360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü (32. sayfa)
-
-
Kırmızı ile işaretlediğim alanı sınır dışı alan olarak dikdörtgen şeklinde ayarlasanız Hol 2 ile aynadaki sonsuzluk sanal alanının birleşmesinin önüne geçeceksiniz bence. Bende sırt sırta iki oda var, kapı arkalarını genelde temizletmem ama bir kaç kez temizlettim ve dinamik haritada revizyon yapa yapa iki oda bir birine ilişti, bi sefer robot o aradaki duvarı yok sayarak kısa yol sanıp duvardan yan odaya geçmek için dubvara kafa atıp, gereksiz zaman ve şarj sarf ediyor bir süre sonra pes ediyor
Bende eski ve sağlıklı bir haritamı seçip o iki odayı bölen tek duvarı haritayı iyice zoomlayip ince bir Sınır dışı alan yaptım sıfır sıkıntı ;
Serra' nın odası ile, ana yatak odası arasındaki ince duvar ve çektiğim uzun ince Sınır Dışı Alan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 2 Aralık 2020; 9:58:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Duvarların sırt olduğu ve kapıların yakın olduğu yerlerde kafası karışıyor ilk haritalamadan sonra sorunlu yerleri çözmek gerekti.
Az önce buna cevap verdim hocam
hassasiyet o kadar iyi değil. ancak o yöntemle ayrıştırmayı çözdüm.
Bence LDS fazla iyi olduğu için dinamik bir şekilde bazen gereğinden fazla alanı algılıyor, yazılım ile çözülebilir diye düşünüyorum. Örneğin haritada bitişik duvar çizgisi olan siyah sınırlar bir birine çok yakınsa yazılım buralar için LDS nın okuduğu değerleri limitleyebilir. Donanım olarak LDS ye müdahele bence imkansız, onun görevi yaydığı ışın belli bir max limitte. @Hepsirobot
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 2 Aralık 2020; 10:0:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşte anlatmaya çalıştığım şey de senin yazdıklarınla doğru orantılı abi; sitede yazan ve görselle desteklenen iddia kafa karıştışıyor! S7 lerde su pompası ve benzeri bir sistem yok, fotoğrafta attım robotun su takı ile herhangi bir su ya da enerji için bağlantı birimi yok! Dümdüz 2n1 mop haznesini robotun kuyruğuna sadece fiziken TAŞIMASI için takıyorsun, olay bundan ibaret
Bu sebepten de en başında da dediğim gibi s7 lerde sızdırmaz taban pedi kutu içeriğinde olmalı ve çıkmalıydı. Az ya da çok kullanıcı kontrolü dışında yer çekimi ve Damlama şeklinde az miktarda bir sıvı akışı söz konusu.
Bu vesile ile S7 kullanıcılarına tekrar üstad Ali abinin @Hepsirobot Doğal damlama ilgili uyarısını yinelemek isterim;
Damlamanın düzenli olması için haznenin hava alma deliğinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve temizlenmesi gerekebilir. Aksi taktirde hazneye hava girmeyeceği için damlama olmaz ve mop bezi ıslanmaz.
-
Dostum benimde işler yoğun, ama çektiğim videoları beyenmedim kask kameram geçen sene bir sürüş esnasında kanatlanıp uçtu ve düştüğü yerde tuz buz oldu hafıza kartı bile pert oldu, sen düşün. Idareten videolar için arkadaşımın kask kamerasını alıp, daha temiz görüntülü ve daha düzenli bir video çekeceğim
Programa geldi diyordur robota değil, o videoyu bende izlemiştim diye hatırlıyorum.
-
Estafirullah, rahatsızlık söz konusu değil.
Saygılarımla -
Modemi kapatıp açarak sunucu performansını olumlu/olumsuz etkileyebileceğinizi düşünmüyorum.
Anlamlı değil. -
Böyle akıllı bir teknoloji kullanırken işinizi Allah’a bırakmayın bence. Sensör kapatma her zaman bir çözüm olamayabilir. -
Haklısın Ali abi, modemi kapatıp açmayı deneyin den sonra virgül koymam birbiriyle bağlantılı gibi olmuş düzelteceğim abi.
