik şanzumanda hata olduğunu gösteren yazı yazıyordu.. servise gittiğimizde önemli bişey yok, sadece basınc vs. gibi şeylerden arıza vermiş, hatayı siliyoruz sorun yok dediler 3-4 defa.. aracı satacağımız icin cok da üstelemedim.. yakıt konusu ise aşikar... swleri bilmiorum ama bizim araç en masum kullanımımda bile istanbul şehir içinde 28 ykr nin altına düşüremedim.. fiyat konusunda bizimkini baz alarak (2003leri 18bin-19bin hatta bazen 20bine satılıyormuş temiz olanı) normal olduğunu düşünüyorum..
  • Arkadaşım Selam,

bahsettiğin aracın aynısı babamda mevcut.2004 model full 3 senedir araç bizde ve en ufak bir arıza çıkarmış değil, yakıt tüketimi de normal, 100 kmde ortalama 10 litre şehiriçi, 8 de şehirdışı.. bence gönül rahatlığı ile alabilirsin, otomatik şanzıman olayına gelince. ben kendim otomatik şanzıman tamircisiyim. şanzıman sorun çıkarıyor diyenler kesinlikle şanzıman bakımını ihmal etmişlerdir. bilindiği gibi otomatik şanzımanlı araçlarda 60,000 km de bir yağ değişmek zorundadır. eğer değişmezse önce vitesler sert geçmeye başlar daha sonra da yolda kalırsınız. ha belki kırk yılın başı bir araçta otomatik şanzıman fabrikasyon hatası nedeniyle arızalanabilir. ama bu diğer araçlar da aynı arızayı yapacak anlamına gelmez.

umarım senin için açıklayıcı olmuştur.
  • Otomatik viteslisi hakkında pek bir bilgim yok ama 307 sw'nin duruşu çok hoş. Yakıtı otomatikte biraz daha fazla yakar diye düşünüyorum. Birde sw olduğu için yakarsa yakıtı 1.6 için fazla kaçabilir. Ben normal 1.6 307 kullandım, performansı 3. vitesten sonra yok oluyor resmen. Kısaca performansını pek beğenmedim. İç mekanı modern ama:) ve geniş bir araç. Seçim sizin tabi ama passat ve vectralarada göz atabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: meteg

Arkadaşım Selam,

bahsettiğin aracın aynısı babamda mevcut.2004 model full 3 senedir araç bizde ve en ufak bir arıza çıkarmış değil, yakıt tüketimi de normal, 100 kmde ortalama 10 litre şehiriçi, 8 de şehirdışı.. bence gönül rahatlığı ile alabilirsin, otomatik şanzıman olayına gelince. ben kendim otomatik şanzıman tamircisiyim. şanzıman sorun çıkarıyor diyenler kesinlikle şanzıman bakımını ihmal etmişlerdir. bilindiği gibi otomatik şanzımanlı araçlarda 60,000 km de bir yağ değişmek zorundadır. eğer değişmezse önce vitesler sert geçmeye başlar daha sonra da yolda kalırsınız. ha belki kırk yılın başı bir araçta otomatik şanzıman fabrikasyon hatası nedeniyle arızalanabilir. ama bu diğer araçlar da aynı arızayı yapacak anlamına gelmez.

umarım senin için açıklayıcı olmuştur.

aracımızın bakımlarını her zaman serviste yaptırdık.. 2002de otomatik var mıydı bilmiyorum ama 2003 ve 2004ün bazılarında otm şanzumanın sorunlu olduğunu servisler de söylüyor..

• Arkadaşımda var bu model gayet menun şuana kadar sorun yaşamadı
  • Bu araç zaten performans aracı değil, 1.6 motor,ağırlık ve otomatik şanzıman ile performans aracı olmaz. performans 2.0 litre ile başlar.. o yüzden kimse bu araçtan performans beklemesin bu araç bir aile aracı... 2003 ve 2004 lerde şanzıman problemi var diyenler ise genelleme yapıyor. tekrar söylüyorum araçların bazılarında fabrikasyon sebeplerinden arıza çıkabilir, şanzıman,motor ama bu illa ki araçların hepsinde de bu arıza olacak demek değildir.
  • 40 kuruştan aşağı yakmaz. binemedikten sonra ne yapcaksınız. alın bir dizel rahat rahat binin. ayrıca fiyat da fazla gibi geldi bana.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anadolu

40 kuruştan aşağı yakmaz. binemedikten sonra ne yapcaksınız. alın bir dizel rahat rahat binin. ayrıca fiyat da fazla gibi geldi bana.

çok iyi salladın 2.0 laguna bile 30 kuruş yakıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.