Şimdi Ara

310 Günde İTÜ MAKİNA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
7
Favori
7.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese selamlar. YKS çalışmalarıma bugün itibariyle tam olarak başladım. Temelimin olduğunu düşünüyorum her şeye sıfırdan başlamıyorum fakat hiç düzenli çalışma alışkanlığı edinmedim bu zamana kadar. TYT netlerim 55-60 arası, 11. sınıfta ise konuların %50-60 kadarına çalıştım. Bu konuyu 15 Ağustos 2024 - 20 Haziran 2025 tarihleri arasında tutacağım bir aksilik olmazsa. Belki üniversite zamanları gelirim, bu zamanlarımı hatırlarım. Bismillahirrahmanirrahim diyerek başlayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DurdumSustumGülümsedim -- 14 Ağustos 2024; 18:47:41 >

• Milimetrik programın bende bir kere işe yaradığını bile görmedim, gereksiz baskı bir dersin ne kadar sürede biteceğini önceden hesaplayamayız ya da en ufak kaymada program çöp oluyor, onun yerine haftalık görev koyun onları bitire bitire gidin daha mantıklı.
    10+ saat olmak zorunda da değil yani bir gün 4 saat olur öbür gün 7 saat olur değişir kişinin temeline göre.
  • İyi çalışmalar, şimdiden sınavda başarılar.

• Basarilar
  • Yorumlar için teşekkürler.

• İdealist insanları severim, başarılar.
  • 15 Ağustos 2024 | 1/310

Saat 9'da uyandım 9.40 gibi dersime geçiyorum şimdi. Normalde 10'da yatıp 6'da kalkmaktı amacım ama günlerdir alarmı erteliyorum 10 saat kadar uyuyorum. Bu yüzden yatma saatimi gece 4'e kadar aldım. Gece çalışırım artık hem daha çok hoşuma gidiyor. Şuan yatmama 18 saat falan var yani bugünkü amacım toplam 14 saatlik bir çalışma çıkartmak olacak. TYT biyolojiyi bugün bitireceğim konu ve test kısmını yani her şeyiyle. Sonra biyotik branş denemelerinden yoğun odaklanma yapacağım ve 30 tane de biyoloji denemesi atacağım. Denemeleri bu kadar sık yüklemek saçma gelse de biyoloji gibi ezber bir derste yapacağımız her bir hata bize artı net olarak dönüyor yani ne kadar yanlış o kadar iyi. Seri bir şekilde topluyoruz puanları. Tabi ki tyt biyolojiden çıkmadan önce bir tekrar düzeni kurmak şart. Ek olarak paragraf çalışmam olacak 30x3 90 dakika şeklinde. Bir seansını spreeder çalışmasına vereceğim, hem okuma hem anlama oranını arttırdığını düşünüyorum. Günlük hedeflerimi bu şekilde altını çizdim, yapamazsam akşam buraya yazmak zorundayım.

Gün Sonu Edit: Tyt biyoloji bitmedi kalıtım sandığımdan daha uzunmuş. Dolayısıyla branş denemelerini de atamadım. Paragraf çalışıldı, 14 saat tamamlandı. 10 saat uyuma derdine son verdim artık sabahları 6'da kalkabilirim çünkü yaklaşık bir hafta bizim iş yerine ben bakacağım babam memlekete gidiyor. Sabahları erken kalkıp otobüse binip sanayiye gitmem gerekecek. Allah'tan çalışmayacağım, işim ofiste oturmak. İlk gün hayırlı olsun.

Çalışma Saati: 14 saat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DurdumSustumGülümsedim -- 26 Ekim 2024; 11:18:1 >

• 16 Ağustos 2024 | 2/310

Yarın tyt biyoloji bitecek. 30 tane biyoloji branş denemesi atılacak. 30x3 paragraf çalışması alınacak. Tyt kimya 9. sınıf kısmı bitecek. 11 saat çalışma yapılacak. Şuan tyt netlerim 50-60 civarlarında dolanıyordu ve okul açıldığı zaman muhtemelen bir tyt denemesi yapılacak. O tyt denemesinden hedefim 85 net yapmak. Denemenin yapıldığı gün ve sonuçların açıklandığı gün buraya yazmak istiyorum. İyi geceler.

Gün Sonu Edit: Bugün neredeyse hiçbir şey yapmadım. 3 saatlik bir çalışma çıkardım. Biyoloji falan çalıştım. 14 saatlik çalıştıktan sonra 4 saat falan uyuyunca gerçekten kafa falan kalmadı, tüm gün kafam garipti yani.

Çalışma Saati: 3 Saat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DurdumSustumGülümsedim -- 16 Ağustos 2024; 21:43:57 >
  • Karar veren, kendine güvenenin ciddi bir mazeret olmadığında başaracağına inanıyorum çoğunlukla. Başarıla diliyorum

• matciali M kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hedeflerimize ulaşabildiğimiz bir hayatımız olsun.

• 17 Ağustos 2024 | 3/310

Bugün hiçbir şey yapmadım. Sıkıcı bir gündü benim için. Çalışma programım üzerinde büyük değişiklikler yaptım bugün o yüzden geçemedim diyebilirim dersime. Üzerine biraz da tembellik.

