Şimdi Ara

327. DÖNEM(Nisan 2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI BURAYA (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
462
Cevap
1
Favori
76.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Erken sevk dilekçesinin sonucunu öğrenen varmı

bi zahmet benimkinide öğrenin benim şube cevap vermiyor
  • ocak sonu şubat başında belli olacak ;)
  • şimdi sivas askerlik şubesiyle konuştum ve 15-20 ocak tarihleri arasında arıyacakmışım, gelip gelmediğini söylüyeceklermiş. şubat ayının başında da bağlı bulunduğum askerlik şubesini aramam gerekiyormuş(ben kangal askerlik şubesini arıyacağım). E peki hadi ulaşmadıysa 15'inde dedim o zaman fax çekersiniz dedi ve kapattı :) Allahtan istediğim cevapları alabildim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AjanHaKaN -- 26 Aralık 2008; 15:08:16 >
  • arkadaşlar bende 2009 da askere gitmek istiyorum ilk yapmam geren işlem nedir ne türlü belgeler isteniyor muayene işlemleri nasıl oluyor işlemlerini halleden arkadaşlar varsa bi zahmet yardım etsinler ona göre hazırlık yapalım
  • Arkadaşlar bende hayırlısıyla 2009 nisan da yedek subay aday adayı olarak gidecem,son yoklamamı yaptırdım,erken sevk belgelerim hazır.

Ancak internette Asal sayfasında Şubat celbi yazıyor,biz Şubatta gidebiliyormuyuz?

İktisat mezunuyum...

Buarada belgeler :

1-Nüfus C. kopyası
    2-Askerlik Durum Belgesi
    3-Dilekçe

Başka gereken belge var mı?

Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi systemexp -- 26 Aralık 2008; 20:27:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: systemexp

Arkadaşlar bende hayırlısıyla 2009 nisan da yedek subay aday adayı olarak gidecem,son yoklamamı yaptırdım,erken sevk belgelerim hazır.

Ancak internette Asal sayfasında Şubat celbi yazıyor,biz Şubatta gidebiliyormuyuz?

İktisat mezunuyum...

Buarada belgeler :

1-Nüfus C. kopyası
    2-Askerlik Durum Belgesi
    3-Dilekçe

şubatta gidemezsin ara dönemler yani şubat,mayıs vb gibi celb dönemleri tıp doktorlarının tercih yapabileceği dönemlerdir.keşke bizde bu celb dönemlerinde gidebilseydik..
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdal23

arkadaşlar bende 2009 da askere gitmek istiyorum ilk yapmam geren işlem nedir ne türlü belgeler isteniyor muayene işlemleri nasıl oluyor işlemlerini halleden arkadaşlar varsa bi zahmet yardım etsinler ona göre hazırlık yapalım

Merhabalar Serdal

İlk önce stress yapma sakin ol. ;) Yani ben kendimden biliyorum bu dönemde ne yapılacağını doğru dürüst bilmediğimden çok strees yapmıştım. Çok şükür işlemlerim tamam. Sana gelince kendi tecrübelerimden madde halinde yazıyorum. Faydası olursa e güzel...

1 -) Yerli Şube ne demek : İlk önce sen nüfüsta nereye kayıtlısın yani nereye kayıtlı isen yerli şuben orasıdır. Örneğin malatyanın bir ilçesinde kütüğün senin yerli şuben o ilçenin askerlik şubesi oluyor .

2- ) Yabancı Şube ne demek : Sen istanbulda oturuyorsun ama kütüğün malatyanın bir ilçesine bağlı. Bu durumda eğer yerli şubene (Yani Kütüğünün bağlı olduğu ilçenin askerlik şubesi) gitmek istemiyorsan. İstanbulda ikametgah ettiğin ilçenin askerlik şubesine başvuruyorsun. Yani işlemlerini yabancı şube olarak yapmış oluyorlar. Yerli şubenin avantajı işlemlerinin daha kısa sürede halletmek olduğu için tercih edebilirsin.

