Şimdi Ara

32000 DEN 6000 E ÇEKMİŞ BİRİSİ OLARAK TAVSİYE KONUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
20
Favori
2.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yöneldiğim taraf 12. sınıflardan ziyade 11. sınıflar çünkü ben 11. sınıfın eylülünde dershane ile başlamxıştım.YGS de dikkatsizlik ve heyecandan dolayı düşük yaptım ama lys de hakkımı alarak 6072ye çekmeyi başardım.Özellikle fizik bu konuda çok yardımcı oldu.

ÇALIŞMAMI 11. SINIF 11. SINIF YAZI VE 12.SINIF OLARAK 3 E AYIRICAM

11.SINIF
    11.Sınıfta düzenli sistemli çalışmak önemli 11. sınıf kitapları yerine daha çok lys ygs kitaplarından çalışmak daha mantıklı.Eğer okul sınavlarınzı son konulardan oluyorsa ve sizde bu şekilde çalışıyorsanız belirtek isterim ki hata yaparsınız.Kendi arkadaşlarımın okuldaki YGS vs LYS sonuçlarını incelediğimde 9. SINIF 10. Sınıfta okul 1. olan arkadaşım 40 000. oldu.Sürekli son konulara çalıştığı için eski konuları unutuluyordu.O yüzden 11. sınıfta tüm konuları iyice harmanlayarak çalışmak gerekiyor.FİNAL'e gidiyorsanız sizeverilen aylık çizelgeleri kesinlikle kendinize göre beni linkte yapmış olduğum gibi düzenleyin eğer finale gitmiyorsanız giden bir arkadaşınızdan mutlaka edinin.11. Sınıfa kadar ben çok tembel birisiydim.Sadece sınav öncesi çalışırdım.Dolayısıyla 11. sınıfa geldiğimde temelim yoktu.Temel eksikliğini en çok hissetiğim ders geometri oldu.Çünkü bizim dönemimzde bütün sene dörtgenler çokgenler çemberler vardıve hepsinin içide üçgen ve teoremler vardı.11.Sınıfta geometri çalışarak hafiften bir temelim oluştu.Bir çok formülü öğrenmiş oldum 12.Sınıftada 11.sınıf konularını daha az çalıştım.11.Sınıf sizin için dönüm noktası olacaktır.11 de başlayıp ilk 1000e de girersiniz 100binincide olursunuz.

YAZ DÖNEMİ
    Yazın başında Finalin 15 günlük bir hazırlık programı vardı.Genelde öğrencilerin zorluk çektiği konuları işledik.Matematikte sayıları Geometride Analitik Fizikte Elektrik-Elektrostatik Kimyada Kimyasal Değişmler Biyolojide Canlıların sınıflandırılması )Bu programla beraber yine o çizelgelerden verildi ve 45 günlük tatilimizde çalışmamız için )9 10 11 konuları vardı çizelgede bende hepsini kendime uygun bir şekilde programımı hazırladım
    s2.dosya.tc
    Desktop.rar dosyas�n� indir - download
    http://s2.dosya.tc/server2/e6zkyn/Desktop.rar.html
    BU ARADA BELİRTMEK İSTERİM ÇALIŞMA PROGRAMI 2 BÖLÜMDÜ 1.BÖLÜM YGS ONU SABAHTAN ÇALIŞIYORDUM 2.BÖLÜM LYS ONU AKŞAM ÇALIŞIYORDUM.EXCELDE SHEET 1 SHEET 2 DİYE GEÇİŞ YAPIP GÖREBİLİRSİNİZ LYS PROGRAMINI Bu linkten bakabilirsiniz.Bu şekilde yazın yaklaşık günde 5 6 saat çalışarak bitirdim ve senenin en verimli en çok işime yarayan çalışması oldu diyebilirim.Çalışmaya başlamadan önce bütün fem beyaz kapaklı soru bankalarını almıştım.Hepsinin 9 10 11 kısımlarını çözdüm yapamadıklarıma teknofemden baktım.Konu çalışırkende teknofemdeki videolardan çalıştım ( youtubeda bulabilirsiniz)Programımda Karmaşık sayı yazıyosa 1 2 saat konusunu çalışıp 2 saat kadar da soru çözüyodum.Biyolojide özellikle yazarak çalıştım herkes genelde yazın tek başına çalışmanın verimsiz olduğunu ve hiç akılda kalmadığını söyler ama hiçte öyle değil.Siz bütün konuyu yazarak çalışıp üstüne sorularını da çözerseniz ve düzenli tekrar ederseniz hiç unutmassınız )

12.SINIF DÖNEMİ
    Tatil bitişi temel liseyle beraber okula başladık 15 Ağustosta başlamıştık.Düzey belirleme sınavı yapıldı ve sınıflar belirlendi.İlk asıl çalışmamın karşılıığını burda aldım.1.Sınıftaydım.Etrafımdaki herkes fen lisesi ya da izmirin en iyi okullarından gelen öğrencilerdi.Okul döneminde hem ygs hem lys yi beraber götürdük.LYS de konu ağırlıkı YGS de soru ağırlıklı bir çalışma yaptım.Defter tutmak ve tekrar yapmak bence en çok başarıyı etkileyen faktörler.YGS öncesi TÜREV İNTEGRAL SİSTEMLER ORGANİK KİMYAnın temeli atmıştım dersleri iyi dinleyip tekrar ederek.YGS den sonrada 1 haftalık çalışmayla hepsini oturttum.Sınavlara 3 hafta kala 1 ay kala Körfezin Son Prova kitabı çok faydalı oldu.Son ayda ygs için sürekli deneme çözün evde konularınız bittiyse ve okuldaki dershanedeki denemelerinizi kontorl ederken bir çizgelge oluşturun bütün konuların olduğu her dersten bir çizelge.Yaptığınız her yanlışı o çizelgede gerekli konuya bir + koyun.Bazı konularda belki hiç + olmıcak bazık konularda çok + olcak.Fazla + olan konuları dönün 1 defa bakın.Bu şekilde son 1 ayda tüm eksikerinizi kapatmaya çalışın.Sınav öncesi de benim yaptığım çok büyük bir hata vardı.Son gün bile ders çalıştım.Kafamı boşaltmadım.LYS de o hatayı yapmadmı ve son 2 3 gün hiç derse bakmadım kafam rahat girdim.Sizede tavsiyem olur

