Şimdi Ara

325. dönem - Ankara, MAMAK - Muhabere.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
38.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 325'inci Dönem Yedek Subay Sınıflandırma Sonuçlarınız Aşağıdadır :
    Sonuç Açıklama Tarihi:10 Aralık 2008

Aday Nu.35333
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Muhabere
    Statüsü Er
    Branşı
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi MEBS. OKL. VE EĞT. MRK. K.LIĞI
    MAMAK ANKARA

Arkadaşlar askerliği buraya çıkan varsa tanışalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temmuz17 -- 9 Mayıs 2009; 11:19:42 >

• ekledim kardeşim seni :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabio_02

ekledim kardeşim seni :)
    Ben de Mamak'tayım...

Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Muhabere
    Statüsü Yedeksubay
    Branşı MUHABERE EĞİTİM/KURS TK.K.
    Kabul Toplanma Merkezi
    MAMAK ANKARA
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzmania

Ben de Mamak'tayım...

Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Muhabere
    Statüsü Yedeksubay
    Kabul Toplanma Merkezi
    MAMAK ANKARA

Alıntıları Göster
    323 k.d olarak acemiliğimi mebs de yaptım . hayırlı olsun herkeze . sorularınız varsa cevaplıyabilirim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: cccp

323 k.d olarak acemiliğimi mebs de yaptım . hayırlı olsun herkeze . sorularınız varsa cevaplıyabilirim .

Alıntıları Göster
    Bende 325. dönem Mamak'a muhabere er olarak gidiyorum. Şu an en fazla öğrenmek istediğim şey hangi bankaları kullanabileceğimiz. İçeride Garanti veya Vakıfbank bankomatı var mı? Sanırım ING Bank şubesi varmış ama kapanmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi repocket -- 14 Aralık 2008; 10:44:04 >
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: cccp

burda daha çok ne üzerine calısmalar oldugunu merak ediyorum
    nelere dikkat edelim bilgilendirirsen seviniriz

• quote:

Ben de Mamak'tayım...

Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Muhabere
    Statüsü Yedeksubay
    Kabul Toplanma Merkezi
    MAMAK ANKARA

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: oguzmania

Ben de Mamak'tayım...

Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Muhabere
    Statüsü Yedeksubay
    Kabul Toplanma Merkezi
    MAMAK ANKARA

ben de 313.dönem muhabere yedeksubay'dım.Güzel askerlik yapıcaksın eğer uzun dönem istediysen hele meslek kurası çekenlerden sonra en güzel sınıf budur diyebilirim.Yalnız acemiliğin ,oradaki takım komutanlarının ne kadar uyuz olduğuna orantılı olarak biraz sıkıntılı geçebilir.Ondan sonrası da çektiğin kuraya göre değişir.Ama MEBS güzeldir.Sitesinden ayrıntılı bilgi alabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: redwyne

quote:

Orjinalden alıntı: oguzmania

Ben de Mamak'tayım...

Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Muhabere
    Statüsü Yedeksubay
    Kabul Toplanma Merkezi
    MAMAK ANKARA

ben de 313.dönem muhabere yedeksubay'dım.Güzel askerlik yapıcaksın eğer uzun dönem istediysen hele meslek kurası çekenlerden sonra en güzel sınıf budur diyebilirim.Yalnız acemiliğin ,oradaki takım komutanlarının ne kadar uyuz olduğuna orantılı olarak biraz sıkıntılı geçebilir.Ondan sonrası da çektiğin kuraya göre değişir.Ama MEBS güzeldir.Sitesinden ayrıntılı bilgi alabilirsin.

Alıntıları Göster
    Ben de Mamak Mebs'teyim yalnız bilg. müh. olarak branşım biraz farklı. Çok Kanallı Muhabere Sistemleri Tk. K. olarak görev yapacağım.

Gideceğimiz yer ile ilgili biraz bilgi kopyalamak istiyorum.

GÖREVİMİZ

Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın temel görevi;
    MEBS sistem ve teçhizatını kullanacak, bakım ve onarımını yapacak Muhabere Personelini yetiştirmektir. Bu maksatla Ankara Mamak'ta konuşlandırılmış kışlasında çağın ve teknolojinin gereklerine uygun olarak eğitim ve öğretim görevini yürütmektedir.

