Şimdi Ara

33 Yıllık Yaşamımda Bu Kadar Geniş'ini Görmedim PES (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
22.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kadar atıp tutunca rahatladın mı bari kardeş?

Hayır adamın yaptığı yanlış olabilir de yani artık burası da "ağlama duvarı" oldu resmen...

Adam tacir değil ki bir kere en baştan, dolayısı ile ticaret etiklerine uymak veya söz senettir vs gibi dertlere sahip olmak zorunda değil, bu tarz caymalar ilk değil ve son olmayacak emin ol...

Burada sorun bence senin şunu mevzu etmen, ondan daha da büyük sorun bunun sayfalarca tartışılmış olması :)

Boşver, hem iyi tarafından bak, böylece sence "haysiyetsiz" bir kişiye para kazandırmamış oldun, ne güzel...

Belki etkili olur bir daha ki sefere yazılı yap mesela, şu kadara anlaştık, şu kadar kapora verdim falan, gerçi o halde bile cayabilir ya neyse...
  • payayı vermeyeydin iyiydi.
  • R25 düşünürseniz yazın hocam :)
  • kardeşim sen haklısın söz senettir kaporada alınmış ama artık günümüzde nikah masasında insanlar birbirinden cayıyor :) fazla kafana takma demek ki o maldan sana hayır yokmuş böyle düşün.İşin rast gelsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: traumaniac

Bu kadar atıp tutunca rahatladın mı bari kardeş?

Hayır adamın yaptığı yanlış olabilir de yani artık burası da "ağlama duvarı" oldu resmen...

Adam tacir değil ki bir kere en baştan, dolayısı ile ticaret etiklerine uymak veya söz senettir vs gibi dertlere sahip olmak zorunda değil, bu tarz caymalar ilk değil ve son olmayacak emin ol...

Burada sorun bence senin şunu mevzu etmen, ondan daha da büyük sorun bunun sayfalarca tartışılmış olması :)

Boşver, hem iyi tarafından bak, böylece sence "haysiyetsiz" bir kişiye para kazandırmamış oldun, ne güzel...

Belki etkili olur bir daha ki sefere yazılı yap mesela, şu kadara anlaştık, şu kadar kapora verdim falan, gerçi o halde bile cayabilir ya neyse...
    Atıp tutmadım , telefonda bizzat kendine söyledim o lafları o da afiyetle yedi

Tacir olsun olmasın ticaret adabı herkez için geçerlidir , kaldı ki sonradan öğrendim, ayakta araba alıp satan biriymiş zaten

Buraya konu açmanın sebebe ağlamak falan değil ,

Gerçek hayatta , Gerçekten yaşanmış bi hayat tecrübesini paylaşmaktı, Ne yapsaydım CSB mi yazsaydım ?

Ama görüyorum ki forumda Mert adamın dilinden anlayan adam sayısı yok denecek kadar azalmış

Trol çoluk çocuk dolmuş buralar

Şimdi ara ki MERT bulasın ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kim korkak kim delikanlı görünüyor, ağlamaya devam et sen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Un Kurabiyesi

kim korkak kim delikanlı görünüyor, ağlamaya devam et sen
    İşiniz gücünüz kolpa, anca ağzınızda laf salatası

Ağlamak senin gibi acizlerin işidir
  • Düzen artık böyle. Ayak uydurmak lazım.
  • 1- Cayarsa kaporanı verir kaporanın verilme amacı bu zaten.

2- Satmama nedeni ne olursa olsun eleştrilemez ki adam doğru düzgün söylemiş sıfır fiyatından dolayı diye sende düşerse düşecekmiydin demişsin onuda açıklayım.

sıfır Fiyatı artarsa satıcının insiyatifindedir fiyat arttırıp artırmayacağını o söyler.

Ama sıfır fiyatı düşerse ozaman alıcının insiyatifindedir fiyatı düşürmek ve teklif etmek tamamaen alıcının insiyatifindedir.

Satıcı niye abi piyasası düştü bunun sana düşük veriyim desim sen alıcısın takip edip öyle söyleceksin.

Sonuç olarak adamın caymasına sinirlenmem için teklif ettiği rakamı kabul etmen gerekir.

Eğer sen kabul ettiğin halde satmıyorum derse ozman hakkın var kızıp sinirlenmeye.

(Senin yerinde olsam son rakam ne diyosun dostum zarar etme gel piyasası ne kadarsa okadar veriyim der kapatırdım alışverişi)

• quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Anlaşılan hiç ticaret bilmiyorsunuz,

Hayırlı olsun , hayrını gör deyip Söz'leştiğinizde alış veriş biter o saatten sonra iki tarafta sözünden dönemez , Tabi adamsa,

Çünkü Söz adamın ağzından çıkar

Motorun sıfatına Zam yerine indirim gelseydi sence ,

" abi indirim geldi bende sana indirim yapıyorum " dermiydi ?