3-) Şubedeki işlemler : Şubeye gittiğinde gerekli evraklarını eksiksiz olarak götür oradada bir kaç form dolduruyorsun orda ne yapıcağını söylüyorlar zaten. Eğer askere gitmek için başvurursan muayne olursun oradan nerede muayne olacağını söylüyorlar. Muayne sonucunu veriyorsun askerlik kararını çıkarıyorlar. Benim bir sene sonra çıktı bu yüzden nisan celbine yetişmek için erken sevk dilekçesi gönderdim.

4-) Celp dönemleri: Arkadaşlar bu konulardahttp://www.asal.msb.gov.tr/ sitesinde gerekli tüm bilgiler var.
    Benim anladığım kadarıyla biz üniversite mezunları için bir yılda 3 celp dönemi var. Bunlar NİSAN - AĞUSTOS - ARALIK ve bu celp dönemlerine yetişmek için başvuru tarihleri var. Bu hangi celp dönemine yetişmek istiyorsanız başvuru tarihlerini takip etmeniz gerekiyor.

Şimdilik bu kadar ;))

• ee bende 327.dönem aday adayı olarak benide ekleyebilirsiniz

Murat Kopgir\İSTANBUL\Dumlupınar Ünivesitesi.

Bu arada bişeyler daha söylemek istiyorum

evraklarını gönderecek arkadaşlar belgelerinizi kütüğünüzün bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlığına göndereceksiniz .
    sakın askerlik şubesi başkanlığına göndermeyin onlar ilgilenmiyor.
    ayrıca dilekçe ve askerlik durum belgelerinizi fax yerine kargoya verin işinitizi garantiye almanızı tavsiye ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: systemexp

Arkadaşlar bende hayırlısıyla 2009 nisan da yedek subay aday adayı olarak gidecem,son yoklamamı yaptırdım,erken sevk belgelerim hazır.

İktisat mezunuyum...

Buarada belgeler :

1-Nüfus C. kopyası
    2-Askerlik Durum Belgesi
    3-Dilekçe

Merhaba

Şubat celbi bizim için değil dikkat edersen ŞUBET - HAZİRAN ve EKİM dönemleri TIP. Doktorlarıları için yazıyor. Yani tablo öyle bilgisi olan diğer arkadaşlarda paylaşsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scream61 -- 26 Aralık 2008; 21:17:08 >
  • ben sadece halıcıoğlu askerlik dairesindeki astteğmen bölümündeki görevli bayanın bana söylediği şeyleri yazdım senin söylediklerin doğru olabilir..
  • Ya Rebelboy_84 pardon yanlış okumuşum yazını doğru yazmışsın....

Doğru olan bilgiyi tekrarlıyorum

" Grupları numaralarına göre sevk edileceği celp döneminden önce askere alınmak isteyen yedek subay aday adayı yükümlüler, askerlik şubesinden aldıkları askerlik durum belgesi ve bir adet dilekçe ile , yerli kayıtlı oldukları askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlıklarına gitmek istedikleri celp dönemlerine göre aşağıda yazılı tarihlerde müracaat edebilirler. "

CELP DÖNEMLERİ BAŞVURU TARİHLERİ

NİSAN CELBİ İÇİN, 01 ARALIK-25 OCAK AS.Dairesi.BŞK.

AĞUSTOS CELBİ İÇİN, 01 NİSAN-25 MAYIS AS.Dairesi.BŞK.

ARALIK CELBİ İÇİN, 01 AĞUSTOS-25 EYLÜL AS.Dairesi.BŞK.

TIP DOKTORLARI için Şubat, Haziran ve ekim döneleride var asalın sitesinden bakınız ben kafa karıştırmasın diye sadece 4 yıllık mezunlar için olanları yazdım.

• quote:

Orjinalden alıntı: scream61

Ya Rebelboy_84 pardon yanlış okumuşum yazını doğru yazmışsın....

