Şimdi Ara

33 Yıllık Yaşamımda Bu Kadar Geniş'ini Görmedim PES

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
22.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 gün önce Bir arkadaşım vesilesi ile tanıdığı bir kişide olan 2. El 800 km'de bir motorsikllet'e alıcı - müşteri oldum, satıcı 14.600 TL Fiyat istedi ve 1 lira dahi inmedi ,

Bugün motoru canlı görüp sahibi ile görüşmek, anlaşmak için buluştuk, motoru beğendik , fiyatta inmedi , fiyata itiraz etmedik 14.600 liraya anlaştık, 200 TL kapora verdim, noterler kapalı olduğu için satışı pazartesi sabah yapalım diye sözleştik, birbirimizin numaraları aldık , hayırlaşıp el sıkıştık , olaya - pazarlığa - alışverişe 5 kişi şahit

Hatta satıcı " Abi xxx abinin arkadaşısın kaporaya gerek yok, biz zaten ticareti bilen adamız , Söz senet , Hiç kapora vermene gerek yok " dedi

Bende olmaz adını koyalım sen kaporanı al dedim ve parayı verdim saat 14:00 civarıydı

Akşam eve geldim, Saat 19.30 civarı motorun sahibi WhatsApp'an mesaj attı

" Hayirli aksamlar Ben motoru satamıyorum abi kaporani veriyorum akşam xxxx abiye haberin olsun "

Bende aradım , hayırdır sorun ne dedim

" motorun sıfır fiyatına 1.500 lira zam gelmiş , babası bu fiyata nasıl satarsın demiş, zarar ediyormuş , yapacak birşey yokmuş "

Bende , motorun fiyatına indirim gelseydi , Sen bana fiyatta düşecekmiydin dedim, düşerim abi dedi :))
    Noter açık olsaydı satışı alsaydım ne olacaktı dedim sözünden dönemeyecektin şuan yaptığın " kaypaklık "

Sözünden dönmek yada dönmemek senin şerefine kalmış dedim

Babam satmama izin vermiyor hikayesini geç " ben sözümden dönüyorum , döneklik yapıyorum " de delikanlı gibi dedim

Abi ben sözümü yiyorum, sözünden dönüyorum dedi ,kaporani xxx abiye geri vercem, hakkını helal et dedi utanmadan,

bende sinir oldum o kapora sana sadakam olsun , hakkımda helal değil dedim kapattım telefonu

Olan lafı yedi yaladı yuttu , pes, insanlar ne kadar değişken dönek olmuş,

Çocuk dediğim 26 yaşında

33 Yıllık Yaşamımda Bu Kadar Geniş'ini Görmedim PES

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 2 Eylül 2018; 19:12:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlaşılan hiç ticaret bilmiyorsunuz,

Hayırlı olsun , hayrını gör deyip Söz'leştiğinizde alış veriş biter o saatten sonra iki tarafta sözünden dönemez , Tabi adamsa,

Çünkü Söz adamın ağzından çıkar

Motorun sıfatına Zam yerine indirim gelseydi sence ,

" abi indirim geldi bende sana indirim yapıyorum " dermiydi ?
    Ticareti öğretmeye çalışma burda millete ticareti biliyorsan eğer ticarette adamım diye geçinen herkes biyerlerde böyle döneklikler yapar.Siyaset gibidir.Kafaya takılacak çok bir durum yok.Aldığın da ev değil araba değil uyduruk Bi motor indirim yapmamıslar diye koymuş zaten daha ucuzunu bulursun belki.keşke kaporayı sadakam olsun falan diye racon kesmeseydin.Şimdi o 200 lira da kafana takılacak.Umarım 200 liramın üstüne yattılar diye çirkefleşip 1 hafta sonra istemeZsin
    Bırakın bu delikanlılık, racon ayaklarını. El sıkışıldıktan sonra dönülmez de cart curt, sanki kurumsal bir firmadan alıyorsun da anlaştık caydı diyorsun.

İkinci elde, herkesin kendi insiyatifinde. Şimdi senin malına 5 bin lira zam gelse, tam alışveriş zamanı satar mısın. 1000 lira gelse de satmam.

Bu ülkede her şey dövize endeksli, çocuğun suçu yok. Suçu arayacaksan bu ülkeyi yönetenlerde ve ekonomiyi batıranlarda ara.O gelen 1500 zam için insanlar 1 ay sabah gündüz çalışıyor. Sizin için kağıt üstünde az bir rakam görünüyor ama o para öyle kolay kazanılmıyor.
    Adam da döneklik yapmasını eleştirmiş işte, sitem etmiş Tamam biraz ağır tepki vermiş ama sonuçta bir yere kadar haklı. Mantıklı bir sebep olsa neyse de sıfırına 1500 lira zam gelmişmiş de o fiyattan satamazmış. Ne tepki vermesini bekliyordunuz? Adamı tebrik mi edecekti?

