Şimdi Ara

365m2 işyeri... PS3 cafe içinde başka neler yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    365m2 işyeri...
    7500 YTL kirası var ki beni tek düşündürende bu.
    20 PS3 makinası koyup 3 TL den vermeyi düşünüyorum hizmeti. Etrafta 3 okul var. İşlek cadde üzeri yer...
    Ancak sadece PS3 cafe ile bu bitmez. Bu parayı çıkartamam...
    Ayırdığım parada 60bintl...

hani 20 ps3 15 ps3 e de indirebilirim... Ama kaynağım 60bin tl...
    Asıl sorularım:

Peki ruhsatın bana izin verdiği kurallar çerçevesinde, bu iş yerinde başka hangi hizmetleri verebilirim?
    Dekorasyonda nelere dikkat etmeliyim
    60bin tl vereceğiniz önerilerde yeterlimi?
    LİGTY izletebilirmiyim?

şimdiden teşekkürler.

• 365 m2 baya büyük bir dükkan . .

Bir kısmını LİG TVye ayırabilirsiniz . .

İlk başta 10 ps3 ile başlayın . Elinizde kalmasın sonra Baktınız talep var,iyi müşteri var . 20 ps3 e çıkartırsınız . .
    Guitar Hero çok tutuyor . gitar + bateri + mikrofon olan paketten alın 2 tane + Kulaklık. . Saati 5-10 TLden iyi gidiyor Guitar Hero .

Xbox360 + Kinect alın 3 tane . Kinect yeni bir ürün olduğu için çok ilgi çekicektir .. Saati 5-7 TLden gider .

3D TV + 5+1 Kulaklık + PS3 Move + Navigation Controller + Sharpshooter + Killzone 3lü bir bölüm ayarlayın . '' Gerçekçi bir savaş deneyimi '' diye reklamınızı da yaparsınız . Saati 15 TLden gider .

10-15 Bin TLye dükkan baştan sona dekore edilebilir . Geri kalanı ile de dediğim cihazları alırsınız . Önemli olan reklamını yapmak bunu da unutmayın ! Yoksa sinek avlarsınız ..

Açılış için ; internete , billboardlara,gazetelere ,oyun dergilerine reklam verirseniz % 500 müşteri sayınız artıcaktır .
    Yaklaşık 2 Bin TL nizi reklamlara ayırın , benden söylemesi . .

Bu arada Dükkan nerde tam olarak ? Semt olarak ?

Hayırlı işler ..

60 bin TLyi bence hemen harcamamak lazım . Baktınız müşteri var,dükkan ilgi çekti ; o zaman yatırıma devam edersiniz.

• Sefaköy'de dükkan (istanbul)
    Önü büyük camekan, yani afiş bastırılabilecek düzeyde.
    Mesela oyun harici,
    DVD film
    Teknoloji market tarzında urunler satan bir yer olarakta kullanabiliyormuyuz, buna izin veriyormu ruhsatlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgilis

Sefaköy'de dükkan (istanbul)
    Önü büyük camekan, yani afiş bastırılabilecek düzeyde.
    Mesela oyun harici,
    DVD film
    Teknoloji market tarzında urunler satan bir yer olarakta kullanabiliyormuyuz, buna izin veriyormu ruhsatlar?

Belediyeden tanıdık varsa hepsini yaparsınız .
    ama en iyisi onu forumda sormak değil de , belediyeye gidip sormak olucaktır.
  • peki 7500 tl kira gideri haricinde, ne gibi giderler olacaktır dükkanın?
  • Kardeş kiraya çalışırsın hiç girme.

7500 tl çok büyük para,lokanta,pastane vb... tarzda bir yer olsan,bu parayı ,yani günlük sadede dükkan kirası 250 tl;absorbe edebilrisin ama ps3,x360 vb... tarzda bir yer için 7500 tl uçuk rakam,değmez,mundar olursun.

Bunun yanında elektriği,muhasebesi,personel masrafı,teknik gider,kira stobajı,gelir vergisi,yemek,vb... var ki;aylık masrafın hiç olmasa 10.000 tl olur.
  • quote:

peki 7500 tl kira gideri haricinde, ne gibi giderler olacaktır dükkanın?

senin için olabilecek giderlerden ilk aklıma gelenleri..
    elektrik,telefon,internet orjinal oyun kullanacaksan oyun giderleri..
    ayrıca işçi çalıştıracaksan onun sigorta ve stopaj giderleri..
    ve gene ayrıca 7500 tl kira çok yüksek bi meblağ,sözleşme yapacaksın mekan sahibiyle,onunda stopajı oldukça fazla tutar bunuda unutma..
    geçici ve asıl vergiler de var pek tabi..
    :)
    iş kurmak işletmek zor zanaat,allah yolunda yardımcı olsun,rabbim utandırmasın..
  • Dükkan gerçekten baya büyükmüş ama bunun yanında kira götürüsü çok daha büyük bana kalırsada siz masıl bir hesap yaptınız bu kirayı çıkarabilmek için biraz açarsanız dükkanın dönüp dönmeyeceğini daha rahat bir biçimde tartışabiliriz:

