İZMİR'E 8,30 SIRALARINDA KAMİL KOÇ İLE VARDIM.KAMİL KOÇ VE BÜTÜN FİRMALARIN HEMEN HEPSİ SERVİSİ VAR İSTİKAM OKULUNA KAPININ ÖNÜNDE İNDİRİYOR. SAAT 9,30-10 GİBİ OKULUN ÖNÜNDEYDİM. KİMSELER YOKTU BAKTIM HEMEN YANINDA OTOBÜS DURAĞI VAR.SANIRIM OTOBÜS BEKLİYORLAR DEDİM.ONLAR BENDEN ÖNCE SINAV İÇİN Mİ DEDİ.KÜTAHYALI ( AVUKAT ) ARKADAŞ. BAKTIM 5.KİŞİYİM NÖBETÇİ ASTSUBAYA SORDUK NASIL YAPALIM DİYE. 50 ŞERLİ GURUP OLUŞTURUP SIRA VERİN DEDİ.BİZDE ÖYLE YAPTIK BAŞLADIK KAĞIDA YAZMAYA GELENLERİ. 10 SIRALINDA 1.GURUBU OLUŞTURMAŞA BAŞLADIK.SANIRIM 12 SIRALARINDA 1.GURUP BİTTİ. 51.KİŞİ 2 GURUBU YAZMAYA BAŞLADI DERKEN SAAT 1 DEN SONRA KALABALIKLAŞMAYA BAŞLADI. GURUPLAR ARTIYORDU.DİYECEĞİM O Kİ ERKEN SAATTE GİTMENİN FAYDALARINI GÖRDÜM.SABAHI ETTİK AMA DEĞDİ.ERKEN KALKAN ERKEN YOL ALIR DİYE. SABAH SAAT 6,30 SIRALINDA BAKTIK 18.-20. GRUP LİSTELERİ YAZILIYOR VE SIRA YAZDIRMADADA SIRA KUYRUĞU OLUŞMUŞ. GURUBUNU KESİNLİKLE UNUTMAYIN VE UYUMAYA GİDEKSENİZ BİLE SAATİNİZİ KURUN YOKSA GURUBUN İÇİNDEN ATILIRSINIZ. SAAT 7,30 DA 1.2.3.GRUP ( YANİ BİZ ) GİRMEYE BAŞLADIK. 4.LÜ SIRA HALİNDE 200-300 METRE YÜRÜTTÜLER.ELİMİZDEKİ ZARFLARI TESLİM EDECEĞİMİZ YERLERE VARRDIK.ZARFLARIMIZI AÇTIK TABİB BİNBAŞININ ADINI EZBERLEDİK FORMA YAZDIK.ORDA ASKER ADAY NUMARAMIZI VERDİLER TOPLUİĞNE İLE YAKAMIZA TAKTIK.HİÇ UNUTMAYACAKMIŞIZ . ORADA İÇİNİZDE HAKİM-SAVCI,GEMİ KAPTANI,PİLOT, KONSERVATUAR MEZUNU,BEDEN EĞİTİMİ SPOR ÖĞRETMENİ , YÜKSEK LİSANS YAPAN VARMI VE ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİN ÇEŞİTLİ BÖLÜMLERİNDEN VARMI DİYE SORDULAR.OLANLAR AYRILDILAR BİR KENARA.SANIRIM BUNLAR UZUN DÖNEM OLACAK.SINAVA İLK ONLAR GİRDİ 1 SAAT BEKLEDİK DIŞARDA.ONLAR ÇIKTIKTAN SONRA DİĞER MEZUNLAR GİRDİ. 1 SAAT SINAV SÜRESİ. SORULAR AKIL-MANTIK İŞİ ANLAYACAĞINIZ. ZATEN SINAVDAN ÖNCEDE TEĞMEN % 90 KISA DÖNEM ALINACAK DEDİ.SINAVDAN ÇIKTIK SIRA HALİNDE ASKERİ GAZİNOYA PEMBE FORMLA BİRLİKTE.ORAD İZİN KAĞIDI VE ASKERLİK KAĞIDI DOLDURUP YAZDIKTAN SONRA BİR MASADA SIRALI ASTEKLERİN YANINDAN GEÇİYORSUN.ONLAR BİR NÜSHA DİPLAMA FOTOKOPSİ ALIYOR.SONRA SİZE EVRAKLARININIZI AYIN 10.NDA KATILACAĞINIZ BİRLİĞE VERİLMEK ÜZERE YİNE YAPIŞTIRIP ( SAKIN AÇMAYACAKMIŞIYIZ ) ELİMİZE VERİYORLAR.İŞ BİTİYOR. YİNE SIRA OLUP BAŞIMIZDAKİ ÇAVUŞ İLE BİRLİKTE NİZAMİYE KAPISINA KADAR YÜRÜYORUZ VE ÇIKIYORUZ. SAAT BİR BAKTIM ÖĞLEN 12 OLMUŞ.DİĞER GURUPLARA VE SONDAN GELENLERE ALLAH MKOLAYLIK VERSİN O SICAKTA. İÇERİDE İÇECEK-YİYECEK VERMEDİLER TEDARİKLİ OLUN ÖZELLİKLE SU KONUSUNDA.CEP TELEFONUNU BİR YERE TESLİM EDEMEYNLER GİRERKEN TESLİM ALIYORLAR.SİZE İÇERİDE KURŞUN KALEMİ 0,25 KURUŞ VE TÜKENMEZ KALEMİ 0,50 KURUŞA SATIYORLAR.NİZAMİYED ÇIKTIK BİR BAKTIK MİLLET SIRA NUMARASI ALMAK İÇİN BİLE SIRA OLUŞMUŞ.DEDRİM KENDİ KENDİME İYİKİ ERKEN GELMİŞİM DİYE SICAK OLMADAN HALLETTİK.