Kitap tavsiyesi olarak

Matematik Adına FEM Beyaz Kapaklı YGS LYS KAREKÖK YGS LYS Bu 2 kitap kesinlikle alınıp çözülmeli Femler internetten çözümlü kareköktewww.cozenadam.com üzerinden 4 5 hesap açıp tüm sorularınıza bakabilirsiniz

Geometri içinde yine FEM BEYAZ KAPAKLI YGS-LYS ve KARAKÖK LYS Geometri bütün sene yeter

Fizikiçin Fem Beyaz Kapaklı Palme A B (ilk öğrenirken çok işe yarıyor) FDD YGS Fizik özellikle hedefiniz yüksek ise çok geliştirir sizi

Kimya Biyoloji içinde FDD Soru Bankaları ve Fem Beyaz kapaklı çok iyidir.

ve en en önemlisi günlük 30 dk 1 saat tekrar

Sorularınız olursa mesaj atarsanız yardımcı olabilirim

Hedefinizi belirleyin ne kadar zor olduğu önemli değil.Ve o hedef için neleri feda edebilceğinizi örneğin oturup masanın başında dirsek çürütmek çalışırken.
    İleride ne olacağınızı nasıl yaşayacağınızı belirleyin ve bunun için ne kadar özveri göstericeksiniz.Ben böyle motive olup başlamıştım

NOT FAZLA KİTAP ALAMAYAN ARKADAŞLAR ULAŞIN BANA KARGO YOLUYLA KİTAP GONDEREBILIRIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lion354 -- 10 Ağustos 2016; 14:53:37 >

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam nereyi yazdiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: Hz.Vici0us

Hocam nereyi yazdiniz

Hedefim Boğaziçi endustriydi onu yazamadım kimyayı sevdiğim için Boğaziçi kimya mühendisliği yazdım
  • Ahhh fizikk ah :((

Hocam tebrikler bu arada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaMariposa

Ahhh fizikk ah :((

Hocam tebrikler bu arada

teşşekür ederim
  • Sonucuna bakinca sunu anladim : bu sene fizikte 4 net bile bi suru one atma sebebi olmus.benim netler senle aynu biyo ve fizik disinda ben 44 kdan 16 ya cekersen sen 9 ya cekmisin mf4 de. Fizik netim 21, biyo netim 22 idi sanirim. Vay be

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: psycho1905

Sonucuna bakinca sunu anladim : bu sene fizikte 4 net bile bi suru one atma sebebi olmus.benim netler senle aynu biyo ve fizik disinda ben 44 kdan 16 ya cekersen sen 9 ya cekmisin mf4 de. Fizik netim 21, biyo netim 22 idi sanirim. Vay be

Kanımca bu seneki sıralamayı Fizik belirledi
  • lion354 L kullanıcısına yanıt
    Aynen bro cok net, tebrk ederim bi de seni

• Teşşekür ederim koç

• quote:

Orijinalden alıntı: lion354

Teşşekür ederim koç
    30 binden 6 bine çekmişsin, 32 binden 8 bine çekmişsin de neyse :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutss123

Çaktırma pampa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lion354

quote:

Orijinalden alıntı: umutss123

Çaktırma pampa

Alıntıları Göster
    garaveli bulmamız lazım abi garaveli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay Robot

Garaveli derken

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-33047D815

Alıntıları Göster
    Cidden herhalde fizik belirlemiş. Ham konuşayım;

14K yım 30 K'sın.
    MAT ve GEO 0.25 net önündeyim.
    Fizik olarak 2.5 net önümdesin.
    Kalan aynı.
    6K'ya çekmişsin. 4.7K'ya çekmişim. OBP ikimizi de aynı miktar geriye atmış.

Sonuç : YGS önemsiz beyler LYS asılın.

Tebrikler hocam. Bravo.

O kadar calisip lys de nasil yanlis yapiyorsun 😕

• quote:

Orijinalden alıntı: 2017mimar

O kadar calisip lys de nasil yanlis yapiyorsun 😕

Olay sadece çok çalışmak değil sınav esnasında heyecan dikkatsizlik yanlış okumalar bitirdi beni
    Yani hocam anlattigina gore zaten ilk 1-2k yi haketmissin .

• quote:

Orijinalden alıntı: 2017mimar

Yani hocam anlattigina gore zaten ilk 1-2k yi haketmissin .

Şuanda mutluyum çünkü keşkelerim yok keşke daha fazla çalışsaydım demiyorum.
    Benim böyle çalışmamdaki en büyük etki eniştemdi Boğaziçi mezunuydu o beni gaza getirip alevledi inşallah bende burdaki arkadaşlara bir nebzede olsa yardımcı olabilirim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.