Doğru olan bilgiyi tekrarlıyorum

" Grupları numaralarına göre sevk edileceği celp döneminden önce askere alınmak isteyen yedek subay aday adayı yükümlüler, askerlik şubesinden aldıkları askerlik durum belgesi ve bir adet dilekçe ile , yerli kayıtlı oldukları askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlıklarına gitmek istedikleri celp dönemlerine göre aşağıda yazılı tarihlerde müracaat edebilirler. "

CELP DÖNEMLERİ BAŞVURU TARİHLERİ

NİSAN CELBİ İÇİN, 01 ARALIK-25 OCAK AS.Dairesi.BŞK.

AĞUSTOS CELBİ İÇİN, 01 NİSAN-25 MAYIS AS.Dairesi.BŞK.

ARALIK CELBİ İÇİN, 01 AĞUSTOS-25 EYLÜL AS.Dairesi.BŞK.

TIP DOKTORLARI için Şubat, Haziran ve ekim döneleride var asalın sitesinden bakınız ben kafa karıştırmasın diye sadece 4 yıllık mezunlar için olanları yazdım.

İyi ettin arkadaşım çünkü asal orada listeyi vermiş ama liste üstü ve altında yazılarda tıp dr.'ları geçiyor.

Peki arkadaşlar biz kaçıncı grup oluyoruz Nisan da gidecekler...?

Birde kimlik kopyası göndermeye gerek varmı?

Ve aps daha iyi olmaz mı?

Bilgiler için teşekkürler. scream61...

• merhaba arkadaşlar ben yüksek lisans yapıorum ancak okulu dondurup nisan celbinde askere gitcem kısmetse, sorum şu: okul tecilimi yapmıştı sonra enstitü müdürlüğüne başvurdum sevk tehir iptal kararı için, geçen hafta karar çıktı ve sevk tehir iptal yazım yollandı. ben şimdi sonucu kütüğümün oldugu yerdeki şubeden mi yoksa kütüğümün bağlı oldugu (daire başkanlığı deniyo sanırım) yerden mi öğrencem?
  • arkadaşlar bende 2009 da askere gitmek istiyorum ilk yapmam gereken işlem nedir ne türlü belgeler isteniyor muayene işlemleri nasıl oluyor işlemlerini halleden arkadaşlar varsa bi zahmet yardım etsinler ona göre hazırlık yapalım
  • bu site böle ilerlerse biz 325lerin kılına bile yetişemeyiz 325 lere helal olsun adamlar 700 sayfayı geçmişler
  • yurt disinda okudugum icin diploma denklik islemleri filan bayagi bir zaman aldi fakat sonunda hallettim. insallah 29 aralik'ta islemlere basliyorum, bir terslik cikmazsa bende nisanda askerim... bir de yedek subay olabilirsem tadından yenmez :-)
  • beyler çabuk gelin hadiii :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdal23

arkadaşlar bende 2009 da askere gitmek istiyorum ilk yapmam gereken işlem nedir ne türlü belgeler isteniyor muayene işlemleri nasıl oluyor işlemlerini halleden arkadaşlar varsa bi zahmet yardım etsinler ona göre hazırlık yapalım

scream61 senin sorunun cevabını daha önceki mesajlarda yazmış bulunmaktadır.
    dikkatli okumanı tavsiye ederim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: okko

beyler çabuk gelin hadiii :D

nasıl gidiyor askerlik alışabildinmi.ilk izlenimlerini kısaca yazarsan sevinirim
  • Selam Arkadaslar.. 325. Dönem'e yetisemedim. Benim gibi yetisemeyenler de üzülmesin.. Bunda da bi hayir var dedik. Nasip 327. Dönemeymis :) Herseyin Hayirlisi Olmasi Dilegiyle..

1- Aknyldz / Aşkın YILDIZ / İSTANBUL / İstanbul Üniversitesi

2- AjanHaKaN / Hakan ÇEÇEN / ANKARA / Anadolu Üniversitesi

3- funal / Fatih ÜNAL / YOZGAT / Anadolu Üniversitesi

4- Rebelboy_84 / Murat Kopgir / İSTANBUL / Dumlupınar Ünivesitesi

5- mehmetchik / Mehmet BULUT / KONYA / Anadolu Üniversitesi
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.