Şimdi Ara

33 Yıllık Yaşamımda Bu Kadar Geniş'ini Görmedim PES (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
1
Favori
22.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne lümpen jargonlar var arkadaş! Misojenistlerden uzak durmak lazım. Ciddiye almamak lazım.

Satıcı kaporayı aldı, fiyat kesinleşti ise, geri adım atması doğru değil. Buradaki çirkin çirkin laflar, bayağı tavırlar falan da doğru değil. 32 yaşındayım. Benzer bir sebeple biri benim babamı arayıp söyleyeceğini iddia ettiğin şekilde konuşsa, babam muhtemelen "sirelleee, anlat anlat mikrofona konuş" falan diye tiye alır, dalga geçer kapatır. Ciddiye bile almaz.

Kısaca ikiniz de haksızsınız. İkinize de laflar hazırladım!

Şaka şaka. Bu kadar büyütülecek bir şey yok. Satıcı da yanlış yapmış. Siz de yanlışa yanlışla cevap vermişsiniz. Etek muhabbetleri falan da, günümüzde biz böyle şeylerle çok fena dalga geçiyoruz. Eşimin bu tarz yaklaşımlara sahip insanları değersiz hissettirme gibi muhteşem bir özelliği de vardır hatta. Hatunun biri çıkar. Maymun eder bir gün sizi. Yüreğiniz burkulur. Canınız yanar. Misojenist tavırlarınızı alır dürüp münasip bir bölgeye iade eder. Kırılırsınız.

Satıcının bu ayıbını niye bu kadar büyüttünüz peki? Kendinizce iyi bir fırsat yakalamıştınız, bunu yitirdiğiniz için mi sinirlendiniz? Yoksa bu tavıra mı bu kadar sinirlendiniz? Bu tavıra bu kadar sinirlendi iseniz, bir öfke kontrolü probleminiz var. O kadar önemsiz bir şey ki... Hayatta her gün bizi çok daha sinirlendiren nelerle karşılaşıyoruz... "Git işine kardeşim, yaptığın doğru olmadı, ayıp ettin" der kapatırsın. Büyütülecek şey mi bu?

-------------------

Ben kapora almam. Satış gerçekleşene kadar da bir söz vermem. Bana bu daha doğru geliyor. Kaporayı almış olsam da, 1000TL için bik bik etmem. Neye anlaştı isem veririm.

Ama bu, sizin bu tavır, jargon falan da kabul edilemez. Gerçi kime diyorum? Recep İvedik'li caps atan adama diyorum. Şu rezilliği komdi diye izleyenlerle ayrı dünyaların insanlarıyız. Sinyalizasyonumuz ayrı. Muhtemelen ben sizi anlayamıyorum. Siz de beni anlayamıyorsunuz. Normal.

• Adam açıkca söylemiş size neden satmayacağını sizi arayıp gelirken kaza yaptım motor pert oldu diye yalanda söyleye bilirdi ama açık açık babasından dolayı olduğunu söylemiş bence olayı uzatmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Derdim daha uyguna yada pahalısı değil , insanların vermiş oldukları sözleri tutup tutmamaları.

Temenniniz için yinede teşekkürler
    Bir olayda 90 tane doğru 90 tane yanlış olmaz, öyle olsaydı, adli olaylar sonuca bağlanamaz, hakimler karar veremezdi! Burada doğru olan ve mağdur olan sizsiniz.

Allah insanın karşısına doğru insanlar çıkarsın derler. Sizin şanssızlığınız karşınıza dönek, kaypak, sözünün eri olmayan gibi tanımlanacak niteliksiz bir şahıs çıkmış.

Olaydan ders alıp, ALLAH a havale edip unutmaya çalışmak, demek sizin kısmet başka bir yerde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Ne lümpen jargonlar var arkadaş! Misojenistlerden uzak durmak lazım. Ciddiye almamak lazım.

Satıcı kaporayı aldı, fiyat kesinleşti ise, geri adım atması doğru değil. Buradaki çirkin çirkin laflar, bayağı tavırlar falan da doğru değil. 32 yaşındayım. Benzer bir sebeple biri benim babamı arayıp söyleyeceğini iddia ettiğin şekilde konuşsa, babam muhtemelen "sirelleee, anlat anlat mikrofona konuş" falan diye tiye alır, dalga geçer kapatır. Ciddiye bile almaz.

Kısaca ikiniz de haksızsınız. İkinize de laflar hazırladım!

