Şimdi Ara

33 Yıllık Yaşamımda Bu Kadar Geniş'ini Görmedim PES (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
22.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde biri bana sahibinden com da get ilanı için ricada bulundu.

Get sistemini araştırdım sonra vazgeçtiğimi söyledim karşı tarafa herif direk ortada suçlama yokken mağdur edebiyatına başladı.

İkinizin de birebirinizden farkınız yok.

Bitin artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adam noterde fln vazgeçemez fiyat ok, alım satıma engel yok, anlaşılmış el sıkılışmış, çocuk oyuncağımıdır bu, ben kendimi bildim bileli ve şuan aktif olarak ticaret yapıyorum, ticaret alım-satım olaylarında kapora ya bile gerek yok, söz verildiyse olay bitmiştir,
    alıcı arkadaş nasıl vazgeçerse satıcı kaporayı yakma hakkına sahipse, satıcı vazgeçmesi durumunda kaporanın 2 katını talep edebilir, babam kızdı satmadı fln öyle birşey yok, kimse kimsenin zamanını çalamaz,
    ben 5 ay önce aracımı malum siteye koydum, bir arkadaş talip oldu hemen ve sabah kapora yolladı ve 2 gün müsade istedi, sanırım o 2 gün 10 güne fln uzadı, o arada baya birileri talip oldu,
    hatta ben o arada almak istedigim aracı alamadım satıldı fln, neyse ben aracı ilandan kaldırdım ve sonra dua ettim inşallah gelmezler çünkü gelirlerse satmak zorunda kalıcağım ''söz'' verdim çünkü,
    gelmesinler zaten arabama binerim diyordum, ama genç çift geldi iş yerime abi hadi gidelim notere dediler, bende mecbur verdim arabayı 20 gün daha araba aradım bu sürede, ama söz verildiyse bitmiştir,
    sen o arkadaş için doğru kelimeleri kullanmışsın bence boşver, hakkında böyle hayırlısıymış.

• Söz uçar yazı kalır. Hangi devirdeyiz. Yok hayırlı olsun demek senetmiş falan. Bırakın bu işleri. Milletin başına ne geliyorsa bu sözlü senetlerden geliyor. Nasip değilmiş dicen geçeceksin. resmi olarak sahip olmadıkça mal senin değildir. Kaporanı da vermiş. güzel güzel helalleşeceğine birde pislik yapmışsın.

zaten indirim yapmadı diye atarlanmışsın içten içe, bence herif sana gıcık oldu satmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Valla çevremde bu olaya şahit olan kişiler " sen %100 haklısın kardeş davanda " diyorlar , aracı arkadaşta defalarca özür diledi " Adam değilmiş " bilader dedi

Alıntıları Göster
    Sıkıntı sandığımdan da büyük o zaman

• Öfff baydı bu ticarette söz namustur tarzı saçma muhabbet. Biz de ticaret yapıyoruz her şeyimiz sözleşmeyle, kağıtla. Adam sana kesin sana satacağına dair imzalı beyan vermedi ya istediğini yapar.

Söz uçar yazı kalır demişler. Boş konuşmayın ister satar ister satmaz. Gerisi güven meselesi. 2. El ticaretin çoğu kişiler arası güvenle alâkalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde sattığımız aracı ekspere sokturup kapora aldıktan sonra satışından vazgeçtik. Galerici alacaktı, aile içinden aynı fiyata alıcı bulunca yabancıya gitmesin dedik. Kapora ve eksper parasını adamlara ödedik. Satıştan dönmek olabilir sanki kaporanı eksper paranı vermemiş gibi konuşmuşsun bence yanlış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un Kurabiyesi

delikanlılıktan bahsediyor ama adamın arkasından atıp tutuyor
    Konuyu adam gibi okusaydın,

telefonda bizzat kendine söyledik o lafları biz , kendin gibi insanların arkasın konuşan korkaklar ile karıştırma herkezi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ataince

Bizde sattığımız aracı ekspere sokturup kapora aldıktan sonra satışından vazgeçtik. Galerici alacaktı, aile içinden aynı fiyata alıcı bulunca yabancıya gitmesin dedik. Kapora ve eksper parasını adamlara ödedik. Satıştan dönmek olabilir sanki kaporanı eksper paranı vermemiş gibi konuşmuşsun bence yanlış.
    Sizi de tebrik ederim, bizde ki satıcı ile aranızda hiç fark yok hatta daha beter , galeri alacaktı ? Yani galeriye Söz verince sözü yemek normal durum

