Şimdi Ara

339. DÖNEM (NİSAN 2011) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (337. KD. TORUNLARI) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.967
Cevap
7
Favori
717.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yozgat saraykent ilçe jandarmadan selamlar torun muhabbeti yapmam dedim buraya ilk geldiğimde yine yapmayacam arkadaşlarım Yozgata düşen olursa ilçeleri hakkında bilgi verebilirim il jandarmada 2 saatlik bir zaman geçirdik Askerlik anlatıldığı gibi değil ilk günler sıkıcı ama daha sonra gerçekten güzel bir ortama da sahipseniz arıyorsunuz orayı ben şuan evci iznindeyim ve sıkılıyorum ailemi de yolladım bugun kaldım tek başıma Hadi bakalım sizlerinde biran önce bu engelden kurtulması dileğiyle selamlar....
  • sevgili torunlarım :)) ben 337 kd hatay serinyol jandarmadayım. buraya arada girip sizlere yardımcı olmaya çalışacağım. zira bu forumun bana da çok faydası dokundu. ben de katkıda bulunmak isterim. ilk olarak şunu söyleyeyim daha geleli 2 hafta oldu yeminimizi ettik evci çıktık. ama ilk 1 hafta çok zor geçiyor hem de öyle böyle değil alışma süreci 1 hafta. biz buraya 1000 kd. geldik. ilk 1 hafta 1000 kişinin 900 ü manyak gibiydi. ama şimdi ortama ayak uydurduk. ilerleyen günlerde yazarım askerlik hakkında hele bi ısınalım da :)) kalın sağlıcakla...
  • arkadaşlar bir şey soracam dedelerime :) acemi birliği bittikten sonra direk usta birliğine gecmek istiyorum yani izin yapmak istemiyorum sizce nasıl olur askerlik yapan dedelerimiz bu konu hakkında düşünceleri nasıldır yani benim için zor olur mu izin yapmazsam tam olarak kaç gün erken biter askerlik .. ben nisada gideceğim ağustos ortası gibi burada olur muyum.. birde kıyafet olatak ne götüreyim sonuçta direk usta birliğine gececem neler lazım olur..
  • Nisan 2011'de askere gitmek istiyorum. 2013 yılına kadar tecilliyim fakat tecil bozdurup gitmek istiyorum. Hangi tarihler arasında başvurmalıyım. Nerede yazar acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.#98

Nisan 2011'de askere gitmek istiyorum. 2013 yılına kadar tecilliyim fakat tecil bozdurup gitmek istiyorum. Hangi tarihler arasında başvurmalıyım. Nerede yazar acaba ?

Şu an başvurabilirsin. Son gün 28 şubat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceza1987

arkadaşlar bir şey soracam dedelerime :) acemi birliği bittikten sonra direk usta birliğine gecmek istiyorum yani izin yapmak istemiyorum sizce nasıl olur askerlik yapan dedelerimiz bu konu hakkında düşünceleri nasıldır yani benim için zor olur mu izin yapmazsam tam olarak kaç gün erken biter askerlik .. ben nisada gideceğim ağustos ortası gibi burada olur muyum.. birde kıyafet olatak ne götüreyim sonuçta direk usta birliğine gececem neler lazım olur..

İzin zaten 2 gün mü ne. Ayrıca bu izin yıllık izin olmadığı için terhis tarihinde herhangi bir değişiklik yapmaz. Her halükarda eylül ortasından önce çıkamayacaksın.

• hadi ya eylül ortası 6,5 ay yapıyor nisanıda sayarsak...
  • quote:

hadi ya eylül ortası 6,5 ay yapıyor nisanıda sayarsak...

Hayır 5,5 ay yapıyor tekrar say Ben de nisanda girerim eylülde çıkarım diye hesaplıyordum ama asteğmenlik çıktı hala kurtulamadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth templar -- 26 Aralık 2010; 22:28:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darth templar

quote:

hadi ya eylül ortası 6,5 ay yapıyor nisanıda sayarsak...

Hayır 5,5 ay yapıyor tekrar say Ben de nisanda girerim eylülde çıkarım diye hesaplıyordum ama asteğmenlik çıktı hala kurtulamadık.

hmm. keşke banada uzun dönem cıksa :) saoalsın kardeş
  • Arkadaşlar denizci yedeksubay olarak yaparsak acemilik 3 ay mı sürüyor ? Ayrıca kısa dönem yapanlara göre acemilik daha rahat koşullarda mı oluyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vandetta34 -- 27 Aralık 2010; 15:06:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vandetta34

Arkadaşlar denizci yedeksubay olarak yaparsak acemilik 3 ay mı sürüyor ? Ayrıca kısa dönem yapanlara göre acemilik daha rahat koşullarda mı oluyor ?

Acemiğin süresi meslekçi olup olmadığına göre değişir. Eğer meslekçi yedek subay olursan 18 gün çok rahat bir acemilik yaparsın. Ama normal yedek subay olursan, 2.5 boyunca, kısa dönemlere göre çok çok daha ağır bir eğitim görürsün.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar denizci yedeksubay olarak yaparsak acemilik 3 ay mı sürüyor ? Ayrıca kısa dönem yapanlara göre acemilik daha rahat koşullarda mı oluyor ?

