Şimdi Ara

365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.591
Cevap
89
Favori
393.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende cuma günü tecilimi bozdurup aranıza katıldım. İşletme bölümü ortalama 3,94

Saçma sapan şey için askeri hastaneye sevkettiler yarın hastaneden raporumu alıp tekrar şubeye gitcem. Benim merak ettiğim bişey var. ben yedek subay olmak istiyorum ama bana şubedekiler yedek subaylık hakkında bişey sormadılar sadece komando olmak istiyomusun diye sordular. forumda yazan arkadaşlara bakıyorum ama çoğu kişi yedek subaylığa evet/hayır demiş.
  • Tecili bozdurup gideceğim bende haftaya giderim şubeye.
    Devlet memuru meslekçi sayılmıyor sanırım değil mi?
    Kısa,uzun farketmez ama komando istemiyorum demiştim daha önce gittiğimde bakalım ne çıkacak şansımıza.
  • scorpionn12 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Okul sitesinden indirilebilir bişey olduğundan kafam karıstı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arda00000 A kullanıcısına yanıt
    kasimda gitmenin ne gibi ayricaligi var ?

• Arkadaşlar gözlük kullanıyorsak şube komando olmak ister miisniz diye soruyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekmarrea

kasimda gitmenin ne gibi ayricaligi var ?

Kış ayı ya fazla iş olmuyor ama hemen akşam oluyor şafağı pat pat attırırsınız
    acemi birliğinde mümkün mertebe meslekçi olun arkadaslar şöför muhabere falan geri hizmet giderseniz afedersiniz amele olursunuz
    en az 4-5 ay hammallık yaparsınız üst devre olana kadar
  • Hakan.. kullanıcısına yanıt
    verdikleri kagitta meslek programci yazıyor alakasiz meslege gonderirlermi. bazıları yazici olursun rahat diyor bazisi yazici olma komutanların islerini yaparsin paso diyor.

• arkadaşlar kendim fizyoterapistim bende gitmeyi dusunuyorum ama tam kararımı vermedim.
    askeri hastanelerin saglık bakanlıgına baglanmasından sonra saglıkcı olarak meslekcı askerlık yapanların durumu ne olur sızce saglıkcılar ıcın meslekcı askerlık bitti denebilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamehliyetsiz

quote:

Orijinalden alıntı: knngs

Benim de durum aynı arkadaşlar. 1-30 Eylül arası sevk öncesi işlemler için beklemekteyim. Ağustos'ta gitmeye gerek yok Eylül'ü bekliyoruz tabi bizim gibi olanlar. Daha önceden 2 yıl tecil etmiştim 30 Eylül'de tecil son bulacak. Bu arada şu malum olaylardan dolayı gerçekten askerlik şubeleri in cin top oynuyormuş ya. :/

Bende senle aynı durumdayım tecil bitti yaş 27 oldu ): hakkımızda hayırlısı olsun );

Aynen :)

• quote:

Orijinalden alıntı: sir506

arkadaşlar kendim fizyoterapistim bende gitmeyi dusunuyorum ama tam kararımı vermedim.
    askeri hastanelerin saglık bakanlıgına baglanmasından sonra saglıkcı olarak meslekcı askerlık yapanların durumu ne olur sızce saglıkcılar ıcın meslekcı askerlık bitti denebilirmi?

hocam bence cok zor bitmesi kac tane asker revire cıkıyor günde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekmarrea

verdikleri kagitta meslek programci yazıyor alakasiz meslege gonderirlermi. bazıları yazici olursun rahat diyor bazisi yazici olma komutanların islerini yaparsin paso diyor.

hocam bu tamamen senin şansınla alakalı cok kestirme bi cevap verdim biliyorum ama banada cok kullandılar bu sözü harbiden de öyleymiş "şans"
    askerlikte tek ihtiyacın olan şansın.yazıcı olursum konutanların iyi olur millet işe giderken sen pc basında klimalı odada takılırsın, komutan vardır illahlah ettirir millet işe gidip gelip yatarken senn saat 5 olsun diye saate bakadurursun
    ben geri hizmet gittim yalan yok 4-5 ay cok çektim sonra gece amm oldum son 10 gün kalaya kadar kafam cok rahattı.Üst devre olana kadar biraz sıkıntı
    sabır cok ama cook önmli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan.. -- 8 Ağustos 2016; 22:32:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

quote:

Orijinalden alıntı: sir506

arkadaşlar kendim fizyoterapistim bende gitmeyi dusunuyorum ama tam kararımı vermedim.

hocam bence cok zor bitmesi kac tane asker revire cıkıyor günde..

hocam aslında kendi mesleğim için düsündüm diyebilirim tabi bi doktor ve hemşireye sürekli ihtiyaç var burası açık
  • Arkadaşlar nasipse bende kasım ayında askere gideceğim.

4 yıl olan tecilimi bozup ta gidiyorum.