Şaka şaka. Bu kadar büyütülecek bir şey yok. Satıcı da yanlış yapmış. Siz de yanlışa yanlışla cevap vermişsiniz. Etek muhabbetleri falan da, günümüzde biz böyle şeylerle çok fena dalga geçiyoruz. Eşimin bu tarz yaklaşımlara sahip insanları değersiz hissettirme gibi muhteşem bir özelliği de vardır hatta. Hatunun biri çıkar. Maymun eder bir gün sizi. Yüreğiniz burkulur. Canınız yanar. Misojenist tavırlarınızı alır dürüp münasip bir bölgeye iade eder. Kırılırsınız.

Satıcının bu ayıbını niye bu kadar büyüttünüz peki? Kendinizce iyi bir fırsat yakalamıştınız, bunu yitirdiğiniz için mi sinirlendiniz? Yoksa bu tavıra mı bu kadar sinirlendiniz? Bu tavıra bu kadar sinirlendi iseniz, bir öfke kontrolü probleminiz var. O kadar önemsiz bir şey ki... Hayatta her gün bizi çok daha sinirlendiren nelerle karşılaşıyoruz... "Git işine kardeşim, yaptığın doğru olmadı, ayıp ettin" der kapatırsın. Büyütülecek şey mi bu?

-------------------

Ben kapora almam. Satış gerçekleşene kadar da bir söz vermem. Bana bu daha doğru geliyor. Kaporayı almış olsam da, 1000TL için bik bik etmem. Neye anlaştı isem veririm.

Ama bu, sizin bu tavır, jargon falan da kabul edilemez. Gerçi kime diyorum? Recep İvedik'li caps atan adama diyorum. Şu rezilliği komdi diye izleyenlerle ayrı dünyaların insanlarıyız. Sinyalizasyonumuz ayrı. Muhtemelen ben sizi anlayamıyorum. Siz de beni anlayamıyorsunuz. Normal.
    Beni tanıyanlar bilir 300-500 lira paranın hesabını yapacak bir adam değilim, kızmanın sebebi kesinlikle maddi çıkar , veya fırsat yakalamışlık falan değil , daha önce de dediğim gibi 3 gün önce ZAM'ın Z'si yok ortada fiyatı arkadaş benim adıma konuışmuş 14.600 fiyat almış , ben arkadaş ve ssatıcı dün fiziki olarak bir araya gelip motoru canlı görüp canlı konuşup anlaşıp elsıkışıp hayırlaştı kimsenin ZAM mam haberi birşey yok, zaten daha ZAM falan da yapılmış değil nerden öğrendiyse pazartesi zam geleceğini öğreniyor dün akşam üzeri, bizde ondan öğrendik zam geleceğini, motora kelif olan arkadaş ile whatsup yazışmalarımız kayıtlı duruyor.

Benim kızdığım sabah anlaşırken, '' abi biz de ticaret yapıyoruz sözüüz söz , motorun bu saaten sonra pazartesi satışı alana kadar bende emanet , motorun km'saatine bak bir tek eve gidicem burdan binmiycem emanet sonuçta '' dedi.
    Bunları ben söyletmedim kendi söyledi, kızdığım konu bu ne pehriz bu ne lahana turşusu mevzusu anlayacağınız.

ayrıca 2. el motor alma taraftarı falanda değildim bu motor 1 aylık ve referansı çok sevdiğim değer verdiğim bir arkadaşım olduğu için ilgilendim yoksa 2. el motor alma taraftarı da değildim yani parası pulu değil derdim, kaldı ki sıfır 15.200 tl idi 14.600 e alıyordum çok mu kelepir sizce ?

-------------------

biz adap erkan mertlik bilen adamız , ağzımızdan çıkan lafı para gibi pis seylerle kirletmeyiz, para için şerefimizi satıp sözümüzu bozup, tükürdüğümüzü yalamayız.
    bahsetytiğiniz fotoyu komedi olsun diye de atmadım gerçekten doğru bi tesbit diye attım, köpeğin öününe atsan yenmez lafları yedi para için, çok genişmiş tebrik ettim...

• Ticaret değil mi dostum bu ?

Belki acil bir durum oldu.Kendi düşündüğü araçta pürüz çıktı

Olabilir yani .