" Satıştan dönmek olabilir sanki "

Kendi ağzınızla söylüyorsunuz .... " dönmek "

Neyse kime ne anlatıyorum , ne siz ne buradaki çoğunluk için bu kavramların hiçbir anlamı yok nasıl olsa

• Konu sahibinin yorumlara bakıyorum da tipik potansiyel maganda görüyorum. "Koçum"lu racon kesmeler falan forumda da millete. . . Belli ki baya kelepir bir motosikleti alamaması zoruna gitmiş. Belki de satıcıyı keriz gibi görmüştü.

• Satıcının tutumu yanlış.

Mesela satıcının acil paraya ihtiyacı olsa ve motoru satmak için konu sahibiyle anlaşsa ve 1 gün sonra konu sahibi ben almaktan vazgeçtim dese ne kadar yakışık olur? Hatta o kadar eminim ki şuan satıcıyı haklı bulan forum ahalisinin ekserisi örneklendirme yaptığım hikayede kendileri satıcı olsa aldıkları kapora parasını dahi geri vermek istemezler, seninle anlaştık cayamazsın derler. Hatta bazısı o kaporayıda vermez. Çünkü acil parayı ihtiyaçları vardır ve herhangibir ticari ahlaki ideolejileride yoktur. Bu güruhun en büyük ideolojisi kendi çıkarlarıdır.

Konu sahibi konuda haklı ama konuyu dile getirme şeklide son derece yanlıştır. O kadar hakaret edeceğine içten bir sizi Allaha havale ediyorum dese daha isabetli olurmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TinyAngel -- 3 Eylül 2018; 2:19:22 >
  • Hee aynen devam.

Ciddiye almayın şu trolü ya burada bile neler diyor kim bilir satıcıyı nasıl sinir etmiştir.

• Her sozunden donene cezasini kesseydim su an müebbet yemistim kardes. her iste vardir bir hayir de geç...

• blok
  • Sadece su konu bile, Turkiye'deki insan profilini cok guzel gosteriyor. Feci ilginc tipler var.

• Yazık olmuş 200 TL'ye
  • normalde ve eskiden söz senetti.insanlar verdikleri sözlerden kolay kolay dönmezlerdi.para herkesi bozdu sanırım.yeni insanların çoğu maalesef böyle kaypak.üzücü durumlar.geçmiş olsun yazar panpa.

umarım daha güzel bir motor kısmet olur sana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hikaye816

normalde ve eskiden söz senetti.insanlar verdikleri sözlerden kolay kolay dönmezlerdi.para herkesi bozdu sanırım.yeni insanların çoğu maalesef böyle kaypak.üzücü durumlar.geçmiş olsun yazar panpa.

umarım daha güzel bir motor kısmet olur sana.
    Eyvallah, inanın motor para pul değil , gider sıfır KM alırım ki öyle yapacaktım normalde de zaten
    mesele yapılan KAHPELİK zoruma gitti, dediğiniz gibi o söz'ün değeri kalmamış yere düşmüş
  • Zaman kaybı olmuş.

Malesef benzerini yaşadık, "alıyoruz" dedik. o da tamam dedi. sonra aynı şekilde babam onu dedi bahaneleri ile uzattılar. bu sırada biz de aldık alacağız diye farklı araçlara bakmadık. bu arada başka araç alsak hani benden alıyordunuz sizin yüzünüzden şöyle böyle derlerdi. Biz sözümüzden dönmemiş olmak için bekledik. karşı taraf sürekli karar değiştirdi. Bize acaba satsam mı falan diyordu. En sonunda almıyoruz kime satarsan sat seni bekleyemeyiz dedik.

3 gün sonra kendileri aradı bir şekilde alışveriş tamamlandı ama insanları belirsizlikler ile oyalamak etik değil. Mal onun mantığı da doğru değil.

Burada mal onun diyenler alışverişleri bu şekilde sonuçlanınca sakin davranabileceklerini sanmıyorum...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.