Alıntıları Göster
    Hocam bu konuda haklısınız, kapora zaten sözün somut halidir. Fakat her insanın karakteri farklıdır, satmak istemiyorsa satmaz. Bunun için ağlamayın bence. Bu yaptığı onun söz ve şeref anlayışıdır. Ticarette adamlık aramayın.

• İki tarafta haklı bence herkes kendi menfaatine göre hareket ediyor.

Satıcının hatası "Bu fiyat bugünün fiyatı" dememesi. Eğer deseydi problem çıkmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSky -- 3 Eylül 2018; 15:2:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ağla, kudur, çıldır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asil sorun bence sifirina zam geldi diye 2.el fiyatini arttirmak. Ne alaka arkadas. Herkes cakallik pesimde yemin ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genccizer

Asil sorun bence sifirina zam geldi diye 2.el fiyatini arttirmak. Ne alaka arkadas. Herkes cakallik pesimde yemin ediyorum.
    Sonradan öğrendim ki Al - Satçıymış zaten ÇAKAL
  • Yorumları pek okumadım ,

Yorumları yapan arkadaşlar toplum arasında genel kabul görmüş davranışlardan bahsetmekteler , açıkçası böyle bir durum çok sık rastlanan bir durumdur.
    Aranızda hukukçu arkadaşlar olabilir ,kendileri elbet daha geniş bir açıklama getirebilirler.

Söz konusu yaşanan vakada ,borçlar hukuku yönünden bir sözleşme ,işlem kurulmuştur.Hem de sözleşme tam kurulmuş (eksik yanları olsa da ,ön şartlar yerine gelmiştir.) (Süresi ,istisnası vb. konuşulmamış...)

Taraflar icap -kabul yönünden gereğini beyanla yapmışlar ,yani sözleşme kurulmuş (illa yazılı bir sözleşme kurulması gerekmemekte beyan yeterlidir.)hatta etrafta olaya şahit dahi tutmuşlardır.

Bu şekilde ,HUKUKEN ,motoru satan arkadaşın işlemi tamamlaması, yani motoru satışını gerçekleştirmesi üzere teslimi lazım.
    Aksine Alacak taraf ,zarar öne sürebilir.

Bu gibi durumlar sık karşılaşılan hususlar ,ziyadesiyle kimseye hakaret etmek gerekmiyor.Taraflar yükümlülüklerini bilmiyor olabilirler ancak hukuk tarafları varsayılan olarak basiretli kabul eder ,yani asgari ortalama bir zekaya sahip ayırt etme gücü yerinde ,ve sorumluluğunu yerine getirebilecek,ilerisini hesap edebilecek bir kişi olarak görür... Burada gerekli olan , taraflardan biri anlaşmadan cayacaksa buna geçerli bir sebep öne sürmesi lazım gelir , cayma hakkı öncelikle kurulan sözleşmeyi imkansız hale getiren caymayı zorunlu hale getiren bir gerekçe olup olmadığı aranır.

Önceden bahsettiğim gibi , sık karşılaşılan bir durum.Hukuki uygulama genelde alıcı tarafın lehine bir eğilime sahip,tüketici hakları gibi...Demek istediğim cayma hakkı satan tarafa değil alan tarafa öncelik vermekte ...

Motoru satan kişi haksız fiil işlemiştir.

İyi forumlar arkadaşlar.
    Edit: Kelime düzeltme ,anlatım bozukluğu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendemail -- 3 Eylül 2018; 22:1:14 >

• Zamanında kapora verdiğim bir aracın satıcısı hiç bir sebep göstermeden vazgeçti bende arabamı sattım kapora verdikten sonra. Arabamı değerinden düşük sattım, kadın vazgeçince hızla araba bulmak zorunda kaldım kimse kusura bakmasın kapora alınan maldan çok geçerli bir sebep olmadıkça dönülmez dönen neyse yazmayayım.

• sonunda kaporayı alamadım diyecek sandım meğer helal etmiş

• Alıcı arkadaş haklı eleştiren kişiler herhalde ticaret nedir bilmiyor söz senettir lafı boşuna söylenmiş bir şey değil.
    Alıcının haksız olduğu taraf ise karşı tarafa hakaret etmesi daha güzel bir dille anlatabilirdi olayı ama belli ki baya sinirlenmiş.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.