Acemiğin süresi meslekçi olup olmadığına göre değişir. Eğer meslekçi yedek subay olursan 18 gün çok rahat bir acemilik yaparsın. Ama normal yedek subay olursan, 2.5 boyunca, kısa dönemlere göre çok çok daha ağır bir eğitim görürsün.

Teşk bilgiler için darth templar.Meslekçi olarak çıkma ihtimalim yüksek uzun dönem yazarsam denizcilik fakultesi mezunuyum.Kısa dönem tercih edersem denizci olma ihtimalim yüksek.Peki kısa dönem denizci olarak yapanların 5.5 ay olarak zor geçer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vandetta34 -- 27 Aralık 2010; 20:26:50 >

• bu işlerden anlayan arkadaşlar 339. Dönem için bilgi ekranı oluşturabilirseler seviniriz bide imza resmi fena olmaz artık vaktidir
  • quote:

quote:

quote:

Teşk bilgiler için darth templar.Meslekçi olarak çıkma ihtimalim yüksek uzun dönem yazarsam denizcilik fakultesi mezunuyum.Kısa dönem tercih edersem denizci olma ihtimalim yüksek.Peki kısa dönem denizci olarak yapanların 5.5 ay olarak zor geçer mi?

Denizcilik fakültesinden sonra meslekçi olacağını zannetmiyorum çünkü meslekçiler genelde bilgisayar, inşaat, makine, elektrik gibi mühendisliklerden ve hukukçulardan alınır. Kısa dönem denizciler genelde kebap askerlik yaparlar diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: nemesis06

bu işlerden anlayan arkadaşlar 339. Dönem için bilgi ekranı oluşturabilirseler seviniriz bide imza resmi fena olmaz artık vaktidir

• slm benim arkadaşım tekirdağda kısa dönem askerlik yapıyo geceb cuma yemin töreni vardı hafta sonu görüştük ama hastaydı eksikleri vardı bu cuma gitsem eksiklerini götürsem görebilirmiyim sorun olur mu? cvp lütfennnn
  • Arkadaslar kimin kısa kimin uzun dönem yapacagı belli olmaz bırakın daha bir ton zaman var ama askerlik ne zor nede kolay ikisinin arası.Heleki komutanlarınız iyi ise tadından yenmez bir askerlik yaparsın.Gittiğiniz yer hiç önemli değil ortamınız güzel olsun gerisi boş.Şimdiden kendinizi kasmayın daha cok vaktiniz var gezin eğlenin tek sıkıntısı nisan ayının o sıcaklarda millet denize girerken siz sıcakta biraz yanacaksınız ama nöbetlerde en azından üşümeyeceksiniz.Biz agustosta gidenler hem yandık hemde nöbetlerde donduk kısınyani pek bi şanslıydık anlayacagınız.Size tek tavsiyem askerliği düşünmeden güzelce zaman geçirin.Askerlik insana cok sey katıyor o kesin.Türk erkeğinde askerden önce ve askerden sonra diye bir dönem var emin olun.Sabrı orada öğrenirsiniz,sorumluluk almanın önemini orada kavrarsınız,iş verildiğinde kusursuz yapılması gerektiğini çogumuz orada öğreniriz ,sevdiklerimizin kıymetini orada anlarız,özgürlüğün hayatında ne kadar değerli oldugunu orada anlarız ve askerlik mesleğinin ne kadar zor bir meslek oldugunuda orada öğrenirsiniz kısaca yasayın ve görün derim çook zevkliŞaka bir yana dostlar adam gibi adam olmayı orada öğreniyorsunuz çevremdeki insanlar eskiden sabırsız hırcın bir insan oldugumu söylüyolardı askere gidip gelince daha bir sakinlesmiş uysallasmıssın dediler ve 21 kilo verdim süper fit oldum.Askerlik insana çok şey katmakta.Gidin ve vatani görevinizi yapın ve aslanlar gibi gururlu bir sekilde evinize sevdiklerinize dönün

• heheheeheehehe 341 torunmu oluyoo :)))) gel torunlarım gell,, hay allahım yaa :))))))

• Denizcilik fakültesinden sonra meslekçi olacağını zannetmiyorum çünkü meslekçiler genelde bilgisayar, inşaat, makine, elektrik gibi mühendisliklerden ve hukukçulardan alınır. Kısa dönem denizciler genelde kebap askerlik yaparlar diye biliyorum.

Ben en iyisi kafamdaki ilk düşünce kısa dönem yapayım büyük ihtimal iskenderun çıkacak genelde orası çıkıyormuş bizim fakulte mezunlarına saolasın bilgiler için darth templar umarım senin de askerlik çabucak biter gelirsin hayırlı tezkereler
  • arkadaşlar birşey soracam sağlık problemlerim var muhtemelen askerliğe başvursam muaf raporu alabilirim, şimdi benim tecilim var 2012 ye kadar yalnız askerlikten dolayı hiçbiryerde iş bulamıyorum ben nisan için başvuru yapsam bugünlerde beni hemen muayeneye gönderirlermi yoksa nisan ayına doğrumu gönderirler muayeneye
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.