merhaba arkadaşlar , sistemimde 350 watt asus güç kaynağı var , sapphire 4830 kullanıyorum overclock da yaptım şu ana kadar bi problem çıkmadı sapphire 6850 almaya karar verdim güç tüketimi düşük deniyo yaklaşık 4830 civarında galiba güç yönünden bi problem yaşarmıyım ?
Kuvvetle muhtemel sorun olmaz. 350W normalde HD6850 li sisteme yeterli gelir. ASUS PSU larda yazdığı gücü veren psu lardır. HD4830 ile sorunsuz kullanıyorsanız 6850 ile de kullanacağınızı düşünüyorum.
Ha yetmezse artık bütçe dahilinde yeni bir psu alırsınız.
yetmez kardeşim yeter gibi gözükür ama yük altına girdiğinde oyunda kasılmalar başlar çözünürlügü arttırdığınzda çarpışma sahnelerinde vb bunu bariz olarak göreceksinizdir kartta minimum 550 yazıyo zaten ama 650 vs almanız sisteminiz daha rahat çalışmasına olanak verecektir bütün bileşenler psyu emanet sağlıklı bir pc iyi bir psu ile başlar dediğim gibi kağıt üstünde minumumlara bakın sisteminize riske atmayın çok makine gördüm öyle katiletsiz ve düşük psudan göçen parçası zarar gören
Bence riske değmez,
www.sanalmarketim.com
Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli ve Hızlı Alışveriş
bende 350w ile 4850hd kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım. şimdi de senin gibi 6850hd alıp kullanmayı düşünüyorum ve sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. eğer oyunlarda bir sorun olursa, o zaman yeni bir güç kaynağı alırım.
bide benim işlemci de amd 7850 black edition , işlemciden sıkıntı olur mu
denildiği gibi yükte problem çıkabilir psu değişmelisin.
quote:
Orijinalden alıntı: silenzio
bide benim işlemci de amd 7850 black edition , işlemciden sıkıntı olur mu
evet olur en dusuk fps islemci ile alakalidir.yine takilmalar olur 4830 degistirip 6850 460 aldigina degmez bir de psu degistireceksin bir suru masraf.
Bunları alabilirsin... İşlemci limitine takılırsın fakat 2.8 den 3.5 gibi bir değere o.c yapabilirsen darboğazda ciddi bir azalma olucaktır İleri doğruda Anakartınızın desteklediği güncel bir işlemci alırsınız.
3.5 yi görmüyo yav max 3.2 olur en fazla
quote:
Orijinalden alıntı: silenzio
3.5 yi görmüyo yav max 3.2 olur en fazla
oda yeter
kardesim 3.2 ghz x3 720 kullaniyor L3 cachesi 6mbdir 7850 gibi 2mb degil diger farklarini saymiyorum.1920*1080 nfs hot pursuit oyununda dusuk alan bir gece turunda fps olctum en dusuk 32 cikti takilma yoktu.cekirdegin birini kapattim yani 3.2 ghz x2 6mb bir alet oldu ve oyun oyle bir takildi ki sove sove bitirdim yarisi.gunumuzde islemciye yuklenen oyunlarin sayisi artti ve 7850 3.2 yapilsa bile guncel oyunlara yetmez.isin komigi kardesim 6850 kullanmiyor 5770 kullaniyor.o sistem varken 4830 cikarip 6850 taktigina degmez yine takilir.uzerine para verdigine mi yanarsin yoksa yeni psu aldigina mi yanarsin artik sen secersin.
quote:
Orijinalden alıntı: ally_snare
Bence riske değmez,
www.sanalmarketim.com
Sanalmarketim.com - Internetten Güvenli ve Hızlı Alışveriş
His 6850 kutusunun üzerinde 450 watt yazan yerin üzerine 500 watt yazılı bir etiket yapıştırılmıştı. Yani 450 wattan 500'e çekilmiş. Bir bildikleri vardır heralde.
quote:
Orijinalden alıntı: henryblack
bende 350w ile 4850hd kullandım ve hiç bir sorun yaşamadım. şimdi de senin gibi 6850hd alıp kullanmayı düşünüyorum ve sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. eğer oyunlarda bir sorun olursa, o zaman yeni bir güç kaynağı alırım.
Söylediğimi yaptım ve Aopen 350w ile yeni aldığım "msi cyclone 6850 OC" kullanmaya başladım. pek çok oyun oynadım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım.