Arkadaşlar Ankarada yaşıyorum, 2006 model 307 HDI arabam var 110 beygirlik. Bu akşam kontağı çevirdiğimde arabam çalışmadı ve yol bilgisayarında " Presence of water in diesel fuel filter" yani dizel yakıt filtresinde su var gibi bir mesaj çıktı. Daha önce hiç böyle bir sorun yaşamamıştım daha soğuk havalarda bile. Benzer bir problem yaşayan oldu mu ya da sizce problemin kaynağı ne olabilir? Bu arada arabama yakıtı genelde aynı benzinlikten alırım ve son 2-3 sefer de o benzinlikten almıştım..
bence servise gidip veya sanayiye gidip aracın yakıt filtresini çıkartıp içerisine baktırabilirsiniz.eğer yakıttan dolayı bir sorun varsa zaten yakıt filtresinden anlaşılır. Yakıtı aynı yerden de alsanız bile belki sorun çıkmış olabilir.Benim aklıma gelen çözüm yakıt filtresini söküp içine bakmak zaten yakıt da su varsa ordan görebilirsiniz
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.. Merak ettiğim konu acaba bunun soğuk havayla bir ilgisi mi var yoksa aldığım yakıtla mı ilgili. İkinci olarak arabamı çalışmaya zorlasam, ısıtma bujilerinin yardımıyla bu sorunun üstesinden gelebilirmiyim? Acaba bu durumda çalıştırmaya zorlamak enjektörlere zarar verir mi?
quote:
Orjinalden alıntı: keyos
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.. Merak ettiğim konu acaba bunun soğuk havayla bir ilgisi mi var yoksa aldığım yakıtla mı ilgili. İkinci olarak arabamı çalışmaya zorlasam, ısıtma bujilerinin yardımıyla bu sorunun üstesinden gelebilirmiyim? Acaba bu durumda çalıştırmaya zorlamak enjektörlere zarar verir mi?
ben de bu konuyu ustama sormuştum ama tamamen yakıtla ilgili bir problem demişti.ben de dizel araba kullanıyorum 3senedir ve soğuklardan dolayı böyle bir problemle karşılaşmadım.bence arabayı fazla zorlamadan anlayan birilerine gösterseniz iyi olur sonra pompaya enjektörlere birşey olursa al başına belayı
konu hk. da hiç tecrübem bilgim yok ama depoda az yakıt olursa nem yani su buharı birikir diye okumuştum. yanlış bilgi olmasın öyle bişey olabilir mi
yaklaşık yarım depo yakıt var arabamda, böyle bir problem olduğunu sanmıyorum
bende astra cdti ımı servise emanet ettim az önce. Bende dağıtıcı problemi olabileceğinden şüppheleniyorlar,en az 300-350 ytl masraf açtı başıma. Servise ya da ustaya götürün
sabah servisi çağırdım geldiler baktılar problem aküdeymiş.. Aküyü değiştirdiler ve problem halloldu... Mazot filtresiyle en ufak bir alakası yokmuş yani
Aynı sorun bende de var. Aracım peugeot 407 hdi. Gaziantep üniversitesi civarında ki Opet'den alıyorum yakıtı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme