Şimdi Ara

333. DÖNEM(Nisan-2010) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (484. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.199
Cevap
11
Favori
550.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 482483484485486
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • jandarma olmanın güzel yanlarından biri heralde erken yemin etmek
  • :p yemin ettik
  • İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na çıkmıştık ama oradan Alemdağ Komando Taburu'na gönderdiler. Bugün yeminleri ettik, pazara kadar evciyiz bakalım. 10 güne acemilik biter, dağıtımı yer önümüze bakarız. Bu arada ağustosta Alemdağ kışlasına 1000 kadar ksd alınacağı söyleniyor. Marmara bölgesine dağıtım buradan yapılacakmış. Gelecek arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun. Sanırım şartları en iyi yerlerden biri. Tüm devrelerime selam ediyorum. Şu an bitmez gibi geliyor ama hakkımızda hayırlısı. Gel 17 Eylül gel...
  • arkadaşlar ben bingöl il jandarmadayım (333 kd) 22 nisanda dün yemin ettik 3 gün evci çıktım. toplam 28 kişiyiz çok rahatız arkadaşlar çok iyi, komutanlar el üstünde tutuyorlar. yeme içme yatma olanakları süper ötesi hergün banyo yapabiliyoruz. buraya düşünler yaşadı o kadar diyorum.
  • ATARSA 21 BAŞKA YOK İnş benimki gibi sizinde güzel geçer...
  • arkadaşlar herkese selamlar.
    331. kısa dönem olarak hayırlı teskereler diliyorum.
    çok fazla kafaya takılacak bişey yok.
    şafak 23
    siz de bugünleri yaşayacaksınız.
    hiç dert etmeyin.
    kendinize iyi bakın.
  • selam arkadaşlar,

333. dönem kısa dönem jandarma er olarak Eskişehir İl Jandarma Kom. da askerliğimi yapıyorum.
    Biz de burada 22 Nisan itibariyle yemin ettik, toplamda 49 kısa dönem asker var. Şuanda bazı kısa dönemler evci izninde, bizler de yani evci iznine çıkmayanlar olarak 3 gün boyunca (23/24/25 Nisan) sabah 9 akşam 17 arasında çarşı iznine çıkarıyorlar.

Hepimizi merkez alay'da yer olmadığından, merkeze bir 10 dk mesafdede olan Eskişehir Cezaevi Bölük Komutanlığına verdiler ve burada acemi eğitimlerini alıyoruz, rahatımız çok iyi. Komutanlar gayet iyi, yemekler şahane...

Geldiğimizin ikinci gününde alay komutanı albay ondan da 1 hafta sonra Anakara İl Jandarma Komutanı (7 ilin jandarma komutanı imiş) Tuğgeneral Ata Kalkan ziyaret etti, ziyaret öncesinde ortalık tabir yerindeyse "yıkıldı" valla. Babacan bir tavırla sadece kısa dönem 49 askere, derdiniz, sıkıntınız var mı ? diye sordu ve 10-15 dk bize konuştuktan sonra ayrıldı bölükten. Tarihinde ilk defa olmuş böyle birşey, biz de anlayamadık tabi..

Sonrasında sık sık alay komutanı geldi, ziyaret etti.
    Uzun dönem askerlerle beraber kalıyoruz, ama bize sağolsunlar çok iyi davranıyorlar. Herkes hocam diye hitap ediyor. "Kısa dönem hocalaaaa:))"

Nasip olursa iki hafta içinde Eskişihir içindeki jandarma birliklerine dağıtılıcaz.

Herkese selamlar.

• arkadaşlar ardahandan yazıyorum 333 cü dönemim ilk çarşı iznine çıktık herkeze hayırlı olsun
  • perşembe günü yemin ettik şimdi 15 gün slah eğitimi var sonrada dağıtım şafak pazartesi 145
  • vay bee 333 lerde yemin etti demek..haydi hayırlısı..acemi eğitimindeki günlerim aklıma geldi mesajları okuyunca ama hepsi geride kaldı şafak uzun diye dert etmeyin hepsi geçiyor arkadaşlar..yeterki sıkıntı yapmayın..sıkılacaksıız tmm ama sabretmek lazım..şafak 21 dedi benimde...iiki başlamaışım ve bitiriyorum...allah size kolaylık versin..
  • herkese merhabalar tertipler, samsun il jandarma komutanlığındayım. ben de ilk çarşı iznindeyim:). askerliğe alışmaya çalışıyoruz işte:). 36 kişiyiz biz, çok az gelmişişiz, hemen kaynaştık arkadaşlarla, ortamımız çok iyi. herkese hayırlı tezkereler diliyorum.
  • Selamlar bizde urfa il jandarmadayız burdada her şey çok güzel yemin ettik evci çıktık yemekler ve komutanlar harika...eminim türkiyenin en güzel yemek çıkan bölüğüdür BOZOVA ASAYİŞ KOMANDO bölüğünden selamlar.... 333.kd
  • 333. dönem gaziantep il jandarma komutanlıgı karkamıs birliginde egitim almaktayım gaziantep cok güzel bi yer allah herkesi buraya düsmeyi nasip eylesin cok kısa zamanda egitim yaptık yürüyüşler silahlı hareketler ve atıs derken yemin ettik artık hakkımızda hayırlısı dedelerime ve devrelerime selamlar olsun
  • bizim buraya daha 333 kd ler gelmedi 10 unda gelecekler yemin edip zaten topu topu 8 kisi gelecek biz 331 kd ile 42 kisi geldik....safak 12 den sonra 20 ama hic gecmior gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuujinsan -- 25 Nisan 2010; 11:44:13 >
  • S.a arkadaşlar gerçi 333 ler daha çarşıya çıkamıyorlar ama buraya birşeyler yazabiliyorsanız şanlısın...Diyarbakır/ Devegeçidine gelen arkadaşlar gerçektem çok zorlanıyor.. Genel olarak sıcak bir yer güneş olduğu zaman fena yakıyor.. Bembeyaz gelen torunlarımız şimdi kapkara oldular abartısız.. Eğitimleri geldikleri bölükten dolayı baya zor geçiyor. Bizim acemilikle yan yana bile koyamazsınız... Ama az kaldı onlarda duruma alışıyorlar şanlerı az gelmeleri biz 240 kişi gelmiştik onlar yetmiş kişi geldiler. haklarında hayırlısı olsun kensinize iyi bakın arkadaşlar atarsa 20
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanist

