Şimdi Ara

32 Veya 64 Gb Ram Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aşağıda bilgisayarımın donanım parçalarını yazdım. Bilgisayarım sanki celeron gibi çalışıyor bunun tek nedeni muhtemelen ram değildir ama önce ramleri yükselterek işe başlamak istiyorum. Diğer açtığım konuda bir arkadaş 4lü set kullanma sorun yaşarsın 2 li kullan dedi. Başka bir arkadaş ise amd de 4 lü daha iyi dedi. Kafam karıştı.

Şimdi ben şöyle mi yapmalıyım şuan takılı olan ramleri çıkartıp yerine 2 x 16 ya da 2 x 32 ram alıp takayım şuanki ramleri de satayım mı? Yoksa hayır bu dursun 2 tane daha 8 alıp bunlarla beraber mi yapmak daha sağlam olur?

Bir de bu 2 x 16 , 2 x 32 ve 2 x 8 ( bunların yanında ) olacak şekilde hangi ramleri almalıyım ne önerirsiniz yazabilirseniz çok sevinirim. Ben bu ramlerle devam etmeyip 2 x 32 alma taraftarıyım. Anakartım en çok kaç destekler onu bilmiyorum ama atıyorum 128 GB ram almak lüzumsuz sanırım.

NOT: Oyun oynamıyorum. Python gibi basit şeyler çalıştırıyorum. Onun dışında sıradan youtube amazon video falan. Yani aslında bilgisayarı yoran bir şey de yapmıyorum fakat bilgisayarımda neden anlamadım donmalar oluyor sürekli. 15-20 dk önce format attım windowsun orjinal isosunu indirip. sonuç aşağıda. Hiç program falan da yüklü değil neredeyse.

NOT 2: Ramlerimde arıza olup olmadığını anlayabileceğim bir program vesaire var mı acaba?

İŞLEMCİ: AMD Ryzen 7 3700X 8 Çekirdekli İşlemci

ANAKART: Anakart Adı MSI MPG X570 Gaming Edge WiFi (MS-7C37)

RAM: XPG Spectrix D60G 16 (8X2) GB 3200 MHz DDR4

EKRAN KARTI: ASUS RADEON ROG STRIX RX 5700 XT GAMING OC 8GB

SSD: Adata XPG SX8200 Pro 1TB 3500-3000MB M.2 PCIe SSD

MONİTÖR: AOC Q3279VWF 32" 2560X1440

POWER SUPPLY: FSP AURUM PT-1200FM 80 PLUS PLATINIUM 1200W AKTİF PFC FULL MODULER GÜÇ KAYNAĞI

• Sistemin sıcaklık değerleri normalse o güç kaynağı mining çıkması 2. el olarak alındıysa sorun güç kaynağından olabilir.

Ram yükseltmeyle alakalı olduğunu sanmıyorum. Bir parçanızda arıza var ramde olabilir. 4 lü ram takarsanız muhtemelen xmp profile aktif edemeyebilirsiniz. Onun haricinde normal çalışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 30 Temmuz 2024; 21:1:59 >
  • MyCoDeR kullanıcısına yanıt

güç kaynağını sıfır aldım hocam inventustan. XMP profil nedir sanırım bende aktif değil o, hiç yapmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtr3ams -- 31 Temmuz 2024; 23:47:0 >
  • İşlemciyi 5900x yapın ram'i de ihtiyacınıza göre 16gbx2 32gbx2 şeklinde anakartın uyumluluk listesine bakarak seçin. (ram 2 slot olmalı 4 slotta vadedilen hızları alamayabilirsiniz)

• Anakartınızın destek sayfalarında desteklediği bellek kombinasyonları vardır. Onlara uyun.

Sayfa 15 ve 29'u RAM'ler için okuyun. CPU'unuzun bellek desteğini öğrenin.

https://download.msi.com/archive/mnu_exe/mb/E7C37v1.1.pdf

Şunu açalım...

Atıyorum, 2 tane 3200 MHz bellek kullanırsanız, ikisi de 3200 çalışır.

4 tane 3200 MHz bellek kullanırsanız, dördü de 2800 (atıyorum yani ama düşük hızda) çalışır.

Böyle olmak zorunda değil. CPU özelliklerinde bellidir.

Birden çok bellek kullancaksanız, Rank önem kazanıyor.

CPU soğutucunuzun izin verdiği sayıda maks adet bellek kullanın.

XMP Intel'in özel fabrika çıkışı bellek overclock ayarıdır kabaca. AMD'deki karşılığı EXPO'dur. Intel'de EXPO RAM, AMD'de XMP RAM kullanırsanız, sadece özel hız profillerini ya açamazsınız ya da açarsanız sorunlu olur. Yani belleğin özel hız profilini kullanmayacaksanız, önemli değil. Lakin A-XMP tam olarak nedir bilmiyorum, spekülasyon yapabilirim ancak.

Zannederim RX-3X00 sekmesini seçmeniz grekiyor, her ne kadar sonu X olmasa da.

NOT 2 için de facto yanıt:

32 Veya 64 Gb Ram Önerisiwww.memtest86.com
    MemTest86 - Download now!
    https://www.memtest86.com/download.htm

Bu da sistem yüklenmişken izlemenizi sağlar:

32 Veya 64 Gb Ram Önerisiwww.passmark.com
    PassMark RAMMon - Identify RAM type, speed & memory timings
    https://www.passmark.com/products/rammon/index.php

Diğerlerini internette adlarıyla arayabilirsiniz:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    8 GB ram 4 GB gözüküyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.