Allah utandırmasın.
  • Saygıdeğer arkadaşlar merhaba.

5 gün evvel MSB Bakanı Fikri Işık açıklamasında şöyle bir ifade kullandı:

"(Teğmen eğitiminde dört senelik boşluk olacak eleştirilerinin anımsatılması üzerine): Asteğmenlikten tezkere bırakma ifadesi vardır. Bu sene çok daha yoğun uygulayabiliriz teğmen ihtiyacını karşılayabilmek için. Sözleşmeli teğmen noktasında sivil kaynaktan temin edeceğiz. Bu yıl yeni öğrenci almayı da planlamıyoruz. En az bir yıla ihtiyacımız var. Sivil kaynaktan karşılayacağız ve hızlı bir hamleyle bu yapıyı da değiştireceğiz. Problem okulların yönetimlerinin bunlar tarafından ele geçirilmiş olması."

Bildiğiniz üzere her yıl Aralık Ocak aylarında kuvvet komutanlıkları muvazzaf/sözleşmeli subay ilanı yayınlıyorlar. Normal şartlar altında bir sonraki alımın Aralık 2016 Ocak 2017 döneminde olacağını düşünebilir ancak yukarıda bakanın da ifade ettiği üzere malum 15 Temmuz hadisesi sonrası harp okulları mezunları teğmen olarak nasp edilmeyecek ve ciddi bir teğmen açığı oluşacak.

Bu açığın bakanın ifadesiyle "tezkere bırakma" yöntemi ve sözleşmeli subay alımı ile karşılanacağı belli.

Ben henüz askerliğimi yapmadım. Yüksek Lisans öğrenimim devam ediyor (önümüzdeki dönem bitiyor) ve subay olmak istiyorum. Tüm şartları sağlıyorum ve ilan bekliyorum.

Deneyimli arkadaşlar, bu hususta bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

Bakanın bu açıklamaları sonrası nasıl bir süreç bizi bekliyor?

Yedek subay olarak askere gitmek istediğimizi belirterek hemen tecil bozdurup kasım celbinde silah altına alınmak mı lazım yoksa ilan mı beklemek lazım.

Yedek subay olarak gittiğimizde "tezkere bırakma"yöntemi ile kalınınca sözleşmeli mi yoksa muvazzaf olarak mı nasp edileceğiz.

Askerlik şubesi ile görüştüğümde çok doğal olarak henüz kendilerine ulaşan bir tebligatın olmadığını söylüyor ve haklılar da.

Burada deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum. Bir yol gösterin.

• 121darkblood 1 kullanıcısına yanıt
    hocam komando sorusundan önce yedek subay sorusu var bir form veriyorlar orada işaretliyorsunuz. lütfen şubenize gidip başvurunuzu kontrol ettirin.
  • Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum.Ben bir önceki kasım dönemi yani geçen yıl bu zamanlar askere gitmek istemiştim.Bunun için gidip tüm işlemleri yaptım(erken sevk işlemleri).Hatta askerliğimi nerde yapacağım bile belli olmuştu.Ama sonra ortaya yeni bir durum çıkınca tekrar tecil ettirdim.Bu kasım dönemi için bir sorun çıkmazsa gitmek istiyorum olmadı en geç şubat celbine başvuracağım.Acaba diyorum askerlik şubeye gitiğimde benden diploma fotokopisi,transkript gibi belgeleri tekrardan isterler mi?Bir de yine aynı yerlere mi çıkar acaba askerliğim?Daha önce ki yerler acemilik Ankara Mamak usta bölüğü Kırklareli 55.Mekanize piyade tugayı çıkmıştı değişir mi ki acaba?
  • yaşanan olaylardan dolayi sakin gelme suan askeriyenin ici cok sikintili hastaneye bile gitmemize bugün izin verdiler dedi arkadasim tecil ettir gelme sakin diyor 😳

• ekmarrea E kullanıcısına yanıt
    Bence bu şekilde korkutmalara inanmamak gerek. Ya da ne olacaksa olsun lan diyip gitmek gerek. Valla her koyun kendi bacağından asılır. Eğer ki ben hayatımdan 6 ay yada 12 ayı bunlara vereceksem adam olsunlar
  • ekmarrea E kullanıcısına yanıt
    Gitmek isteyerek git. Ben şahsen Kasımda giderim diyordum ve gideceğim Allah nasip ederse. Diğer türlü zulümden öteye geçmez. Bu da kendini psikolojik olarak hazırlamanla alakalıdır diye düşünüyorum :)
  • Bugün Öylesine birden aldıgım karar ile sarıyer / yeniköy şubesine giderek tecilimi bozdurmaya karar verdim ve bozdurdum.
    Kasım istiyorum dedim.

Yedek subay adayı
    komanda evet
    yaş 27

bilg mühendislik

hadi hayırlısı bakalım hiçgbirşey kafamda yok dusunmuyorumda 6-12-15 farketmez gidecem gittikten sonrasına bakıcaz.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.