< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mir08 -- 9 Aralık 2016; 17:51:31 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mir08 -- 9 Aralık 2016; 17:51:31 > |
Beyler herkese selamlar,Ben de şubatta postalları giyiyorum.Uzun zamandır takip ediyordum bu konuyu sonunda üye olup ben de yazayım dedim.
Boy :186cm D.Yılı :1992 ikamet : Adana Doğum Yeri : Osmaniye meslek : Hukuk/Avukat Yedek Subay: Evet Komando : Hayır Tecili bozdurmak için ruhsatı almayı bekledim.Yedek subay olmak istiyorum meslekçi yedek subay efsane olur.Ama kısa dönem gelirse kafayı yerim.Kısa dönem bana daha çok zaman kaybı gibi geliyor.Bir de tabi yedek subaylığın diğer avantajları bana cazip geldi hatta yedek subay olacağıma olan inancımla bozdurdum tecilimi. Kısa dönem gelecek deseler uzattığım kadar uzatırdım. Şöyle bir vaka anlatayım Stajyer avukatken tecil ettirdim.O zaman avukat olmadığın için meslek hukukçu görünüyor ama avukat/hakim/savcı/olmadığından yedek subay çıkma ihtimalini bayağı bir düşürüyor.Neyse bunu bildiğimden ruhsatı almayı bekledim.Aldık ruhsatı tecili bozdurdum.Memur kadın bana ruhsaata gerek yok hukuk diploması yeter dedi.Yahu dedim olur mu böyle böyle - zaten askerliği belki hazirandan beri araştırıyorum-.sonra biz hep böyle yapıyoruz vs. dedi. dedim böyle olmaz şube başkanı yarbaya sordum.o da benim dediğim gibi 'olur mu öyle şey meslek kısmında sadece hukukçu yazıyordu artık avukat ,hemen değiştirsinler dedi.Verdim ruhsat örneğimi mesleği hukuk dan avukat yaptırdık. Orda bana bilmiş bilmiş konuşan memur ay vallahi sayenizde öğrenmiş olduk biz hep böyle yapıyorduk dedi.Allah bilir benden önce kaç avukatın hakimin talihiyle oynadılar .Araştırmanın faydalarını da görmüş olduk.Avukat-hakim-savcı olursan yedek subay-meslekçi yedek subay olma olasılığı sadece hukuk diploması olan bir kişinin yedek subay olma olasılığından belki %70 daha fazla. Bu sebeple daha askerlik yapmayan meslektaşlarımı burdan bilgilendireyim dedim. Herkese sevgiler |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mir08 -- 3 Ekim 2016; 14:30:23 > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffrisby -- 4 Ekim 2016; 11:38:56 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|