11. sınıfın başlarından beri her zaman çok sistemli ve programlı gitmeye çalıştım. İnternette bir sürü kanaldan bir sürü taktikler aldım fakat maalesef hüsranla sonuçlandı hepsi. Beni başarıya program götürür zannediyordum o kadar aykırı ve milimetrik bir programım vardı ki. Her şey çok iyi gidiyordu yani. Sonra bu program iskeletim yazın çöktü. Haziran sonlarına doğru. Temmuz falan da hiç ders çalışamadım. Ağustos gibi bu sistematik ve her şeyi milimetrik hazırlanmış programı kırmam gerekti. Yeni yeni düzene oturuyor. Sıkıntı şurada şimdi. Adam 1 senede derece yapmış ve sana diyor ki bu taktikleri uygularsan çok verim alırsın. Eski ben ise buna inanıyordu. Çünkü kanıtı var adamın derece yapmış. Aslında olay o taktiklerde değil adamın belki 12 13 saat boyunca çalışmasında yatıyordu. Ben ise bunu göremiyordum. Bunu görene kadar yaklaşık 8 ayım gitti. En azından daha doğrusunu öğrendim. Artık programlarım çok esnek. Sadece temel hatlar belli ve doğaçlama çalışıyorum. Yani canım bugün şu konudaki eksikliğimi gidermek mi istiyor. Gider onu yaparım. Temellerden şaşmayacak şekilde. Mesela önceden murat can kocakulak gibi insanların programlarına bakardım ve çok basit ve kötü gelirlerdi o programlar. Çünkü çok esnekti ve belirsizlikler çoktu bana göre. Ama asıl olay orada yatıyormuş. Tüm inancınla güvendiğin bir şeyin aslında en yanlış şey olduğunu görmek.. İnsanın kendine güvenini etkileyebiliyor. Fakat insan olduğunu ve yanlış yapabileceğini kabul etmek, en doğrusu gibi gözüküyor. Bknz.

Yarın en az 8 saatlik bir çalışma çıkartacağım. Kalıtımdan 45 dakika soru çözümü ve 90 dakika paragraf. TYT kimyada ilk 2 konu bitirilir. Tyt biyoloji ise direkt bitirilecek kalıtım hariç.

310 Günde İTÜ MAKİNA

Sabah kalktığımda ve yattığımda hedefimi hatırlamam için şöyle bir kağıt yapıştırdım duvara. Ablamın arkadaşı makine mühendisi ve defterini ablamda unutmuş, sende kalsın demiş. Benim oldu. Parayla satın alamayacağım bir defter bir sürü makine mühendisliği notu var. Gerçekten çok iyi oldu benim için. Kağıda baktığımda çizilen ve yazılan şeyleri sevmeye çalışıyorum, seviyorum. Düz hava olsun diye koymadım. İleride bak bende böyle şeylerle uğraşacağım diye kendi benliğimi bunun üzerine kurmaya çalışıyorum. Ve gerçekten sevmeye de başladım bu bölümü.

Bugünde bu şekilde, hayırlı akşamlar arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DurdumSustumGülümsedim -- 26 Ekim 2024; 11:20:55 >

• 18 Ağustos 2024 | 4/310

Bugün 5 saatlik bir çalışma çıkarttım. Ekolojiye falan çalıştım da aşırı sıkıcı konu. Kalıtımdan da 45 dakika soru çözümü aldım yavaş yavaş oturduğunu hissediyorum bazen eğlenceli olduğu da oluyor. Paragrafa yeni yeni başlıyorum yavaş yavaş gelişimi hissetmeye başladım. Özellikle 15 dakika boyunca bir kitaptan hem anlamaya çalışarak hem de çok hızlı bir şekilde okumaya çalışarak okuma yapmak çok geliştiriyor.

Yarın iş başı pazartesi. Bir hafta boyunca iş yerine ben bakacağım. Çalışmalarım orada devam edecek. Hayırlısı olsun bakalım.

Yarın 10 saatlik bir çalışma çıkartacağım. Tyt biyoloji 20 tane branş denemesi atılacak. Tyt kimya 9. sınıf kısmı bitirilecek. 90 dakika paragraf çalışması ve 45 dakika kalıtım soru çözümü.

Artık son 2 3 gündür boşladığım fazla oldu sıkı bir şekilde devam etmem lazım.

Bir gün daha sona erdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DurdumSustumGülümsedim -- 19 Ağustos 2024; 1:38:20 >

• DurdumSustumGülümsedim kullanıcısına yanıt

bence şimdiden tyt biyoloji denemesi kasma. tyt fen çok çabuk unutuluyor. bu zamanlar tyt türkçe ve mat kasarsan daha çok rahat edersin.

• Hocam çok sert başlamışsınız gibi geldi. Süre biraz daha düşürülüp verim arttırılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxwellDenklemleri -- 19 Ağustos 2024; 1:54:12 >
  • Allah yolunuzu açık etsin başarırsınız inşallah iyi çalışmalar.
  • Milimetrik programın bende bir kere işe yaradığını bile görmedim, gereksiz baskı bir dersin ne kadar sürede biteceğini önceden hesaplayamayız ya da en ufak kaymada program çöp oluyor, onun yerine haftalık görev koyun onları bitire bitire gidin daha mantıklı.
    10+ saat olmak zorunda da değil yani bir gün 4 saat olur öbür gün 7 saat olur değişir kişinin temeline göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 19 Ağustos 2024; 1:59:39 >
  • yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt

Dün akşam programa yazdım branş denemelerini ama sabah kalkınca bana da uygunsuz geldi o kadar deneme atmak. En azından biraz daha pekiştirmek için günde 1 2 taneden çözeceğim. Gerçekten matematik kalıcı oluyor 4 senedir öğrendiğim konuları unutmamışım.

• MaxwellDenklemleri kullanıcısına yanıt

Biraz sert olduğu doğru fakat hedefim için başka şansım yok gibi duruyor çünkü yaz dönemimi de verimli geçiremedim. İyi olanlar daha iyi oldu bu dönemde ben ise yerimde durdum. O yüzden böyle başlamak istiyorum fakat sert başlangıçlar sert inişlerde getirebiliyor dikkatli olmak lazım.

• isyanediyorumisyan kullanıcısına yanıt

Hepimizin inşallah teşekkürler.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.