KIŞLAYA İLK ADIM

Vatandaşlık görevini ifa etmek maksadıyla gelen evlatlarımız Mamak Nizamiyesinde karşılanır, önce kendilerine ziyaretçi parkında görevli subay/astsubay tarafından kayıt kabul merkezinde yapılan işlemlerle ilgili bilgi verilir ve belgeleri kontrol edilir. Üzerinde bulunan ilaçlar kayıt tutularak alınır ve birlik ecza deposuna konur. Bilahare doktor kontrolunda gerekli ise ilaçla tedaviye devam edilir.

Ziyaretçi görüşme yerinde katılış yapan acemi erlere AKSA OYAK personeli tarafından gönüllü sigortalama işlemi yapılır.

KAYIT KABUL FAALİYETLERİ

MEBS Okl. ve Eğt. Mrk. Mu.Eğt.A.K.lığına acemi eğitimi için askerlik şubesi başkanlıklarından sevki yapılan yükümlüler celp emirleri doğrultusunda aşağıdaki işlemler yapılır:

a. Boyu,kilosu tespit edilerek sağlık muayene kartları açılır, kayıtları ve ilk muayeneleri yapılır.

b. Yapılan muayene sonucu sağlık muayene kartlarına erlerin sağlık durumu hakkında bilgi yazılır.

c. Uzuv noksanlığı, pisikolojik rahatsızlığı ve uyuşturucu madde bağımlısı olan erler tespit edilir; bu maksatla pisikolojik danışmanlık ve rehberlik şube tarafından bir personel kayıt kabul merkezinde görevlendirilir.

d. Psikososyal Risk Faktörü Tarama Anketi uygulanır.

e. Ailelerle iletişim merkezi mekupları hazırlanarak erlerin ailelerine gönderilir.

f. Gerekli aşılar yapılıp sağlık muayene fişine işlenir.

g. İlaç ile tedavisi gerekenlere burada reçete yazılır.

h. Hastahaneye sevki gerekenler kaydı yapılıp birliği belli olduktan sonra en kısa sürede hastahaneye sevk edilir.

GİYİNDİRME KISMI

Kayıt kabul kısmında kayıtları yapılan erlerimize Alay giyindirme kısmında bedenlerine göre elbise ve ayak numaralarına göre bot ile diğer istihkakları verilir. Bilahare banyo yapıldıktan sonra acemi erlerimiz verilen istihkakları giyerler.

BÖLÜKLERE KATILIŞ

Bölüklere katılan acemi erlerimizin bölük ile ilgili kayıtları tutulduktan sonra yatacakları yer ile dolapları gösterilir, malzemelerin dolaplara yerleştirilmesi sağlanır. Daha sonra toplu olarak oryantasyon eğitimi yaptırılır. bu eğitimin amacı, birliğe yeni katılan erlerin katıldıkları yeni ortama intibaklarını sağlamak, birliğin sosyal imkanlarını ve kolaylık tesislerini tanıtmak, asker oldukları sürece kullanacakları temel bilgileri öğretmek ve bu süre içerisinde aileleri ile irtibatlarını nasıl sağlayacaklarını ve banka işlemlerini ne şekilde yürüteceklerini göstermektir.

VİZYONUMUZ

21 nci yüzyılda tümleşik, eş zamanlı ve emniyetli, ileri teknoloji ürünleri ile donatılmış MEBS birliklerini sevk ve idare edecek, sistemlerini planlayacak, tesis edecek, kullanacak, bakım ve onarımını yapacak, muhabere personelini yetiştirmek ve bu personelde mevcut savaşçı ruhunu daha mükemmel hale getirmek,

Eğitim-öğretim, doktrin, teşkilat ve teçhizat-malzeme alanlarında çalışmalar yapmak,

MEBS ile ilgili üretilen sistem ve projelere katkı sağlamaktır.

