Şimdi Ara

350-360 civarı bir evin masrafı ne kadar olur (tapu, emlakçı vs)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese selamlar, bahçelievler den bir ev almayı düşünüyorum yatırımlık, 360 bin tl civarı bir anlaşma olacak, sorum şu ben bu evi alınca bana çıkacak olan masraf ne kadar olur, tapu masrafı, emlakçı komisyonu, vs. masrafları tahmini kaç para tutacak. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar hocam. %2 emlak bedeli + tapuya gösterdiğiniz değer kadar %4 tapu +Ortalama 350 tl kadar döner sermeya şeklinde hesaplayabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Antalya.Gayrimenkul

Selamlar hocam. %2 emlak bedeli + tapuya gösterdiğiniz değer kadar %4 tapu +Ortalama 350 tl kadar döner sermeya şeklinde hesaplayabilirsiniz.
    Hocam kime sorsam tapu yu alıcı ödüyor diyor, ev sahibi ev değeri üzerinden düşüyormuş galiba, emlakçı komisyonunu şimdi yarın görüşmeye gidince bana yıkarlar mı onu merak ediyorum.

• Bende Ankara da 350 bin tl lik bir ev bakıyorum .

14 bin civarı masraf mı ödüyoruz arkadaş. Bayağı yüksek miş. Bu resmen soygunculuk olur o zaman. Resmen evin değerini az göstermemiz için insanı teşvik ediyorlar.

Bende herşeyi kanununa göre yapmak için çabalayan bir insanım. Ama yazık bu kadarda olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanerenn

Bende Ankara da 350 bin tl lik bir ev bakıyorum .

14 bin civarı masraf mı ödüyoruz arkadaş. Bayağı yüksek miş. Bu resmen soygunculuk olur o zaman. Resmen evin değerini az göstermemiz için insanı teşvik ediyorlar.

Bende herşeyi kanununa göre yapmak için çabalayan bir insanım. Ama yazık bu kadarda olmaz.
    Malesef öyle %4 tapu %4 emlakçı komisyonu ödeniyor biliyorum onun da alan satan yarı yarıya yapıyor da satıcı çok yanaşmıyor genelde bu duruma

• talerk T kullanıcısına yanıt
    Hocam %2 emlak başka yok!! %2 yi satıcı %2 alıcı ödüyor. 100 liralık evin max komisyonu 2.000 tl o şekilde düşünün.Tapu yasada yarı yarıya ama halk, yasasında alan ödüyor :>) Satarken de siz masraf etmiyorsunuz böyle maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 17 Haziran 2020; 13:46:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antalya.Gayrimenkul

Hocam %2 emlak başka yok!! %2 yi satıcı %2 alıcı ödüyor. 100 liralık evin max komisyonu 2.000 tl o şekilde düşünün.Tapu yasada yarı yarıya ama halk, yasasında alan ödüyor :>) Satarken de siz masraf etmiyorsunuz böyle maalesef
    Nasıl şimdi %4 tapuyu ben ödeyeceğim ona tamam, benim öğrenmek istediğim emlakçı komisyonunu yarı yarıya mı ödeyeceğiz şimdi tam olarak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • talerk T kullanıcısına yanıt
    Hocam sen aldıgın evin değerinin %2 sini vereceksin yani yarısı.Sen ona evini buldugun için ,ev sahibi evini sattıgı için %2 veriyor.Toplam 4 ün %2 si size %2 i mülk sahibine ait

• ortalama 15 bin tl gibi bir ücret çıkar senden
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    360 bine anlaşma varsa %2 komisyon + %4 tapu 21600 lira çıkar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.