Şimdi Ara

360. Dönem(AĞUSTOS 2015) Kısa Dönem, Uzun Dönem ve Yedek Subay Aday Adayları(Form Eklendi) (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.955
Cevap
34
Favori
141.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Taklitlerimden sakınınız. :P
  • dragen kullanıcısına yanıt
    askercell mi olmak zorunda ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: axelfoly

askercell mi olmak zorunda ki

Evet öyle olmak zorunda en azından acemilikte. Kontrol edilme ihtimali var çünkü hattın.
  • Selamun Aleykum hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Arkadaşlar kulağımın arkasında tam saçın başladığı yerde yaklaşık 1-1,5 cm çapında iz var sacımı kısa kestirince belli oluyor. Acaba bu durum yedek subay olup olmamamı etkiler mi?

Bölüm:Endüstri Mühendisliği
    Lisans Bitirme Notu=3,67/4
    Yds=45

Bu bilgilerle yedek subaylığa evet komandoya hayır demiştim.

Şimdiden teşekkür ederim. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah kardeşlerim
  • Arkadaslar ACEMİLİKTE askercell kullanabiliyor muyuz? Bilgisi olan arkadaslar aydinlatirsa sevinirim. Simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI
    ASKERALMA DAİRESİ BAŞKANLIĞI
    ANKARA
    BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ
    (ERBAŞ/ER)

1. Askerlik Şubesi Başkanlığından Sevk Evrakını Almayı Müteakip Yapılacak Faaliyetlerdeki Hareket Tarzları :

a. Kutsal vatan hizmetini yapmak üzere, askerlik şubesinden sevk evrakı ile yiyecek ve taşıma bedeli tarafınıza teslim edilerek askere sevk işleminiz yapılmıştır.

b. Gideceğiniz eğitim merkezi ve sınıfınız; son yoklama sırasında tespit edilen eğitim durumu, sağlık, meslek vb. nitelikleriniz esas alınarak bilgisayar ortamında tespit edilmiştir. Bu konuda yapılan ve yapılacak olan söylentilere inanmayınız.

c. Kabul ve toplanma merkezi vasıtasıyla eğitim merkezine sevkiniz yapılmış ise, askerlik şubesi başkanlığınca verilen talimata göre hareket ediniz.

ç. Sevk evrakınızı aldığınız tarihten itibaren hukuken asker kişi olduğunuzu unutmayınız. Resmi makamlarca veya ailelerce düzenlenen uğurlama törenleri dışındaki törenlere katılmayınız. Siyasi parti, dernek, sendika, vakıf, cemaat vb. kuruluş ve oluşumların toplantılarına katılmanızın suç teşkil edebileceğini biliniz.

d. Eğitim merkezine katılmak için yola çıkarken; size askerlik şubesi tarafından kapalı zarf olarak verilen sevk evrakını yanınıza alınız ve açmayınız. Ayrıca nüfus cüzdanı, varsa ehliyet ve banka kartınızı da beraberinizde götürmeyi unutmayınız.

e. Muhtaç durumdaki eş ve çocuklarınız ile anne ve babalarınıza askerlik hizmetiniz sırasında yardım edilmesi mümkündür. Eş ve çocuklarınız ile anne ve babalarınızın; bu
    imkândan faydalanabilmesi için, ikamet ettiği il veya ilçedeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdürlükleri ile valilik, kaymakamlık, belediye başkanlıklarına müracaatları gerekmektedir. Eş ve çocuklarınızın bu haklardan yararlanabilmesi için resmi nikâh şartı bulunmaktadır.

2. Eğitim Merkezine Seyahat Esnasındaki Hareket Tarzları :
    a. Eğitim merkezine seyahat esnasında; kaza, hırsızlık, gasp vb. bir durumla karşılaşmanız halinde en yakın polis, jandarma, merkez komutanlığı veya askerlik şubesi
    başkanlığına müracaat ediniz veya telefonla arayınız.

b. Seyahat esnasında veya eğitim merkezinin bulunduğu il veya ilçede; katılacağınız birlikte tanıdığı subay ve astsubaylar olduğunu söyleyerek size farklı uygulamalar yaptırabileceğini, istediğiniz bölüğe yerleştirebileceğini vb. hususları söyleyerek sizden menfaat elde etmeye çalışacak kişilerle karşılaşabilirsiniz. Bu tür girişimlerde bulunabilecek kişilere asla inanmayınız, bilinçli, dikkatli ve uyanık olunuz.

c. Temel eğitimi müteakip dağıtım olacağınız birlikler, bilgisayar ortamında belirlenmekte ve kimseye bu konuda ayrıcalık tanınmamaktadır. Sizi, istediğiniz yere dağıtım
    yaptırabileceğini söyleyen kişilere asla inanmayınız.

3. Eğitim Merkezinin Bulunduğu İl/İlçelerdeki Hareket Tarzları :
    a. Eğitim merkezinin bulunduğu il veya ilçedeki otobüs terminali, tren garı, hava ve deniz limanları vb. yerlerde merkez komutanlıklarının ve eğitim merkezi komutanlıklarının irtibat personeli bulunmaktadır. Mutlaka bu personel ile temas kurunuz. Sizi birliklere götürecek askeri araçlardan istifade ediniz. Askeri araçlardan istifade etmezseniz, öncelikle belediye otobüsü veya dolmuş gibi tarifeli vasıtalardan istifade ediniz.

b. Çarşı içinde merkez komutanlığınca görevlendirilen inzibat erbaş ve erlerinden her türlü yardımı alabilir, alışverişlerde karşılaştığınız değişik fiyat uygulamaları vb.
    hususları bu personele iletebilirsiniz.

c. Askerlik şubesinden size verilen sevk belgesini memlekette unuttuğunuz veya kaybettiğiniz takdirde, bulunduğunuz yerdeki askerlik şubesine müracaat ederek yenisini alabilirsiniz.