VAZİFEMİZ

Komuta kontrol, muhabere, bilgi sistemleri ve istihbarat desteği sağlayacak, her seviyede öğretim ve eğitim seviyesi yüksek, mesleki ihtiyacın yanı sıra diğer bilimsel sahalarda da yeterli bilgi düzeyinde, karşılaştığı problemleri her boyutu ile çözebilecek, çağdaş düşünce sistemini benimsemiş, değişim ve gelişimin gerekliliğine inanmış, teknoloji ile barışık, yaratıcı düşünceye sahip iletişim becerisi gelişmiş muhabere liderlerini yetiştirmek,

Alınabilecek muhtemel görev alanlarına göre; liderlerdeki kendini geliştirme, üretme ve yaratma vasıflarını öne çıkararak, bilgiyi bulma, geliştirme, yayma ve paylaşma yeteneğini geliştirmek,

Görevin ve yaşanan ortamın gerektirdiği faaliyetlerde aktif rol alacak ve sorumluluk üstlenecek yapıya sahip katılımcı ve paylaşımcı,her türlü şartta fiziksel ve moral gücünü muhafaza edecek ruhsal,ahlaki ve bedensel olgunluğa ve dayanıklılığa erişmiş, savaşçı ruha sahip, muharebe görevleri kadar sivil yaşamlarınında da yurdunu seven ve sorumluluk duyan iyi birer vatandaş olmalarını sağlayacak seviyede yurt sevgisi ve Atatürkçülük konusunda bilinç kazanmış erbaş ve erler yetiştirmek,

Üniversiteler, bilimsel kuruluşlar ve sanayi kuruluşları ile Silahlı Kuvvetlerin MEBS ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar ve işbirliği yapabilmek için gerekli teknolojik ve teşkilat altyapısını oluşturmak; milli ve müttefik muhabere unsurları ile müştereken icra edilebilecek harekatın komuta-kontrol ve bilgi sistemleri altyapısının oluşturulmasında gerekli konsept sistem teşkilat ve doktrinleri geliştirme faaliyetlerini gerçekleştirmektir.

TARİHÇE

MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı, 1 Eylül 1926 yılında İstanbul’da "Fen Tatbikat Okulu" ismiyle kurulmuş ve 1941 yılının Nisan ayında Ankara’ya intikal ederek bugünkü kışlasına yerleşmiştir.

Kuruluşundan 1948 yılına kadar 22 yıl Kara Kuvvetleri’nin istihkam, muhabere ve demiryolu subay, astsubay ve diğer personelini yetiştiren Fen Tatbikat Okulu, 1948 yılında istihkam ve demiryolu subaylarının eğitim ve öğretiminin diğer okullara devredilmesiyle "Muhabere Okulu" adını almıştır.

1951 yılında acemi erlerin, 1952 yılında ise muhabere asteğmen adaylarının yetiştirilmesine başlanmış ve 1961 yılında "Muhabere Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı" adını almıştır.

Elektronik harp ve bilgi sistemler konularında eğitim ve öğretim sorumluluğunun Muhabere Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığına verilmesi üzerine komutanlığın ismi son olarak 29 Temmuz 1994 yılında "Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler (MEBS) Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı" olarak değiştirilmiştir.

MUHABERE SINIFININ GÖREVLERİ

Muhabere irtibatlarını tesis etmek, işletmek ve idame ettirmek,

Muhabere eğitimi ve denetlemesi yapmak,

İLETİŞİM VE ULAŞIM

İLETİŞİM:

Kutsal görevini ifa etmek maksadıyla silah altına alınan evlatlarımızın aileleri ile devamlı irtibat halinde olmaları bizim için öncelikli konulardan olup bu amaçla kışla içerisinde 98 adet ankesörlü telefon bulunmaktadır.

Ayrıca siz değerli ebeveyinlerin bizimle irtibat kurmanız için "AİLE İLETİŞİM MERKEZİ" tesis edilmiştir. Bu merkezin görevi; askerlik hizmetini yapan erbaş ve erlerin kışla ve askerlik ortamına uyumlarını kolaylaştırmak, fiziki, ruhsal problemlerine yardımcı olmak maksadıyla, 24 saat esasına göre erbaş ve er ailelerine hizmet vermektir. Aileler, bu merkezin kurulu bulunduğu birimdeki telefonla görüşerek ya da mektupla yazışarak bağlantı kurabilmekte, evlatlarının her tür sorunlarını aktarabilmektedirler. Bu maksatla, bir adet Türk Telekom telefon hattı (0 312 353 0 353) ve bir adet askeri dahili hat(2160) tesis edilmiştir. Bu hat sadece bu merkeze hizmet edecek şekilde kullanılmakta ve başka bir amaçla kullanılmamaktadır.