Sen de ciddi alıcısın madem noterin açık olduğu zaman gidersin işi bitirir gelirsin

Bu kadar uzatmam saçma olmuş konuyu

• quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Adam açıkca söylemiş size neden satmayacağını sizi arayıp gelirken kaza yaptım motor pert oldu diye yalanda söyleye bilirdi ama açık açık babasından dolayı olduğunu söylemiş bence olayı uzatmayın
    Büyük bir yerde yaşıyor olsak, yarın karşılaşmayacak - yalanı ortaya çıkmayacak olsa o yalanı da söyleyebilirdi,
    satarken babasının onayını mı aldı ? hayır motosiklet babasında değil ayrıca kendi üzerine

babası falan bahane resmen kıvırdı, ayrıca dediğiniz gibi olsa dahi babasının sözünden cay değil

- evladım sen sözleşmiş anlamış hayırlaşmışsın sözünden dönmek pazarlığı bozmak olmaz, sözünü tut demesi gerekir.

Ama nerde öyle babalar çanakkalede kaldılar, babasının da karakterini ortaya koydu bu olay.

Boşuna dememiş atalarımız
    ÇAMA ÇIKAN KEÇİNİN ÇAMA ÇIKAN OĞLU OLUR

• quote:

Orijinalden alıntı: Allizzwell27

Ticaret değil mi dostum bu ?

Belki acil bir durum oldu.Kendi düşündüğü araçta pürüz çıktı

Olabilir yani .

Sen de ciddi alıcısın madem noterin açık olduğu zaman gidersin işi bitirir gelirsin

Bu kadar uzatmam saçma olmuş konuyu
    Hayatta herşey olabir olamaz değil ancak normal herşey yolunda iken sözden dönmek olmaz,
    ölüm olur kalım olur kaza bela olur bunlar anlayışla karşılanır, ancak bu durumu anlayışla falan karşılayamam, bu resmen döneklik - kaypaklık

noter açık olsaydı satışı alsaydım ne olacaktı ? diyorum
    -iş bitmişti abi satışı verirdim giren giredi ? diyor

Bilemem anlatabildim mi
  • Bunun benzeri benim basima geldi araba satma sürecinde

Ama dönen karşı taraf oldu

Anlaştık kaporasini aldım .Gelmeden söyledim bakın bugün gelirseniz satamam araç bana perşembe günü lazım . O gün yeni araba gelecek diye . Geldiler beğendiler hemen bitirelim .Olmaz dedim ben size şart sundum.Persembe buluşuruz alır gidersiniz diye. Söz mu Söz .Sözden donulmez namus felan filan .Kapora verelim .Olur adı konsun .Ben de galeri ile öteki aracı konuşuyorum. Getirin Cumaya alaçam diye kapora yatırıyorum . Bu süreçte 2 kişiyi reddediyorum .Carsamba akşamı bir telefon biz vazgeçtik 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allizzwell27 -- 2 Eylül 2018; 14:3:10 >
  • burada bir sürü 'satıcı isterse vazgeçer' yorumu yapılmış ve artılanmış. arkadaşlar alışveriş bitmiş, adam kaparo almış. hayırlı olsun denilmiş. bu saatten sonra mal satıcıda alcının emanetidir. sizin kafalar nasıl çalışıyor öyle?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allizzwell27

Bunun benzeri benim basima geldi araba satma sürecinde

Ama dönen karşı taraf oldu

Anlaştık kaporasini aldım .Gelmeden söyledim bakın bugün gelirseniz satamam araç bana perşembe günü lazım . O gün yeni araba gelecek diye . Geldiler beğendiler hemen bitirelim .Olmaz dedim ben size şart sundum.Persembe buluşuruz alır gidersiniz diye. Söz mu Söz .Sözden donulmez namus felan filan .Kapora verelim .Olur adı konsun .Ben de galeri ile öteki aracı konuşuyorum. Getirin Cumaya alaçam diye kapora yatırıyorum . Bu süreçte 2 kişiyi reddediyorum .Carsamba akşamı bir telefon biz vazgeçtik 😊
    Alıcı yada satıcı fark etmez söz söz'dür Sözde Namustur, tabi bu Mert olan adama geçerlidir.

Çiğ insanlar için Sözün bi önemi yoktur , her türlü kıvırılar para için her türlü lafı yemeye razıdırlar.

onlar için halsiyette şerefte namsuta paradır. böyle insanları toplumda ötekeleiştirip reklam etmek FARZ'dır.