S.a arkadaşlar gerçi 333 ler daha çarşıya çıkamıyorlar ama buraya birşeyler yazabiliyorsanız şanlısın...Diyarbakır/ Devegeçidine gelen arkadaşlar gerçektem çok zorlanıyor.. Genel olarak sıcak bir yer güneş olduğu zaman fena yakıyor.. Bembeyaz gelen torunlarımız şimdi kapkara oldular abartısız.. Eğitimleri geldikleri bölükten dolayı baya zor geçiyor. Bizim acemilikle yan yana bile koyamazsınız... Ama az kaldı onlarda duruma alışıyorlar şanlerı az gelmeleri biz 240 kişi gelmiştik onlar yetmiş kişi geldiler. haklarında hayırlısı olsun kensinize iyi bakın arkadaşlar atarsa 20

arkadaşlar öyle çarşlıya çıkamıyor falan gibi birşey yok.

12 sinde VAN 7. kolordu 6. alay hudut taburuna teslim olan bir kişi olarak başımıza gelenleri anlatıyorum :

ilk gece 130 kişilik koğuşta 230 kişi yattık ki 2 tane yatağı yanyana koyup da 3 kişi yatmak ya da 3 tane yatağı yanyana koyup da 5 kişi yatmak şeklinde gerçekleştirebilirsiniz siz de bunu.

ikinci gün bizi van merkezden çaldıran ilçesindeki 1. tabura, oradan da 2 saat içinde bir iran sınır karakoluna aldılar. 21 nisan'a kadar eğitimlerimize burada devam ettik, 21 nisan sabahı 7 de bizi oradan alıp van merkez alay'a getirdiler. burada 1 gün yemin töreni yürüyüşüne çalışıp da ertesi günü yemin törenimizi yaptık ve evcimize çıktık. evciye çıkamayan arkadaşlarla da zaten van merkezde çarşıda karşılaştık, cuma-cumartesi-pazar çarşıya çıkabildiler, ki merkezde kalanlar çarşı kilitlenmedikçe (yani ceza yemedikçe) her haftasonu çıkabilecekler..

şimdi taburlara çıktık, orada 2 haftalık silah eğitimini yapıp sonra usta birliğimize gideceğiz. artık neresi olursa. yalnız birşeyi belirtmek istiyorum ki, 6. alay'da karakola çıkanlar kesinlikle üzülmesin. oldukça rahat yerler karakollar. ne kadar az rütbe, o kadar rahat askerlik =)

• Beyler Merhabalar,

Kısmetse bende 335.döneme dahil olmayı dusunuyorum ancak bir kac sorum olacak.Sanırsam agustosun ortasında teslım olacagız bız, Yemin törenide teslim olduktan 4 hafta sonra oluyor galıba.Ablamın dugunu olacak eylulun 18ınde ızın alma durumum nedır sızce..Izın alırsın her turlu dersenız tecılı bozdurmayı dusunuyorum..Yemın torenıne denk gelme ıhtımalı ne olur ayrıca..Sanırsam cuma gunu oluyor yemın torenı ve 9 gunluk bır tatıl oluyor galıba ardından, o zamana denk gelırmı sızce bılgısı olan varsa cevap verırse cok sevınırım.
  • 70. mknz. piyade tugay komutanlığındayım(Mardin). askerliğimin 15. günü ve internet başındayım

Ben bu askerliği sevmeye başladım yahu
  • Tum torunlarima hayirli tezkereler...

Gelin artik yahu, biletlerimizi sabirsizlikla bekliyoruz

Kalin saglicakla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: vanhelcing

Beyler Merhabalar,

Kısmetse bende 335.döneme dahil olmayı dusunuyorum ancak bir kac sorum olacak.Sanırsam agustosun ortasında teslım olacagız bız, Yemin törenide teslim olduktan 4 hafta sonra oluyor galıba.Ablamın dugunu olacak eylulun 18ınde ızın alma durumum nedır sızce..Izın alırsın her turlu dersenız tecılı bozdurmayı dusunuyorum..Yemın torenıne denk gelme ıhtımalı ne olur ayrıca..Sanırsam cuma gunu oluyor yemın torenı ve 9 gunluk bır tatıl oluyor galıba ardından, o zamana denk gelırmı sızce bılgısı olan varsa cevap verırse cok sevınırım.

Büyük bir ihtimal 10 eylül'de yemin töreniniz olur. yemin töreninden sonrada isteyenlere yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta dağıtım izni veriyorlar.
    Ama 1 haftada olsa o seni kurtarmaz o yüzden sen yemin töreninden sonra izne ayrılmazsın düğüne yakın gider komutana durumu izah edersin normalde olmasada izin verir gönderirler sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

• 
Sayfa: önceki 482483484485486
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.