Şimdi Ara

33 Yıllık Yaşamımda Bu Kadar Geniş'ini Görmedim PES (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
22.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Niye bu kadar üstüne düştüğünüzü anlamadım, aynı motordan başka satan yok mu illaki vardır bulursunuz yani. Bana birazda arkadaş size değerinin altında teklif etmiş gibime geliyor. Sizde ucuza alıcaktınız fakat o vazgeçince haliyle size dokundu. Yoksa aradığınız motoru coğu yerde bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kage. -- 4 Eylül 2018; 10:40:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kage.

Niye bu kadar üstüne düştüğünüzü anlamadım, aynı motordan başka satan yok mu illaki vardır bulursunuz yani. Bana birazda arkadaş size değerinin altında teklif etmiş gibime geliyor. Sizde ucuza alıcaktınız fakat o vazgeçince haliyle size dokundu. Yoksa aradığınız motoru coğu yerde bulursunuz.
    Konuyu baştan aşşağı okumadan yorum yapıyorsunuz,
    sıfır zam muhabbetini kimse bilmiyorken 15.200 tl olan malı 2. el olarak 14.600 tl'ye alıyorduk . Ucuz - Kelepir mi bu ? yoksa değerinin altında mı ?

mesele para - motor değil konuda ki baştan aşşağı tüm mesajları okusaydınız normalde zaten sıfır motor alacak olduğumu ancak bulunduğuz yerde ki bayide sıfır motor olmadığını, bu motoru çok samnimi bir arkadaşımız tarafından tavsiye üzerine ilgilendiğimizi yazmıştım.
    Bayide sıfırı olsa 2. el alma taraftarı değildim zaten. Bu işin ticaretini de yapmıyorum,
    Sonradan örendim ki AL - SAT Yapıyormuş ÇAKAL

Dokunan para pul değil yapılan KAYPAKLIK !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 4 Eylül 2018; 11:14:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

'' Kahpelik moda olmuş kendinizi garantiye alın '' diyorsunuz yani,

adam kaporayı bile istemedi '' sözümüz söz bizde ticaret yapıyoruz , arada xxx abi var , kaporaya gerek yok abi '' dedi diyorum ama anlatamıyorum galiba

Alıntıları Göster
    anlatabiliyorsun ve ben de anlayabiliyorum o konuda sorun yok. fakat sen beni anlamak istemiyorsun.

baban bile olsa mutlaka sözleşme yap diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thefockingbird

anlatabiliyorsun ve ben de anlayabiliyorum o konuda sorun yok. fakat sen beni anlamak istemiyorsun.

baban bile olsa mutlaka sözleşme yap diyorum.

Alıntıları Göster
    Ben çok iyi anladım sizi , her türlü garantiye al kendini diyorsunuz haklısınız, bizim hatamız SÖZ'e değer vermek oldu.
    Böyle dönekler bolca mevcutmuş ve çoğalmış piyasada konuyu açınca fark ettim.
  • Tamam cidden herşeyi anlarım haklısın iyisin hoşsun ama....

RECEP İVEDİK NE ALAKA!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mal adamin isterse noterden imzadan doner o onun bilicegi is kanunen hic bir sikinti yok sanada ders oldun alim satimlarda arac olsun motor oldun anlastigin gibi hemen notere gidip ustune alman lazim yoksa ticarette olan seyler tapuda imzadan donen dunya kadar adam var. kaporayi geri vermis iste adam vermeyenler bile cikiyo

• Benim de basima geldi. Bir arkadasla araba icin anlastik telefonda. Tamam aksam gelip alacagim dedim. Aksam aradim geliyorum diye bana yok babam o fiyata olmaz demismis de falan filan. Benden daha yuksek fiyat istedi. Hep babalar bu ticaretin icinde nedense. Ben de hayirli satislar dedim. Istedigi fiyati verirdim ancak ticarette 2. kere pazarlik olmaz. Boyle karaktersizler cok piyasada.
  • Sahidin varsa dava acabilirsin. Bir avukatla konus. Hukukta sozlu sozlesme hukumleri vardir. Avukat daha iyi bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troley111 -- 4 Eylül 2018; 18:26:6 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ckmz17

mal adamin isterse noterden imzadan doner o onun bilicegi is kanunen hic bir sikinti yok sanada ders oldun alim satimlarda arac olsun motor oldun anlastigin gibi hemen notere gidip ustune alman lazim yoksa ticarette olan seyler tapuda imzadan donen dunya kadar adam var. kaporayi geri vermis iste adam vermeyenler bile cikiyo
    Sözünden dönen kişilere Adam demiyoruz biz , Kaypak diyoruz

Mal adamın ne zaman isterse döner mantığını bırakın ,

Ben uzak bir şehirden sadece bu motor için gelmiş te olabilirdim , isimden gücünden kalmış üstüne birde masraf etmiş olabilirdim

Mal sahibi vazgeçtim vermiyorum diyecek biz ortada mağdur

Ne güzel İstanbul bee ...

Sözlü anlaşma da bir anlaşma şekli , şahitler var sesli güvenlik kamerası kayıtları var her türlü ispat ederim

Ama şerefi olmayan biriyle daha fazla muhatap olmaya değmez,

Bu olay yüzünden Yaşadığımız yede saticinin hakkında Bol reklam yapılıyor zaten , gerçi umrunda olmaz umrunda olacak olsa telefonda benden o lafları yemez, yalayıp yutmazdı

• Forumdan ikinci el bir şey alınmayacağının referansı bir konu.

