Şimdi Ara

360 MTU hatası Acilen yardımmm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mrb arkadaşlar live'a bağlanırken check etmeye başlayında herşey'e okey diyor ama MTU'da bi hata weriyor acil yardım edermisiniz?

• Vallahi saat 00:20 sularında acilen yardım beklemenin manası var mı bilemiyorum da, sanki hatanın kaynağı bizmişiz gibi bir izlenim uyandırmış smiller. O zaman şöyle yapalım; dh 360 topluluğu topic'inde bu konu ile ilgili bilgi vardı. Bir arkadaş bu sorunu çözmüştü yanlış hatırlamıyorsam. Oraya bir göz atın. Arama kısmını kullanın yukarıdan, bu daha önce tartışıldı diye hatırlıyorum.
  • efruz herkes ozelden konuşmuş orda ya açık bişy yok senn bilgin varsa yardımcı olsan aramadan konu açmadık zaten bnm arkadaşım aradık baya ama yok yane
  • Yok hocam olsa bilgim de yardım edebilsem keşke. Sakınmam öyle bildiğimi genelde, protesto etmiyorum yani Ben router kullandığım için hiçbir ayar yapmıyorum, kabloyu taktığım gibi bağlanıyorum.

Ben de kaynak bulamadım zaten buraya eklemek için. Bilen arkadaşlar çıkacaktır elbet acele etmeyin bakalım...
  • tmm efruz saol bakıcaz artıkyarın saat 1 yane normal genede saol
  • Şimdi modeminin ayarlarından MTU değerinin 1500 veya üzerinde bir değere sahip olduğuna emin ol. Modemin ayarlarına browserdan IP numarısını girerek giriş yapabilirsin. Ayrıca konsola direk ethernet kablosunu takın.

Bunları yapınca sorununuz çözülecektir. Çözülmezse router alabilirsiniz. Başkada yapacağınız birşey yok zaten.

Mesela ben önceden yakınımdaki şirketten interneti aldığım için (direk hub üzerinden kablo çektim) MTU sorunu veriyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlpTéKiN

Şimdi modeminin ayarlarından MTU değerinin 1500 veya üzerinde bir değere sahip olduğuna emin ol. Modemin ayarlarına browserdan IP numarısını girerek giriş yapabilirsin. Ayrıca konsola direk ethernet kablosunu takın.

Bunları yapınca sorununuz çözülecektir. Çözülmezse router alabilirsiniz. Başkada yapacağınız birşey yok zaten.

Mesela ben önceden yakınımdaki şirketten interneti aldığım için (direk hub üzerinden kablo çektim) MTU sorunu veriyordu.

Alptekin önce msj'a cvp yazdgın icin saoL..

Sorunu giderdik allaha emanetsin. saoL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Renji Abarai -- 21 Ocak 2007; 4:51:52 >
  • adsl hattı birden fazla kullanımda bu sorun yapabilir. alptekin arkadaşımız bu sorunun nasıl çözüleceğini anlatmış
  • anlatmışta ben anlamadım yardım edebilecek olan varmı bendede bu hatayı veriyor :(
  • Arkadaşım tüm MTU konularını ne hortlatıyorsun?
  • 3 belki daha fazla konu acılmış mtu ile ilgili bu ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

Arkadaşım tüm MTU konularını ne hortlatıyorsun?

Heyecanlıyım biraz hiç livea girmedim ilk defa giriyorum .port açma diyorlar port açınca düzelir mi?
  • şaşırmış bu insanlar.
  • beyler port açıyorum.modemim huawei hg521 son aşamaya geldim mtu hatasını çözmek için buradaki boşluklara neler yazacağımı bilen var mı?

http://img121.imageshack.us/i/portfw.png/
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

Şimdi modeminin ayarlarından MTU değerinin 1500 veya üzerinde bir değere sahip olduğuna emin ol. Modemin ayarlarına browserdan IP numarısını girerek giriş yapabilirsin. Ayrıca konsola direk ethernet kablosunu takın.

1500 mü? enfazla lına bilecek mtu ayar 1492 diyor bende?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SouLForceTR

beyler port açıyorum.modemim huawei hg521 son aşamaya geldim mtu hatasını çözmek için buradaki boşluklara neler yazacağımı bilen var mı?

ya benim modemde aynı model ya bende mtu hatası alıom ya.
    bi yardım edin.sorunu zyxel modem ile çözmüştüm ancak ondada nat hatası veriyor.onuda düzeltemiom çünkü o şkeilde hemxbox hemde pc açık olması lasım .tek kurtuluş kablosuz modemin mtu sunu ayarlamak.1492 yapıom omuo ya?

• Konuşmayı öğren ondan sonra derdini anlat taamı yaaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheStarBox

quote:

Orijinalden alıntı: SouLForceTR

beyler port açıyorum.modemim huawei hg521 son aşamaya geldim mtu hatasını çözmek için buradaki boşluklara neler yazacağımı bilen var mı?

ya benim modemde aynı model ya bende mtu hatası alıom ya.
    bi yardım edin.sorunu zyxel modem ile çözmüştüm ancak ondada nat hatası veriyor.onuda düzeltemiom çünkü o şkeilde hemxbox hemde pc açık olması lasım .tek kurtuluş kablosuz modemin mtu sunu ayarlamak.1492 yapıom omuo ya?

ben yeni modem aldım airties. onlada bağlanmayı denediğimde yine mtu hatası verdi.müşteri hizmetlerini aradım düzelttim sorunu.

• ya öncelikle yazım hatalrım yüzünden özürdilerim ancak yukarıdaki mesajı acele ile yazdım o yüzden biraz kötü oldu.birde dün gece sabaha kadar uğratım mtu sorununu çözmeyi.ve youtube de bir video buldum yabancı anlatım ancak adım adım gidiyor.takip ettim.ilk etapda denedm yaptım heşeyi aynı.ancak olmadı gece.sora huewei modemin ayar sayfasından mtu mu 0 yani oto yaptım daha sonra port açma bölümüne boş bir port açıp onu kaldırdım .sonrayattım.sabah bişeyler daha yaptım(ne yaptığımı tam olarak hatırlamıyorm ve bağlanmayı denediğimde kablosuz ağa bağlandı ilk etapda Nat Hatası verdi ancak sonra oradaki ünlem işareti kayboldu ve hata gitti şuandasorunsuz live a bağlanıyorum.ancak henüz oyun oynayabileceğimi bilmiyorum deneyemedim çünkü Goldüyelik bitti.
    ancak buyuk ihtimal ile sorun çözüldü.

Link Burada:

http://www.youtube.com/watch?v=79OxBqzslgs&feature=related

sonra 196.168.1.1 e girdim orada modem ayarlarını yaptım yi şanslar :))

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.