Şimdi Ara

33 Yıllık Yaşamımda Bu Kadar Geniş'ini Görmedim PES (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
321
Cevap
1
Favori
22.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Multistrada

Hadi abicim yürü git kumda oyunu oyna yetişkin konuları bunlar seni aşar , Daha yaşın gelmedi bu konuları konuşmak için

Block

Alıntıları Göster
    Türkçe konuş Türkçe. Kumda oynayacak yaşı ben çoktan geçtim ama anlaşılan senin daha kafa yaşın bile geçmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofpotatoes -- 2 Eylül 2018; 11:4:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde başıma farklı şekilde geldi, araç alıcam anlaştık ve 1000 lira kapora gönderdim, beklediğim yerden para gelmeyince, arkadaşı arayıp izah ettim canın sağolsun diyip kaporayı geri gönderdi. Sonuç : Ben yerin dibine girdim. Söz namustur, kaypak ve ticaret ahlakı olmayan adam tabi ki kalkıp mal onun kardeşim ister satar ister yakar der.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ticaret ahlakı kisvesi altında millete saçma sapan laflar atmışsın. Bir de ahlaktan bahsediyorsun.

Mal sana gelene kadar, parası da satıcıya geçene kadar satış gerçekleşmiş olmaz.

Kaparo verip yalandan el sıkışınca bitti mi her şey. İstediği noktada satmaktan vazgeçebilir.

Tam tersi olsaydı, sen daha iyisini daha ucuza bulsaydın; vazgeçmeyecek miydin almaktan?

O maksimum fiyata satmak istiyor, sen de en iyisini minimum fiyata almak istiyorsun. Bu kadar basit. Bir de sacma sapan laflar etmissin.

Benim sözüm senettir diyen şark kurnazı kapalıçarşı esnafı ayakları bunlar. Sözün hiç bir ehemmiyeti yok.

Türkiye'de 2. el araç alım-satımında dönen hilenin haddi hesabı yok, noterde imzayı atana kadar istediğin noktada istediğin şekilde vazgeçebilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinek vızıltısı mı var ne ?

33 Yıllık Yaşamımda Bu Kadar Geniş'ini Görmedim PES

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Sizin de ticaret ahlakını hakkında fikir sahibi olduk , Teşekkürler

• Olayı satan çocuk tarafından değerlendirenler kesin ergen ya da çocuktur. Söz vermek başka bir şey vermeye benzemez koçlar.

Düşün ki sen bir kızla sözleniyorsun. Konuşuyorsun, anlaşıyorsun. Aradan zaman geçiyor, kız zengin birine denk geliyor ve senden vaz geçiyor. Olabilir böyle şeyler deyip sineye mi çekeceksin ? Kaldı ki biz millet olarak bu zamana kadar verdiğimiz sözleri gerçekleştirerek ayakta duran insanlarız . Yazık şu gençliğin haline ..

• quote:

Orijinalden alıntı: CheckVizoR

Olayı satan çocuk tarafından değerlendirenler kesin ergen ya da çocuktur. Söz vermek başka bir şey vermeye benzemez koçlar.

Düşün ki sen bir kızla sözleniyorsun. Konuşuyorsun, anlaşıyorsun. Aradan zaman geçiyor, kız zengin birine denk geliyor ve senden vaz geçiyor. Olabilir böyle şeyler deyip sineye mi çekeceksin ? Kaldı ki biz millet olarak bu zamana kadar verdiğimiz sözleri gerçekleştirerek ayakta duran insanlarız . Yazık şu gençliğin haline ..
    Hay senden ALLAH razı olsun, anlatmaya çalıştığımı anlayan birileri çıktı sonunda

• işin cahili adamı kazıklamaya çalışmışsın. işin olmayınca saydırıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhafız.

işin cahili adamı kazıklamaya çalışmışsın. işin olmayınca saydırıyorsun
    Işın cahili mi ?

Çocuk ticaret yapıyor , araba alıp satıyor

Cahil olan pazartesi günü zam geleceğini cumartesi den öğreniyor

Cahil haklısın !