Anlaşırsınız, tam buluşup ürünü almaya gidersiniz birden mesaj gelir kardeş ben onu biraz daha iyi para verene sattım,

ben satmaktan vazgeçtim, ürünün sıfırına zam geldi fiyatı arttırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: troley111

Benim de basima geldi. Bir arkadasla araba icin anlastik telefonda. Tamam aksam gelip alacagim dedim. Aksam aradim geliyorum diye bana yok babam o fiyata olmaz demismis de falan filan. Benden daha yuksek fiyat istedi. Hep babalar bu ticaretin icinde nedense. Ben de hayirli satislar dedim. Istedigi fiyati verirdim ancak ticarette 2. kere pazarlik olmaz. Boyle karaktersizler cok piyasada.
    Bu araba ilanı verebilip babasına soranları çok merak ediyorum. Demek ki ikinci el motorlu taşıt alırken araba senin mi yoksa babanın mı diye sormak lazım.

BABANIN İZNİ VAR MI KARDEŞ DİYECEĞİM BUNDAN SONRA
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

Forumdan ikinci el bir şey alınmayacağının referansı bir konu.

Anlaşırsınız, tam buluşup ürünü almaya gidersiniz birden mesaj gelir kardeş ben onu biraz daha iyi para verene sattım,

ben satmaktan vazgeçtim, ürünün sıfırına zam geldi fiyatı arttırdım.
    Tespit gibi Tespit

• AnacoN kullanıcısına yanıt
    Anlaşma yazılı imzalı olmadan da olur. Hukuken sözlü anlaşma diye bir olay var yasada yeri var . Sen bakkaldan ekmek alırken dahi sözlü bir anlaşma yapmış oluyorsun .

• İkinci el ilan fiyatı 40.500 tl olan arabayı 40.000 tl ye anlaştık. Pazarlık bile denmez zaten adam 40.000 tl yi düşünerek bu fiyatı yazmış. Neyse haftasonu olduğu için kaporasini bıraktım pazartesi arabayı almak için sozlestim. Arabada bide hasar kaydı var zincirleme kazaya karışmış önden arkadan hafif tost olmuş. İlk arabam olacağı için hasar kaydını gözüm görmedi. Pazarlık yaparkende adama dedim ki benden başka bu arabaya bu parayı veren adam bulamazsın.

Neyse akşamına telefon geldi, dediğine göre eşine fiyat düşük gibi gelmiş satıştan vazgeçirmis adami. Kaporami hesaba iade etti, benim dediğim tek şey bu araba benim kısmetim değilmiş hadi eyvallah demek oldu. Sonrasına çok daha temiz kazasız bir araba buldum. Eleman aylar sonra bana mesaj atıyor, arabayı hala almayı düşünüyorsanız pazarlık yapabiliriz diyor. Cevap bile yazmadim. Kismet değilmiş :)

• inanın işim gereği (gayrimenkul alım-satım) olduğu için ne dönekler gördüm. hepsinden de çatır çatır sözleşme gereği ceza ödemesi aldım.

sizin için belki de hayırlısı böyledir. takmayın kafanıza çok :)
  • hocam bende sizin gibi dusunuyorum ama malesef boyle insanlar cok bizim yapicagimiz esegimizi saglam kaziga baglamak napabilirsiniz ? bende cok arac aldim sattim telefon aldim sattim ne dediysek o ama boyle insanlar cikabiliyor benim demek istedigim gidin hemen aninda isi bittirin ertesi gune birakmayin. bende aracimi sattim adam kapora birakayim dedi abi gerek yok dedim sozlestikmi bitti.

hatta adam 2 gun sonra ben gelemiycem sen gelebilirmisin dedi gittim adam beni karsiladi notere gittik noterde parami verdi gittik beraber bankaya parayi yatirdik geldik noterde imzami attim yani allah durust insanlarla karsilastirsin o onun terbiyesizligi ama iste kanunen bisi yapamiyosunuz alici kapora birakip caydimi kaporadan oluyo ama satan adam caydimi bi kaybi yok buda haksizlik

• quote:

Orijinalden alıntı: Ckmz17

hocam bende sizin gibi dusunuyorum ama malesef boyle insanlar cok bizim yapicagimiz esegimizi saglam kaziga baglamak napabilirsiniz ? bende cok arac aldim sattim telefon aldim sattim ne dediysek o ama boyle insanlar cikabiliyor benim demek istedigim gidin hemen aninda isi bittirin ertesi gune birakmayin. bende aracimi sattim adam kapora birakayim dedi abi gerek yok dedim sozlestikmi bitti.

hatta adam 2 gun sonra ben gelemiycem sen gelebilirmisin dedi gittim adam beni karsiladi notere gittik noterde parami verdi gittik beraber bankaya parayi yatirdik geldik noterde imzami attim yani allah durust insanlarla karsilastirsin o onun terbiyesizligi ama iste kanunen bisi yapamiyosunuz alici kapora birakip caydimi kaporadan oluyo ama satan adam caydimi bi kaybi yok buda haksizlik
    Amin Hocam , Çok Sağolun

• motorunu satmaktan vazgecen kişi insan gibi açıklamasını yapmış. konu sahibiyse günlerdir burdan kendisine ve kendinden farkli dusunenlere hakaret etmekle mesgul. adamlıktan bahsediyorsun da kendine donup hiç baktın mı? bi tek söz tutmakla "adam" olunmuyor. üslubun cok çirkin.
  • Hukuken adam hakli sen magazadan bi urun aliyosun sebep gostermeden cayma hakkini kullanip iade ediyosun.. soz senetmis bilmemneymis yok ruhsat kimin adamin? O zaman bitmistir.. caymis adam kaparonu al git hicbisey soyleyemezsin..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.