• Valla arkadaslar ben gtx 1080 icin biriyle sozlestim o sirada urun bozuldu garantiye yolladik. Bana odeme geri yapilir diye adama soyledim adam tamam dedi. Sonra degisim yapildi. Istesem adama soylemezdim ama soz vermistim diye adama sifir urunu ikinci el fiyattan verdim. 350 lira az aldim ama sozumde durdum. Icim boyle rahat oldu. Adam beni 1 ay bekledi cunku. Onca sabir 350 liraya degmez. Adam birde iyi birisi. Bu meblaya o insanin hevesini kirmaya degmez dedim. Sonra ne oldu ? Yine gtx 1080 buldum hemde bana cok daha ucuza geldi. Iyilik eden iyilir bulurmus valla.

O gun noter acik olsaydi bu is bitmisti. Noter malesef bu sozden donmeler olmasin diye var acikcasi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoulkharnein

burada bir sürü 'satıcı isterse vazgeçer' yorumu yapılmış ve artılanmış. arkadaşlar alışveriş bitmiş, adam kaparo almış. hayırlı olsun denilmiş. bu saatten sonra mal satıcıda alcının emanetidir. sizin kafalar nasıl çalışıyor öyle?
    Satan çocukta aynen böyle söyledi

'' - abi motorun KM'saatine bak burda 2 km'e eve gidip kitliycem binmiycem motorun pazartesi noter açılana kadar bende EMANET abi dedi ''

Kafasına silah dayayıp söyletmedim bu lafı kendi söyledi ...

Ağzından çıkana bakın yaptığına bakın, benim kızdığım konu bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 2 Eylül 2018; 14:11:46 >
  • Anahtar kelimeler: motor, kapora, el sıkışmak, sözleşmek, şeref, hasyiyet, döneklik, sözleşmek, kapora, 200 lira, etek, ticaret, ahlak
  • boş tatava yapmışsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Valla arkadaslar ben gtx 1080 icin biriyle sozlestim o sirada urun bozuldu garantiye yolladik. Bana odeme geri yapilir diye adama soyledim adam tamam dedi. Sonra degisim yapildi. Istesem adama soylemezdim ama soz vermistim diye adama sifir urunu ikinci el fiyattan verdim. 350 lira az aldim ama sozumde durdum. Icim boyle rahat oldu. Adam beni 1 ay bekledi cunku. Onca sabir 350 liraya degmez. Adam birde iyi birisi. Bu meblaya o insanin hevesini kirmaya degmez dedim. Sonra ne oldu ? Yine gtx 1080 buldum hemde bana cok daha ucuza geldi. Iyilik eden iyilir bulurmus valla.

O gun noter acik olsaydi bu is bitmisti. Noter malesef bu sozden donmeler olmasin diye var acikcasi.
    sizin durumunuz farklı hocam ama yinede , Bana göre doğrusunu yapmışsınız hocam, emin olun aksi hale hayrını görmezdiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

sizin durumunuz farklı hocam ama yinede , Bana göre doğrusunu yapmışsınız hocam, emin olun aksi hale hayrını görmezdiniz.

Alıntıları Göster
    Benim durum farkli degil. Sozlestik fiyatta anlastik. Urun bozuldu teslim etmeden once. Para iadesi yerine Sifiri geldi. Kisiye haber vermeyebilirdim ama Soz verildi diye sifir urunu ikinci el verdim.

Soz sozdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Benim durum farkli degil. Sozlestik fiyatta anlastik. Urun bozuldu teslim etmeden once. Para iadesi yerine Sifiri geldi. Kisiye haber vermeyebilirdim ama Soz verildi diye sifir urunu ikinci el verdim.

Soz sozdur.

Alıntıları Göster
    ürün bozulmuş, garantisi olmasa veya garanti karşılamasaydı mesela ne olacak yapacak birşey yok, bur da sözden dönmek olmuyor anlamında farklı olay demiştim

ama en doğrusunuz yapmışsınız,

buradaki çoğu kişiye göre sözden caymak çok normal durum

'' SÖZ ağızdan çıkana kadar sizin esirinizidir, Ağızdan çıktımı siz onun esiri olursunuz '' derdi rahmet li babam ,

biz bu şekilde yetiştik büyüdük, belkide herkezi kendimiz gibi bildiğimiz için bize anormal geliyor

• garibin motorunu ucuza alacakmışsın, elemanı uyandırmışlar son anda.

neden adama sövüp sayıyorsun burada

• Her delinin ipiyle kuyuya inilmez demiş atalarımız.

• Sen burada klavye delikanlılığı yaparken o arkadaş 200 tl keriz parası yemekle meşgul şuan ,hadi bakim hadsiz blog

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.