Ben sizin gibileri bir türlü anlayamıyorum. Bir şeyi , bir olayı, bir kişiyi eleştirenlere neden, "sanane" "insanlara karişma" "istedigini yapar" tarzı saçma sapan şeyler söylüyorsunuz. Eleştiri olum bu yani her şey eleştirilebilir. Kaldı ki sıfırına zam geldi diye anlaştiği fiyattan satmaktan vazgeçen birisine sitem etmek, eleştirmek kadar doğal bir şey yok. Ne deseydi aferim kardeşim hep böyle uyanık ol iyi takip et sıfır fiyatını bir zam daha gelirse belki motorunu 20 bine satabilirsin mi deseydi?
  • ne var bunda? dönebilecekken dönmüş işte satıştan, sanki kaporanı teslim etmemiş gibi konuşuyorsun. bir de fiyattan bir kuruş inmedi diye şikâyet etmişsin. geniş falan demişsin, düzgün oluyor mu? zararın neresinden dönülürse dönülsün, kârdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: thundercry

ne var bunda? dönebilecekken dönmüş işte satıştan, sanki kaporanı teslim etmemiş gibi konuşuyorsun. bir de fiyattan bir kuruş inmedi diye şikâyet etmişsin. geniş falan demişsin, düzgün oluyor mu? zararın neresinden dönülürse dönülsün, kârdır.
    Anlaşılan hiç ticaret bilmiyorsunuz,

Hayırlı olsun , hayrını gör deyip Söz'leştiğinizde alış veriş biter o saatten sonra iki tarafta sözünden dönemez , Tabi adamsa,

Çünkü Söz adamın ağzından çıkar

Motorun sıfatına Zam yerine indirim gelseydi sence ,

" abi indirim geldi bende sana indirim yapıyorum " dermiydi ?

• Sağolun

• Türkiye'de bir şeye indirim geldiği ne zaman görülmüş ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre D

Türkiye'de bir şeye indirim geldiği ne zaman görülmüş ki?
    Bende biliyorum indirim gelmeyeceğini, mesala yani diyoruz, etik mi bu durum ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ortalık böyle iş bilmez arsız dolu. Alıcı tarafında da var bu. Geçen araç satacağız, fiyatta anlaşıyoruz, kapora vereyim diyor arkadaş, yok diyorum pazartesi gel satışı verelim, eleman pazartesi telefonları açmıyor. Öteki geliyor el sıkışıyoruz, notere geliyoruz, noterde pazarlığa tutuşuyor. Be adam anlaşmadık mı daha neyin pazarlığı? Valla bu memlekette bir şey alınıp satılmaz.

• cok haklisin degmez ama iste yapcak bir sey yok araci arkadasada 2 laf soyle bir daha araci olmaz is yapmazlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bak bak delikanlıya bak

olum adam isterse noterdeyken vazgeçer

motor onun değil mi sonuçta ?
  • 0.eline 1500 lira zam geldi diye 2.el motorsiklet satmaktan vazgeçilir mi yav karşı tarafla gireceğin tartışmaya değmez üstelik bir kuruş indirimde yapmamışsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jdhshs bir de hakkını helal et demiş. Pazarlık sünnettir desen 1 tl indirim yok. Yani tamam fiyat kesindir bir şey diyemezsin ama bir de din sömürüsü yapıyor. Peygamberin ticaret hakkındaki söylediklerini göstersen onlara da uymuyor.

Yine bir gerçek Islam bu değil vakası.

• 26 yaşında eşşek kadar herif ya kendi kaypaklıklarını babasının üstüne atıyor ya da kendi kararlarını alamayan sorumsuz bir kişi. Nereden tutsan elinde kalıyor. Ticaret ahlakı sıfır.

• Olayla ilgili yorum yapmayacağım delikanlı delikanlı konuşmuşsun yok babasına şöyle diyeceğim böyle yapacağım vs. Dikkat et sert kaya cikmasinlar etek giydirip dansöz diye dolastirirlar seni. Bir sicrarsin 2 sicrarsin 3. de sert kayaya carparsin.

• ticaretin bir üslubu vardır, el sıkıştıktan sonra geri dönülmez.
  • Bir de artistlik olsun diye para sende kalsin dedin ha?

Baska lazim bisey varsa satayim kardes

• Gereksiz atar, gereksiz sinir. Yazının çoğu yerinde cinsiyetçi aşağılamalar var kendini çok bir şey sanma elbet senden büyüğü vardır.

• Kaporanin amaci odur zaten madem el sikisildi gidip noterden alsaydiniz motoru ayni gun ?

Adam mis gibi ticaretini yapmis krizi firsata cevirmis

Ustunede senle ugrasmamak icin ben sozumden donuyorum demis temiz is

• Satıcı haklı. Mal onun kardeşim. Senin yaptığın da terbiyesizce!

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.