Şimdi Ara

320d Yakıt Tüketim Hatası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 2004 Model E46 320d aracım var. Ve uzun zamandır ekranda gösterilen yakıt tüketim degeri ile gerçekte tükettiğim yakıtı örtüştürmeye çalışıyorum fakat bir türlü tam olarak tutturamadım. Hep %10 kadar farklı oldugunu düşünüyorum.

1000 Km yol yaptım ortalama 6,5 gösterdi diyelim sonrasında depoyu tekrar fulleyip hesapladıgımda 7.1 gibi bir deger çıkıyor.

Hesaplamada klima ve araç çalıştırma sırasında tüketilen yakıtı da hesaplıyor mu yoksa farklı bir hesap şekli ile mi çalışıyor?

• yetkili servise git baksınlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: genositous

Merhabalar 2004 Model E46 320d aracım var. Ve uzun zamandır ekranda gösterilen yakıt tüketim degeri ile gerçekte tükettiğim yakıtı örtüştürmeye çalışıyorum fakat bir türlü tam olarak tutturamadım. Hep %10 kadar farklı oldugunu düşünüyorum.

1000 Km yol yaptım ortalama 6,5 gösterdi diyelim sonrasında depoyu tekrar fulleyip hesapladıgımda 7.1 gibi bir deger çıkıyor.

Hesaplamada klima ve araç çalıştırma sırasında tüketilen yakıtı da hesaplıyor mu yoksa farklı bir hesap şekli ile mi çalışıyor?

Sanırım sizin aracınıza özgü değil bu olay. Bilgisayar yarım litre az gösteriyor. Benim aracımda da mevcut.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende öyle düşündüm. Sanki benim aracımdan degil bütün 320d lerde var gibi bu sebeple hesaplama mantıgı farklı mı acaba diye düşünmeye başladım, örnegin klima kullanımlarını hesaplamıyor olabilir veya aracı çalıştırma sırasında harcanan yakıtı hesaplamıyor olabilir. Sürekli son 100 km deki yakıt tüketimini gösteriyor olabilir vs. bütün ilginç senaryolar aklıma gelmedi değil. Ama emin olmak için farklı 320d kullanıcılarına sormak için buraya yazdım.

Servis konusuna gelirsek. Tabii ki servise gidecegim ama öncelikle burada diger aynı model kullanıcılarına sorup bu şekilde biraz daha bilinçli olarak gitmek daha mantıklı diye düşündüm.
  • Yol bilgisayarında 8.5 litre diyor, depo hesabı 7 litre. Şu ana kadar 2 senedir her depoda hesap yaptım ve her defasında yol bilgisayarı gerçek tüketimden fazla gösterdi ki benim hesabım kesinlikte ayrıntılı ve doğrudur. Servis danışmanına sordum bu durumu, normal birşey zaten yol bilgisayarı yakıt tüketimini ölçmüyor tahmin yürütüyor dedi. Bende depo hesabına devam ediyorum. (2011 320d)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5DE16100E -- 22 Ağustos 2013; 8:58:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde yakıt tüketimi düşük göstermek için bilerek yaptıklarını düşünüyorum. Bundan önce kullandığım 2011 model E350 serisinde bile 15% e varan bir eksik gösterme vardı....
  • O zaman manuel hesaba devam. Oradaki ölçü birimini ise sadece bir bilgi olarak takip edebiliriz. Aslında ben ne kadar ölçtüysem hep %10 farklılık gösterdi. TAbii daha farklı oldugu nadir durumlarda oluşmuştur. Çıkan rakam üzerine %10 ekleyip hesaplamaya devam edeyim :)

Bu cevaplar sonrası servise bunun için gitmemeye karar verdim :)

Herkese teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 3 yakıt tüketimi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: genositous

O zaman manuel hesaba devam. Oradaki ölçü birimini ise sadece bir bilgi olarak takip edebiliriz. Aslında ben ne kadar ölçtüysem hep %10 farklılık gösterdi. TAbii daha farklı oldugu nadir durumlarda oluşmuştur. Çıkan rakam üzerine %10 ekleyip hesaplamaya devam edeyim :)

Bu cevaplar sonrası servise bunun için gitmemeye karar verdim :)

Herkese teşekkürler.

benim 2004 320d aracımdada 7,2 lt gösteriyodu şu anda passat cc kullanıyorum 170 hp lik olandan çok daha fazla tüketmesine rağmen tüketim 6,8 lt anlam vermek gerçekten zor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.