Ailelerle İletişim Merkezi: (312) 353 03 53
    Santral :(312) 350 97 97
    Faks :(312) 353 03 55

ELEKTRONİK POSTA: mailto:bilgi@mebsok.kkk.tsk.mil.tr

ULAŞIM:

ASKERLİK ŞUBELERİNDEN SEVK EDİLEN ASTEĞMEN ADAYLARI İÇİN AYDINLATICI BİLGİLER

ASKERİN ANDI:

Eğitim birliklerine yeni katılan asteğmen adayları, üç hafta süreyle temel askerlik eğitimi görürler. Bu safhayı tamamlayan asteğmen adayları; komutanlarının, amirlerinin ve ailelerinin huzurunda, arkadaşlarıyla omuz omuza, bayrağımızın ve silahlarımızın üzerine el koyarak aşağıdaki andı içerler:

"Barışta ve savaşta, karada, denizde ve havada, her zaman ve her yerde, Milletime ve Cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle hizmet, kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu, Türk Sancağının şanını, canımdan aziz bilip, icabında vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda, seve seve hayatımı feda eyleyeceğime, namusum üzerine and içerim."

ASKERLİK ŞUBELERİNDEN SEVK EDİLEN ASTEĞMEN ADAYLARI İÇİN AYDINLATICI BİLGİLER

GÜNLÜK MESAİ ÇİZELGESİ

Asteğmen adayı öğrencilerin bir mesai günündeki faaliyetleri şu şekildedir.

Sabah 06:30’da kalkan öğrenci , 07:00’e kadar şahsi temizliğini yapıp yatak ve dolabını düzenler. Kahvaltı 07:00-07:30 arasındadır. Kahvaltıdan sonra 07:30-08:00 arasında sabah etüdü yapılır.

08:00-08:10 saatleri arasında yapılan sabah yoklamasından sonra eğitim veya ders yapılır. Aynı zaman dilimi içinde hasta olan öğrenciler vizite sorumlusu tarafından revire muayene için götürülür. 12:30’a kadar 5 saat eğitim veya ders yapılır. Vizitedeki muayenenin bitiminde eğitime çıkmasında sakınca olmayanlar eğitime katılırlar, istirahatliler ise istirahat etmek üzere ayrılırlar.

Öğle yemeği ve dinlenme 14:00’e kadar devam eder. 14:00’deki yoklamanın ardından noksan kalan eğitim konuları veya 6 ncı ders yapılır. Silah ve teçhizata dönüş bakımı uygulanır. Daha sonra temel beden eğitimi ve savaş beden eğitimine devam edilir.

17:00-17:30 saatleri arasında nöbetçi heyeti tarafından akşam yoklaması alınır. Tören geçişiyle akşam yoklaması sona erer. Akşam yemeği 17:30-19:00 arasında topluca dua edildikten sonra başlanır.

Saat 19:00’da bir saatlik süreyle akşam etüdü uygulanır. Bu saatte ertesi günkü eğitimin nazari konuları işlenir, emirler tebliğ edilir ve eğitim filmleri izlenir. Etüdün bitiminden sonra 21:30’a kadar serbest zamandır. Bu süre içinde televizyonda öncelikli olarak haberler izlenir; şahsi ihtiyaçlar giderilir.

21:30’dan itibaren yatmak için koğuşlara çıkılır, ihtiyaçlar giderilerek temizlik yapılır ve yatılır.

• quote:

Alıntıları Göster
    slm arkadasım banada mamak mebs muhabere cıktı merak ettıgım konu acemılıkten sonra dagılacakmıyız yoksa aynı yerdemı kalacagız.tskler

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: BeŞiKtAş KaRa KaRtAl

slm arkadasım banada mamak mebs muhabere cıktı merak ettıgım konu acemılıkten sonra dagılacakmıyız yoksa aynı yerdemı kalacagız.tskler

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: BeŞiKtAş KaRa KaRtAl

quote:

Arkadaşlar ne zaman teslim olmayı düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: temmuz17

quote:

Orjinalden alıntı: BeŞiKtAş KaRa KaRtAl

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: temmuz17

Öncelikle verilen bilgiler için teşekkürler... MEBS'in internet sitesinin linki nedir acaba?

Ben Pazar saat 2.00-3.00 arasında teslim olacağım sanırım...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: temmuz17

Öncelikle verilen bilgiler için teşekkürler... MEBS'in internet sitesinin linki nedir acaba?

Ben Pazar saat 2.00-3.00 arasında teslim olacağım sanırım...