ç. Sevk edildiğiniz eğitim merkezi; Cumartesi, Pazar ve tatil günleri dahi çalışmaktadır. Bu nedenle katılmanız gereken son gün saat 17.00’ye kadar eğitim merkezine katılmanız, kayıt-kabul işlemlerinizi kolaylaştırılacaktır.

d. Kışlaya ayak bastığınız andan itibaren hertürlü ihtiyacınız birlik komutanlıkları tarafından karşılanacaktır.

e. Berber ihtiyacınız kışlada ücretsiz karşılanmaktadır. Çarşıda üç numara veya uygunsuz tıraş olmayınız.

f. Kayıt- kabul esnasında ( bot, çorap, havlu, terlik, diş macunu, diş fırçası, eldiven, pijama ve eşofman gibi ) istihkaklarınız devlet tarafından karşılanacaktır. Piyasadan satın almayınız.

g. Günlük gereksinimlerinizi (traş malzemesi, bot boyası, temizlik malzemesi, kalem vb.) kışla kantinlerinden piyasadan daha ucuz fiyata arşılayabilirsiniz.

ğ. Kışlaya gelirken yanınızda cep telefonu, fotoğraf makinesi, teyp, radyo, CD, disket, kesici ve delici alet, yiyecek, içecek ve benzeri maddeleri getirmeyiniz.

h. Sorunlarınıza daha kolay çözüm bulunabilmesi maksadıyla; kayıt–kabul ve benzeri sorunlarınızı çekinmeden ve doğru olarak görevli personele anlatınız.

ı. Tedavi amacıyla sürekli kullandığınız ilaçları getirebilir, doktor nezaretinde kullanabilirsiniz. Bu maksatla yanınızda getireceğiniz ilaçları kışlaya girişte teslim ediniz. Bu kutsal vatan görevinin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, hayırlı tezkereler dileriz.

Usta birliğinde cep telefonu kullanımı serbest

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAĞLİMOĞLU -- 14 Temmuz 2015; 13:40:30 >

• Arkadaşlar Merhabalar,

Yerler gece açıklanıyormuş, ben sabah açıklanır sanıyordum sizinle de paylaşayım

EDevlet üzerinden sorgu sonucunun cevabı:
    "Yedek Subay adayı yükümlüler için Sevk işlemleri E-Devlet Kapısı üzerinden 24 Temmuz 2015 00:01 itibari ile başlayacaktır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abraham_KSK -- 14 Temmuz 2015; 14:08:22 >
  • 360. dönem adayıydım ertesi yıla bırakma verildi hastane tarafından.

fakat ptt kart geldi. yol parası vs. bi şey yatırır mı devlet buna ? bildiğim kadarıyla tasnif dışıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teresteres -- 14 Temmuz 2015; 14:56:59 >
  • ACİL !!! Arkadaşlar tek ders sınavına girdim ve geçmişim agustos celbine yetieşebilir miyim yoksa kasım celbini mi beklemeliyim ?
  • Ağustos celbi için mayısta tecil bozman gerekiyordu. şansın yok, kasıma gidersin
  • gangi23 kullanıcısına yanıt
    Net kasım.

Kasımda gitmek için de son başvuru ağustosun 15'i diye hatırlıyorum. geciktirme bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gangi23

ACİL !!! Arkadaşlar tek ders sınavına girdim ve geçmişim agustos celbine yetieşebilir miyim yoksa kasım celbini mi beklemeliyim ?

Agustos celbi kapandı arkadasım, Kasım celbine gitmek içinde bir an önce şubeye gitsen iyi olur
  • Teşekkür ederim dostlar Allah razı olsun hepinizden :)
  • Beyler bende ağustosta gidiyorum uzun dönem er olucam da tahmini olarak teslim tarihleri ne olur onu merak ediyorum
  • Uzun dönem olarak gideceğim az once e devlette sorgulattıgımda
    ''Sevk işlemleri E-Devlet Kapısı üzerinden 15 Temmuz 2015 itibari ile başlayacaktır''
    yazıyor.Kısa dönemlerin saati belliyken uzun dönemlerin saati belli değil !
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdaswas

Uzun dönem olarak gideceğim az once e devlette sorgulattıgımda
    ''Sevk işlemleri E-Devlet Kapısı üzerinden 15 Temmuz 2015 itibari ile başlayacaktır''
    yazıyor.Kısa dönemlerin saati belliyken uzun dönemlerin saati belli değil !

10-12 arası öğrenirsiniz sanırım. Bizler için 24 Temmuz saat 00:01'den itibaren demiş ama sanmıyorum gece yarısı açıklansın sonuçlar. Bizim kide sabah saat 10'dan sonra açıklanır tahminimce..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragen -- 14 Temmuz 2015; 21:25:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakaya ya da kaçak durumda olup ağustosta gidecek olan yok sanırım forum ful 95lik dolu
  • sonuçlarınız gece açıklanır!! gündüz yer açıklanmaz. yıllardır kısa dönem ve öğretmen askerlik böyle!
  • Ya ben anlamadım bende 30.07.2015 yazıyor. O neyin nesi millet 24 Temmuz acıklanma tarihi diyor. Biri yanıt versin ya?
  • Acemiliğe giderken götüreceğimiz valizliğe koyduktan sonra birşey lazım olursa tekrar içinden alabiliyormuyuz.
    Birde askeriyenin içinde istihkaklarımızı verdikleri valizi bölükteki dolabımızın üzerine mi koyacağız?
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.