Şimdi Ara

35 mbps lik hatla 720p lik film seyredemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ankarada evimde 35 mbps lik fiber hat abonesiyim. ancak internetten film izlemeye kalktığımda 720p lik filmler bile sürekli donmalar yapıyor.

hat değerlerimi kablosuz wifi şeklinde ölçüyorum o halde bile speedtestte 35-40 civarı ping ve hat hızımda 33-34 civarı görülüyor ama 720p lik filmi bile izleyemiyorum.

daha önceki yaklaşık 7-8 mbps hız alabildiğim adsl hattımdan bile daha iyi izliyordum filmleri.

bu arada kullandığım modem airties 5750

şimdi bu hat değerlerim normal görükmesine rağmen 35 mbps lik hattımdan 720p lik film izleyememem neyden kaynaklanmaktadır ve bu sorunu nasıl çözerim.

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKIN006 -- 7 Ocak 2016; 21:02:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AKIN006

ankarada evimde 35 mbps lik fiber hat abonesiyim. ancak internetten film izlemeye kalktığımda 720p lik filmler bile sürekli donmalar yapıyor.

hat değerlerimi kablosuz wifi şeklinde ölçüyorum o halde bile speedtestte 35-40 civarı ping ve hat hızımda 33-34 civarı görülüyor ama 720p lik filmi bile izleyemiyorum.

daha önceki yaklaşık 7-8 mbps hız alabildiğim adsl hattımdan bile daha iyi izliyordum filmleri.

bu arada kullandığım modem airties 5750

şimdi bu hat değerlerim normal görükmesine rağmen 35 mbps lik hattımdan 720p lik film izleyememem neyden kaynaklanmaktadır ve bu sorunu nasıl çözerim.

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

1 videodamı böyle yoksa hepsindemi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• valla film sitelerinden baktığım tüm filmlerde aynı şekilde. 4-5 farklı film sitesi denedim farklı filmler denedim ama hep aynı
  • AKIN006 A kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarda sıkıntı olmasın? Ekran kartı sürücüleri vs.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok tv den seyrediyorum. tv de sıkıntı yok daha önce dediğim gibi 16 lık adsl hattımdan 8-9 mbps hız gelirkende aynı tv kullanıyordum o zaman sorun olmuyordu.
  • Youtube ta varmı böyle bir sıkıntı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • youtube denemedim. bu akşam onuda deneyeyim
  • bu akşam youtube denedim.

4k video diye aradım ve aynı anda 2 tane açtım ve yanınada 1080p bi video. yani aynı anda youtubeden 3 video açtım ve sorun çıkmadı.

ama ilginç bir sey oldu. ben bu 3 video açıkken ttnetin hız testini tekrar yaptım ve hız değerim 33 mbps çıktı. normalde bu videolar açıkken benim hız değerimin düşük çıkması gerekmez miydi.
  • filmleri seyrederken karşı sevrer sana yavaş yolluyorsa sende doğal olarak yavaş alırsın. Yani sorun sitelerin serverlarının yoğunluğundan kaynaklanıyor gibi. Yoksa her yerde yavaş bağlantıyla karşılaşırdın.
  • valla 4-5 film sitesinden ve farklı alternatiflerinden denedim

şöyle bir şey olma ihtimali var mı? ttnetin yüksek boyutlu dosyalarda çaktırmadan hız düşürmesi gibi?

sonuçta youtubeden baktığımda 5-10 dakkalık görüntülerdi sorun çıkmadı ama tv den baktıklarım 1 saatlik görüntülerdi.
  • Bir tane vpn bul ip degistir ve videonun %99 yag gibi aktigini gor.

Ttneti bilmem ama TR ip ile bircok site ugrastiriyor.

Vk mail ru odno gibi siteler 70 mbitte takilirken cloudy yag gibi akiyor.

İp degistir zenmate ile dene muhtemelen cozulecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzlediğin filmlerin ana serverleri yurt dışında olduğu için TTNET kısıtlama yapıyor istersen internetin 1 gbit olsun yine fark etmez. VPN kullan filmler yağ gibi akar.
  • valla vpn değiştirmek falan hiç anlamam ki ben.

anca dns değiştirrim fiberde dns değişimine izin veriyor mu onuda bilmiyorum gerçi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.