Alıntıları Göster
    bıraz gec oldu ama...

hangı bankamatıkler var acaba orda????

• quote:

Orijinalden alıntı: stormaxi

bıraz gec oldu ama...

hangı bankamatıkler var acaba orda????

Alıntıları Göster
    yaklaşık 3 sene önce sadece oyakbank vardı...yani şimdiki adıyla ING bank..
    bankayı kafanıza takmayın yanınıza 1 ay yetecek kadar para alın.. 100 lira gibi bi para
    ondan sonra zaten çarşılar başlayacak..
    öncelikle muhteşem biryere düştüğünüzü söyleyebilirim..ayrıca Muhabere de askeriyedeki en güzel sınıftır
    Burdan dağıtım en fazla Ankara içindeki diğer birliklere olabiliyor..
    MEBS'de kalırsanız ya eğitim alayında çavuş olarak görev yaparsınız yada destek kıtalarında yatışa geçersiniz..
    biyolog ya da kimyager vb. farklı branş mezunları ankara içindeki ilgili birliklere giderler..
    4. Kolorduya giden olursa haberim olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: kmerdal

yaklaşık 3 sene önce sadece oyakbank vardı...yani şimdiki adıyla ING bank..
    bankayı kafanıza takmayın yanınıza 1 ay yetecek kadar para alın.. 100 lira gibi bi para
    ondan sonra zaten çarşılar başlayacak..
    öncelikle muhteşem biryere düştüğünüzü söyleyebilirim..ayrıca Muhabere de askeriyedeki en güzel sınıftır
    Burdan dağıtım en fazla Ankara içindeki diğer birliklere olabiliyor..
    MEBS'de kalırsanız ya eğitim alayında çavuş olarak görev yaparsınız yada destek kıtalarında yatışa geçersiniz..
    biyolog ya da kimyager vb. farklı branş mezunları ankara içindeki ilgili birliklere giderler..
    4. Kolorduya giden olursa haberim olsun

Alıntıları Göster
    BI TEK ING VARMIS AMA ICERDE PTT DE VARMIS PTT DEDEN ISMINIZE PARA GONDERSINLER GIDIP ALABILIRSINIZ

• quote:

Orijinalden alıntı: BeŞiKtAş KaRa KaRtAl

BI TEK ING VARMIS AMA ICERDE PTT DE VARMIS PTT DEDEN ISMINIZE PARA GONDERSINLER GIDIP ALABILIRSINIZ

Alıntıları Göster
    arkadaşlar nişanlım eşref akıncı kışlasında muhabere destekde yapmaya başladı pazar günü teslim oldu sıksık arayabiliyor,sanırım yemin törenine kadar öğlen arasında gidebilirsem 12-14 arası görme sansım varmış doğrumu acaba bilgisi olan varmı,birde haftasonu gitsem görme sansım olurmu?yine acaba 2 saatmi olur yoksa daha fasla görme sansım olurmu
    istanbuldan gideceğim için sormak istedim,gerçi öyle dedi ama sormak istedim.
    beraber gittik kapısına kadar ordan ayrıldım çok kötü bidurumdu ve şimdiden ösledim
    yemin törenine kadarda gidip görmek istiyorumda,daha önce yapanlar lütfen yardımcı olurmusunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: melc

arkadaşlar nişanlım eşref akıncı kışlasında muhabere destekde yapmaya başladı pazar günü teslim oldu sıksık arayabiliyor,sanırım yemin törenine kadar öğlen arasında gidebilirsem 12-14 arası görme sansım varmış doğrumu acaba bilgisi olan varmı,birde haftasonu gitsem görme sansım olurmu?yine acaba 2 saatmi olur yoksa daha fasla görme sansım olurmu
    istanbuldan gideceğim için sormak istedim,gerçi öyle dedi ama sormak istedim.
    beraber gittik kapısına kadar ordan ayrıldım çok kötü bidurumdu ve şimdiden ösledim
    yemin törenine kadarda gidip görmek istiyorumda,daha önce yapanlar lütfen yardımcı olurmusunuz

Alıntıları Göster
    melc allah yardımcın olsun bende pazar gübü saat 2 de ankara mamak a nişanlımı gönderdim daha dorusu oraya kadar beraberdik zor tuttum kendimi ağlamamak için söz werdim diye ama tutamadım wedalaşıp ayrıldıktan sonra we hala durmadan ağlıyorum..çok kötü bi acıymış.saolsun benide arıyor elinden geldiği kadar ama yetmioo ayrılık çok zormuşş 9 ocakta yemin töreni war sabırsızlıkla bekliorumm allah sabır wersin hasret çekenleree..