• Benim bu hikayeden tek anladığım adamin bedavadan 200 tl kazandığı

• CheckVizoR kullanıcısına yanıt
    Sizin mantığa göre, sözlenen iki insandan herhangi biri sözü bozmak isterse fakat diğeri bozmak istemezse, sözü bozan ahlaksız oluyor. "Cayma Hakkı" da ticaretin icinde bulunan çok önemli bir haktır. İstediği yerde vazgeçer alışveriş öncesinde.

Adam opsiyonlamış aracı, kaparo vermiş; karşı taraf cayınca tribe giriyor. Bunun ahlakla falan hiç bir ilgisi yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hll knk

Benim bu hikayeden tek anladığım adamin bedavadan 200 tl kazandığı
    Bu hikayeden anlayacağın,

" Bugün Söz'ünü, Şerefini Paraya Satan , Yarın neyini satar ? "

Olacaktı ....

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F31FE8CB4

Olayla ilgili yorum yapmayacağım delikanlı delikanlı konuşmuşsun yok babasına şöyle diyeceğim böyle yapacağım vs. Dikkat et sert kaya cikmasinlar etek giydirip dansöz diye dolastirirlar seni. Bir sicrarsin 2 sicrarsin 3. de sert kayaya carparsin.
    çarpmadan akıllanmaz
  • Adam forumdan linç yiyor, gelip hala vır vır vır konuşuyor!

Ya bi git adamın motoru değil mi? İster satar ister satmaz! Kaporanı da vermiş zaten.

Çocuk gibi ne ağlıyorsun burda?

O satıcıda karakter sorunu yok aslında. Olsaydı zaten ters cevap verirdi zaten; ama senin adama ettiğin laflardan ne kadar karaktersiz, haysiyetsiz ve terbiyesiz olduğun anlaşılıyor!

Şimdi git trafikte sağa sola artistlik yap.

Motorunla bir kamyonun altında kalırsın da kurtulamazsın inşallah!
  • Bu devirde normal böyle şeyler artık.
    Bi adamı silah çekip vurmadığın kalmış ne bu hırs.
  • quote:

Bu hikayeden anlayacağın,

" Bugün Söz'ünü, Şerefini Paraya Satan , Yarın neyini satar ? "

Olacaktı ....

Alıntıları Göster
    Saygılar abi

• quote:

Anlaşılan hiç ticaret bilmiyorsunuz,

Hayırlı olsun , hayrını gör deyip Söz'leştiğinizde alış veriş biter o saatten sonra iki tarafta sözünden dönemez , Tabi adamsa,

Çünkü Söz adamın ağzından çıkar

Motorun sıfatına Zam yerine indirim gelseydi sence ,

" abi indirim geldi bende sana indirim yapıyorum " dermiydi ?

Alıntıları Göster
    haklısınız hocam, geçmiş olsun, daha iyisini daha uyguna bulursunuz umarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Aspiratör

Bu devirde normal böyle şeyler artık.
    Bi adamı silah çekip vurmadığın kalmış ne bu hırs.
    Haklısın normal miş , forumda ki GENIŞ'leri görünce fark ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: Mephalay

Sizin mantığa göre, sözlenen iki insandan herhangi biri sözü bozmak isterse fakat diğeri bozmak istemezse, sözü bozan ahlaksız oluyor. "Cayma Hakkı" da ticaretin icinde bulunan çok önemli bir haktır. İstediği yerde vazgeçer alışveriş öncesinde.

Adam opsiyonlamış aracı, kaparo vermiş; karşı taraf cayınca tribe giriyor. Bunun ahlakla falan hiç bir ilgisi yok.
    Yani kız seni zengin birini bulduğu için terk ederse , vaz geçerse sıkıntı olmamış oluyor öyle mi ? Bunu kabulleniyor yani aklın , kalbin?

• quote:

Orijinalden alıntı: CheckVizoR

Olayı satan çocuk tarafından değerlendirenler kesin ergen ya da çocuktur. Söz vermek başka bir şey vermeye benzemez koçlar.

Kadinlara alinip satilan mal gozuyle bakan Adamlar.

Kendi aranizda 2 kelimeden biri adamsin olm dir kesin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.