İÇERİDE ZATEN GÖLGE BULUBİLECEĞİN ZYERLER VAR ( DUVAR KENARLARI VE SICAKTAN BAŞLARI DÖNMÜŞ CIRCIR BÖCEKLERİNİN AĞAÇLARDAN GELEN SESLERİ ALTINDAKİ ÇAMLAR ALTINDA )BOL BOL CIRCIR BÖCEĞİ DİNLERSİNİZ.DIŞARIYA ÇIKTIK 1.GURUP DIŞARDAKİ MİLLETE AHLAH KODLAYLIK VERSİN DEDİK.ONLARDA ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜ SICAKTAN KAVRULMUŞ İNSANLAR DİYECEĞİM O Kİ ERKEN GİDİN.SICAĞA KALMAYIN. BİZ İLK GURUP OLMAMIZA RAĞMEN 12 DE ÇIKTIK.GİDECEKLERE SINAVIN 1.2.3. GÜNÜ GELMEKLE ARALINDA HİÇBİR FARK YOK YANİ KISA VE UZUN DÖNEM OLACAKLAR İÇİN ONLAR UZUN DÖNEM ALACAKLIRIN BİLİYORLAR.
quote:
Orijinalden alıntı: emireri75
NARLIDERE
.......SONRA SİZE EVRAKLARININIZI AYIN 10.NDA KATILACAĞINIZ BİRLİĞE VERİLMEK ÜZERE YİNE YAPIŞTIRIP ( SAKIN AÇMAYACAKMIŞIYIZ ) ELİMİZE VERİYORLAR.İŞ BİTİYOR. YİNE SIRA OLUP BAŞIMIZDAKİ ÇAVUŞ İLE BİRLİKTE NİZAMİYE KAPISINA KADAR YÜRÜYORUZ VE ÇIKIYORUZ.
tertibim AYIN 10'U NE ANLAYAMADIM ....
vallahi ben gaziemirde girdim 1. gün saat 8 e dogru oradaydım akşam 7 de işlemler bitti ama sizin narlıdereden brz farklı bi sistem vardı bizde.telefona hiç karışmadılar girişte sıra no falan yoktu ayın 10 unda zarfı teslim etmiyorsun onunda yerler belli oluyor ve gideceğin yere 12 sinde zarfı teslim ediyorsun.bizim çok berbattı ilk gün.sürekli sıra,bekleyiş...artık rütbeli çagırınca millet kendi kendine sıraya girer olduztn sınav vakti gelince sınav bitsede gitsek modundaydı herkes.oradaki bir tegmen arkerliğin yarısı beklemeyle geçer alışın demişti.allah hakkımızda hyrlısını nasip etsin...
emireri75 anladığım kadarıyla 1 gün öncesi akşam vakti gitmiş(yanlış anlamadıysam)
ben yarın sınava girmeyi düşünüyorum uşaktan izmire yola çıkacağım. acaba gece 1-2 gibi orda olsak sıra numarası aldığımızda girene kadar orda beklememizmi gerekiyor. yoksa mesai saatine kadar serbest kalabiliyormuyuz. inşallah çoğu kişi son güne bırakmamıştır.... yoksa işimiz harap.
bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim. eğer gece orda olmamın bir artısı yoksa hiç uğraşmıyayım sabah 7-8 gibi gideyim...
şimdiden herkese hayırlı teskereler Artık askeriz
gaziemir ulaştırmada saat 11 de gelenler oldu bizim gibi 7-8 de çıktılar biz 7.30 da orada sıradaydık düşün.yani erken geç pek farketmedi 8 gibi pek kimse kalmadı...
quote:
Orijinalden alıntı: dombayci
emireri75 anladığım kadarıyla 1 gün öncesi akşam vakti gitmiş(yanlış anlamadıysam)
ben yarın sınava girmeyi düşünüyorum uşaktan izmire yola çıkacağım. acaba gece 1-2 gibi orda olsak sıra numarası aldığımızda girene kadar orda beklememizmi gerekiyor. yoksa mesai saatine kadar serbest kalabiliyormuyuz. inşallah çoğu kişi son güne bırakmamıştır.... yoksa işimiz harap.
bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim. eğer gece orda olmamın bir artısı yoksa hiç uğraşmıyayım sabah 7-8 gibi gideyim...