• quote:

Orijinalden alıntı: nilog84

melc allah yardımcın olsun bende pazar gübü saat 2 de ankara mamak a nişanlımı gönderdim daha dorusu oraya kadar beraberdik zor tuttum kendimi ağlamamak için söz werdim diye ama tutamadım wedalaşıp ayrıldıktan sonra we hala durmadan ağlıyorum..çok kötü bi acıymış.saolsun benide arıyor elinden geldiği kadar ama yetmioo ayrılık çok zormuşş 9 ocakta yemin töreni war sabırsızlıkla bekliorumm allah sabır wersin hasret çekenleree..

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim canım tüm asker yolu gözleyenleri Allah kavuştursun bende sen gibi dayanamadım günler öncesinden başlamıştım ağlamaya kapıda saten son noktaya dayandı,dönüş yolu dersen bitmek bilmedi bide tek başıma döndüm otobüsde neler yaşadıgımı bi ben bilirim sanırım hele birde istanbula onsuz gelmek...buarada ewt 9 ocak yemin töreni bende hemen gnler geçsin die bekliyorum canım
    buarada soruma kimse cvp vermemiş ama ben biyerden öğrendim sanırım ziyaret etme şansımız varmış kesin ben 9ocaka kadar 2-4 saatte olsa görmeye gidicem
    buarada umarım canım ankarada kalırlar

• quote:

Orijinalden alıntı: nilog84

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: nilog84

Merak etmeyin,Mamak Muhabere Okulu'nun şartları ortalamanın oldukça üzerinde.Nişanlınızla konuştuğunuzda o da anlatır zaten.İnternet,kütüphane,kapalı spor salonu,pideci vb bunun gibi askerlik için oldukça ve oldukça lüks sayılacak imkanları mevcut.Gerçi 9 Ocak'ta yemin töreni var dediğinize göre nişanlınız kısa dönem onun için bu imkanlardan sadece "pideci" kısmından az da olsa yararlanabilecek ama kısa dönemler için de çok çok rahat bir yerdi benim zamanımda.Sormak istediğiniz bir konu olursa yanıtlamaya çalışırım.313.dönemdim gerçi değişen çok şey olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: redwyne

quote:

Orjinalden alıntı: nilog84

Merak etmeyin,Mamak Muhabere Okulu'nun şartları ortalamanın oldukça üzerinde.Nişanlınızla konuştuğunuzda o da anlatır zaten.İnternet,kütüphane,kapalı spor salonu,pideci vb bunun gibi askerlik için oldukça ve oldukça lüks sayılacak imkanları mevcut.Gerçi 9 Ocak'ta yemin töreni var dediğinize göre nişanlınız kısa dönem onun için bu imkanlardan sadece "pideci" kısmından az da olsa yararlanabilecek ama kısa dönemler için de çok çok rahat bir yerdi benim zamanımda.Sormak istediğiniz bir konu olursa yanıtlamaya çalışırım.313.dönemdim gerçi değişen çok şey olmuştur.

Alıntıları Göster
    teşekkür ederim ewt kısa dönem dediğiniz gibi oldukca rahat girdği günün akşamı tel actıgında oldukca şaşırmışstım şuanda günde 3 defa konusabiliyoruz kısada olsa,malum sırada bekleyenler cok olunca uzun tutamıyoruz,gerçisuan eğitim başlamadıgı için bukadar rahat sanırım
    benim sormak istediğim yemin töreninden önce gitsem görüşme fırsatı veriyorlarmı?sevgilim 12-14 arası veriyorlar dedi ama sormak istedim sanırım siz uzun dönem yapmışsınız ama bilginiz belki vardır şimdiden cok teşekkür ederimmm birde haftaiçi haftasonu farkedermi acaba? çok soru sordum galiba

• Melc Ben 27 aralıkta gitmeyi düşünüyorum arkadaşımı ziyarete. bende istanbuldayım. geçen hafta teslim edip geldim senn gibi karşılaşsaydık beraber dönerdik. neyse gelmeyi düşünürsen beraber gidebiliriz. en azından görüşene kadar beraber bekeriz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.