Örneğin tam olarak kaç ps3 olacak saati kaç para olacak günlük ortalama kaçı kaç saat faal durumda olacak ekstra olarak tost çay vb işi olacakmı buradan ne kadar bir gelir olacak elektrik su kışın ısınma yazın klima yemek vergi stopaj vb bir sürü masraf olacak bütün bunları iyice hesap ettinizmi?
  • 7500 tl kira ne yaptın sen hocam bence başka bi yer bak.
  • Bankanın talip olacağı bir mekanda sen ps3 kafe açıyorsun büyük cesaret ama zarar edersin benden söylemesi
  • Kira çok fazla hocam ben olsam girmezdim böyle bir işe.
  • Evet hocam kira cok fazla hem de sefakoy gibi yerde. Daha kucuk dukkan bakin. Gerekirse makina sayisini azaltin, riski ufaltin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leo -- 22 Şubat 2011; 16:48:28 >
  • Sefaköy için kira çok çok fazla,ama normal bir yerde olsa oraya küçük büfe tarzı yer yapardım cafenin içine.Ki orada sosisli,tost kola,fanta,su satardım.Ha baktınız sosisli,tost iyi satıyor seçenekleri artırabilirsiniz.
  • benm düşüncemde lig tv de vardı.
    365 m2 de 250 kişi alsan
    Haftada 4 maç.
    ortalama 50 kişi alsan sadece haftada 1 milyar lig tv den kazanırım diye düşündüm. Ayda 4 milyar...
    Tabii bunun 700 lirası lig tv taksiti...
    Ki buda çay satışlarından cıkar diye düşündüm...
    geriye kalıyor 3500 tl...
    CD DVD satışı, bilgisayar teknik servis ve bilgisayar satışı, cep telefonu satış yeri gibi bir tekno market te düşünmüştüm...
    Aslında amacım sadece o değildi. Fakat bunlarıda yanında yapıp yapamadığımı sorguluyordum...
    Bunlarıda yaparsam çıkarırım diye düşünmüştüm. Sonuçta 365 m2 yer, içerisi alabildiğine büyük bir yer cadde üzerinde olsada öyle büfe filan kaldıracak bir yer değil aslında
  • 7500 lira çok pahalı hayırlısı olsun
  • bahsettiginiz buyuklukte bir yere o kadar kirayi karsilayabilicek bir yer olarak aklima spor salonu acmaktan baska bir sey gelmiyor ps ile lig tv ile o kira cikip ayrica kar edip yatiriminizi kurtarmaniz cok zor

spor salonu acmak icinde 60 binlira cok yeterli bir rakam fakat o kadar buyuk bir yeri donatacak spor salonu acmak icin yeterli degil ayrica spor ozgecmiside gerekiyor bence sonuc olarak ufak biraz daha arka taraflarda kalan bir dukkanda 10-15 makina ile kendini kurtara bilecek bir yer bakmaniz daha uygun olacaktir diye dusunuyorum allah isinizi gucunuzu rast getirsin
  • quote:

benm düşüncemde lig tv de vardı.
    365 m2 de 250 kişi alsan
    Haftada 4 maç.
    ortalama 50 kişi alsan sadece haftada 1 milyar lig tv den kazanırım diye düşündüm. Ayda 4 milyar...
    CD DVD satışı, bilgisayar teknik servis ve bilgisayar satışı, cep telefonu satış yeri gibi bir tekno market te düşünmüştüm...
    Aslında amacım sadece o değildi. Fakat bunlarıda yanında yapıp yapamadığımı sorguluyordum...
    Bunlarıda yaparsam çıkarırım diye düşünmüştüm. Sonuçta 365 m2 yer, içerisi alabildiğine büyük bir yer cadde üzerinde olsada öyle büfe filan kaldıracak bir yer değil aslında

Büfe derken yaptığın kafenin içine yani lig tv,ps3 yine yaparsın işte orada izleyen,oynayanlar için büfe tarzı küçük bir mutfak yaparsın demek istedim.Maç günleri patates kızartması,sosisli,tost,ayvalık tostu gibi şeyler koyarsın ki iyi para kazanasın yoksa sadece maçta çay içenle para kazanamazsın.

• quote:

benm düşüncemde lig tv de vardı.
    365 m2 de 250 kişi alsan
    Haftada 4 maç.

Kardeş aslında kağıt üstünde mentıklı analiz etmişsin ama biliyorsun,sen ne kadar mantıklı izahatlar içinde olsan da,iş fiili eyleme gelince,piyasanın binbir türlü hali var.

Aslında lig tv,kaliteli bir oyun salonu,bunun yanında oyun takas + oyun ve aksesuar satış + cihaz satış ve cihaz kiralama ile birşeyler olabilir ve belli bir girdi sürküle edilir ama,her ay verilmesi gereken aylık 7500 tl kira çok çok büyük para.

Ben olsam,60 kağıt ile muadil tarzda hazrolan bir mekan devralma çabası içine girerdim,ya da sen yapabileceğin işleri değerlendir,perspekftifini geniş tut.

Mesela ben,ilerde yaşamımı tatil beldelerinde idame etmeyi düşündüğüm için;sektörel değişiklik yapıp;kardeşimle beraber muhtemelen alkol ruhsatlı,cafe-restaurant tarzında bir mekan devralacağım,ortalama 150.000 tl ile gireceğim.Mekan analizi yapıyorum.

Sen de yapabileceğin işleri analiz et bence.Sadece ps3,lig tv vb... olayına takılma.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.