1- PARDON AĞUSTOS 12 SNDE TESLİM EDİLMEK ÜZERE DEMEK İSTEMİŞTİM. 2- 31 TEMMUZ AKŞAMI(GECESİ) SAAT 21,00-22,00 DEMEK İSTEMİŞTİM
TAVSİYEM SİZLERE GECE 3-4 GİBİ GİDİN PEK O SIRALAR KALABALIK OLMUYOR.SABAH 6 YA DOĞRU YOĞUNLAŞIYOR.
FORMLARDA OKUDUĞUM KADARIYLA EN İYİ BİZİM ORASI ( NARLIDERE ) ÇIKTI. ÇÜNKÜ SABAH 7,320 GİRDİK ÖĞLEN 12 YE DOĞRU ÇIKTIK. ÖĞLENDEN SONRA DIŞARADIA GÖRDÜĞÜM KADARIYLA FAZLA KALABALIK KALMAMIŞTI. EN AZ KALABALIK OLAN YER YİNEDE NARLIDERE BENCE
bana gece yol göründü o zaman 2-3 gibi orda olurum inşallah
Bende sabah 5 gibi orda olıcam en iisi
sabaha kadar orada beklemen gerekmiyor önemli olan listeye adını yazdırmış olman ve kaçıncı grup olduğunu bilmen. listye adını yazdıran kaçıyor zaten bir köşeye
quote:
ya bu ne millet geceden numara almıs bende sabah 8 dokuzgibi gelmeye düşünüyordum 6 da geleyim o zamam bende denzili den geliyorum gaziemirde giricem
quote:
Orijinalden alıntı: eyz
ya bu ne millet geceden numara almıs bende sabah 8 dokuzgibi gelmeye düşünüyordum 6 da geleyim o zamam bende denzili den geliyorum gaziemirde giricem
ben de bugün gaziemirde girdim. sabah 6:30-7 gibi ordaydım bayaa sıra vardı. 8 e dogru almaya başladılar bütün işlemler saat 2 gibi bitti. yarın biraz daha tenha olur tahminimce ama sen yine de geç kalma derim ben..
bakalım artık erkenden orda olmaya çalışıcam. ben uzun dönem istiyorum bakalım ne cıkacak
quote:
gece gelip sıra numarası alırsan eğer, sabah ilk alınan gruplara girersin. yani numara alıp sabaha kadar takılırsın oralarda uyursun bir köşede istersen. ama sabah 8 de gelirsen eğer, önce uzun mu uzun bir sıra alma kuyruğu beklemek zorunda kalırsın, sonra uzun mu uzun bir içeri girme bekleyişi. içeri girdikten 4-5 saat sonra da işin biter.
Arkadaslar su an itbariyle narlıdereden haber geldi kardesim orda sınava giricekti az once ulasmıs ve yarın için sıra tutmuyolarmıs geleni geri gonderiolarmıs yarın sabah gelenleri sırayla içeri alıcaklarmıs askerlerin soyledigi komutanların bugun yogunluk pek fazla olmadıgından sıra listesi tutmaya gerek gormediğiymiş kardesim yinede orda bekliyo ve kendileri bi liste hazırlıcaklar yada saat 04:00 gibi kapıda hazır bulunucaklar..Sınava NARLIDERE de giiricek arkadaslara duyrulur..
İZMİR NARLIDERE de sınava giricek arkadasların dikkatine yaklasık yarım saat once sıra vermeye baslamıslar ve 45. sırayı almıslar bilgilerinize...
sabah 5 deyola cıktım arabamla..5 40 gıbı ordaydım numaraya ısmımı yazdırdım 5 gruba düşmüştüm sabah 7 30 gibi almaya başladılar bıze sıra 9 da geldı...tam 3 bucuk saat sonra 12 30 da işlerim bitti..herkeze gecmiş olsun
hayırlı olsun.senin isin kolay geçmis anlasılan.ben 10 saatte hallettim ve bittim.
Bugün 5.30 da ordaydım 4.gruptan aldım sırayı 9 gibi girdik 12 gibi çıktık diger günlere göre daha az yogunluk vardı.Çıktıgımda da ise ortalıkta kimseler yoktu.Bitmiş hehralde.Neyse artık 10 nu beklicez...
quote:
Orijinalden alıntı: mostava
Bugün 5.30 da ordaydım 4.gruptan aldım sırayı 9 gibi girdik 12 gibi çıktık diger günlere göre daha az yogunluk vardı.Çıktıgımda da ise ortalıkta kimseler yoktu.Bitmiş hehralde.Neyse artık 10 nu beklicez...
en güzelini sen yapmıssın kardes.ben de 3.günü gitmediğime pisman oldum.2.günün 1.günden bi farkı yoktu çünkü...
ilk gün gecesi saat 1de gittim, sağolsun emireri benim ismimi yazmıs