Orada ifade etmek istediğim modemi kapat aç yapın olmazsa çok takmayın özelikle son bir kaç gündür sunucu yoğunlu ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir çok soru geldi ve aynı sorunları ben kendi robotumda da anlık yaşadığım oldu
Modemi kapat aç taki mantığı şöyle izah edeyim, çoğu zaman modem ve sinyal yükselticileri sürekli açık bırakıyoruz ve zamanla modemde yığılma oluyor. İnternet sağlayıcısında bir sorun olmasada modem kaynaklı aşırı yavaşlama, kopmalar hatta internet yoka kadar gidiyor iş. Ben kendimce bu tip durumlarda ilk olarak modem ve sinyal yükselticimi kapatıp 1dk kadar fişten çekip tekrar takıyorum (basit reset)genelde yaşadığım sorun ortadan kalkıyor, tabiki internet sağlayıcısı ya da alt yapı ile ilgili bir sorun yoksa.
Bazen robotta sapıtabiliyor o zaman da önce app üzerinden yeniden başlat yapıyorum, sorun devam ederse robotu kapatıp yeniden açıyorum, biz TÜRK halkına özel bir inanç mı bu Ali abi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 2 Aralık 2020; 10:3:47 >
-
Hayır değil ve aslında doğru, gerekli bir işlem bu.
Kesinlikle arada sırada kapatılıp tekrar açılması gereksiz register kayıtlarının silinmesi, daha verimli ve hızlı çalışması için gerekli diye biliyorum.
Ancak bu, kendi bağlantınız üzerinde etkili, sunucu üzerinde değil tabii ki.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 2 Aralık 2020; 7:29:24 > -
Tecrübe burada devreye giriyor, iyiki varsın Ali abi
O yorumda dikkat çekmek istediğim, yeni kullanıcılar için; halı ve zeminleri çok koyu olan mekanlarda robotun tepkilerine anlam veremeyecekler, nedeni bu ve basit çözümüde bu demek istedim.
Ama bu basit yöntem gerçekten robotun düşebileceği bir ortam varsa üzücü sonuçları olabilir diye dikkat edilmeli dedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 2 Aralık 2020; 10:5:50 >
şimdi demek istediğini anladım hocam koydum o alanı şuan sorun olmamasına rağmen tekrar birleştirmesin -
Günaydınlar 360 Ailesi
-
Türkçe geliyor yakında
Dear users,
Thank you for using 360 and let us know its details.
The Turkish language pack will be released soon, thank you for your patience.
If 360 cannot leave a good impression on you, I apologize again. We have recorded every detail you mentioned in your feedback and will keep in touch with our product team to fix it day by day.
Çok güzel haber -
İşte budur ! Muhteşem...
İlerde bu robotun Türkçe konuşmasını biz sağladık der hava atarız
-
@selimy34@nagehan54 güzel bir haber ve bence dün gece bahsettiğimiz olası sunucu sorunları gibi problemlerde direk 360 firamsı ile iletişime geçip, derdimizi anlatabilceğiz ve inşallah cevap alabileceğiz.
Ülkemiz şartlarında sevindirici bir haber, aynı şehirde robotunun satıcı ya da servis birimine ulaşmazken... bu gelişmeyi gelecek için 360 markası özelinde olumlu bir özellik olarak markanın hanesine ''+'' olarak yazmak doğru gibi görüyorum, sence Ali abi? @Hepsirobot
-
quote:
Orijinalden alıntı: selimy34
Türkçe geliyor yakında
Dear users,
Thank you for using 360 and let us know its details.
The Turkish language pack will be released soon, thank you for your patience.
If 360 cannot leave a good impression on you, I apologize again. We have recorded every detail you mentioned in your feedback and will keep in touch with our product team to fix it day by day.Süper haber :)
360 s7 de toz haznesi dolu uyarisi varmi.Yoksa manuel durdurup bosaltmak mi gerekiyo.Birde menude guncelleme gozukuyo
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X