Şimdi Ara

369. Dönem [Kasım 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.069
Cevap
68
Favori
683.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için Ekim sonunda kasımda gideceklerin yerleri belli oluyormuş ben Ekim sonunda gidersem herkesin yeri belli olduğu için benim iş nasıl hallolacak netleştirmek için soruyorum Eylül sonu demiyorsunuz değil mi Kasım başında gidilecek se askere ekimin kaçına kadar başvurmam lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Merhaba,

Askerliğimi tecil ederken 30.09.2017 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazan ve celp dönemi kasım yazan bir kağıt vermişlerdi yıllar önce. Ancak bir ara e-devlette askerlik durum belgesi sorduğumda 23.06.2017 tarihine kadar askerlik işlemlerimi yaptırmam gerektiği yazıyordu. 6.ayda askerlik şubesine gittiğimde 9.ayda gelmemi söylemişlerdi. Şimdi askerlik şubesine gitme vaktı geldi ve ben daha önce tecil ettirirkende bir sürü işlem yaptırmıştım. Yedek subay olmak istediğimi belirten bir form da doldurmuştum. Şimdi bu işlemleri tekrar yapmam gerekiyor mu? Yeniden muayane olup formları doldurmam diploma asıllarını götürmem gibi?

Bir diğer sorum ise yedek subay olmak istiyorum ama msb personel temin sayfasında yedek subay başvurusu adı altında bir başlık var 30 ağustosta başvuru tarihi biten. Yedek subay olmak isteyenler 30 ağustosa kadar mı askerlik şubesine gitmeliydi yoksa halen yedek subay olma ihtimalim devam ediyormudur.

Başka bir sorum ise ben dış kaynaktan muvazzaf subay alımlarına da başvuru yaptım ancak alım faaliyetlerinin tarihi henüz belli değil. Varsayıyorum ki Kasım ayı içerisinde alım faaliyetleri başladı acemi birliğinde ankarada başvuru işlemlerine katılmama izin verilir mi yada alım faaliyetleri kasıma kadar yapılır mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Bir arkadaşımın da aralıkta bitmişti tecili.Haziranın sonunda şubeye gitti, klasik başvuru işlemlerini halledip 4 gün sonra birliğine teslim oldu.Şubenize sorup emin olun yine de.

Sizin sorunuzun cevabı geçen sayfada var aslında.Tecilin bitişi kasım celbine geldiğinden eylül ayı içinde hazırlık işlemleri yapılacak.Muvazzaf subaylık mülakatına çağırılırsanız gidersiniz sıkıntı olmaz.Başvuru kılavuzunda da yazıyordu zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanklar yolda T kullanıcısına yanıt
    Celp dönemi dışında askere alım oluyo galiba ozman ben hiç duymamıştım böyle bişey herkes celp dönemlerinde gidiyor die biliyordum.

• arkadaşlar Kasım celbinin birliklere teslim olma tarihleri belli mi

• genelde 1-3 kasım oluyor ama A ve ya B grubu olabilirsiniz. Ekim 20 de hepsi net şekilde açıklanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_24

arkadaşlar Kasım celbinin birliklere teslim olma tarihleri belli mi

SEÇİM VE SINIFLANDIRMA SONUCUNDA;

A. BİR AYLIK TEMEL EĞİTİME TABİ TUTULACAK YEDEK SUBAY ADAYLARI İLE İKİ

BUÇUK AYLIK TEMEL EĞİTİME TABİ TUTULACAK YEDEK SUBAY ADAYLARI

30-31 EKİM 2017, KISA DÖNEM ERBAŞ/ER STATÜSÜNE AYRILANLARIN BİRİNCİ GRUBU

30 EKİM-01 KASIM 2017, İKİNCİ GRUBU İSE 13-15 ARALIK 2017 TARİHLERİ ARASINDA

TERTİP EDİLDİKLERİ BİRLİKLERE SEVK EDİLECEKLERDİR.

• Arkadaslar selamlar biyomühendislik lisans bölümü mezunuyum kasım celpinde askere gideceğim Allah izin verirse, yedek subay olabilitesiyle ilgili bilgisi olan var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: prison121

Arkadaslar selamlar biyomühendislik lisans bölümü mezunuyum kasım celpinde askere gideceğim Allah izin verirse, yedek subay olabilitesiyle ilgili bilgisi olan var mı

Kış dönemi giden çok olduğu için diğer dönemlere oranlara daha az oluyor.Öteki yönden öncellikli alım yapılan bölümler oluyor makine,elektrik gibi.Tabi hepsi ihtiyaca bağlı faktörler.
  • arkadaşlar bugün askerlik şubesine gittim sevk öncesi hazırlık işlemleri için görevli ilk önce diploma , transkript sordu ben yok dedim o işlemleri daha önce yaptırdım dedim o da gerekli işlemleri yaptı bi sorun çıkmadı yani sadece kimlikle gitmeniz yeterli. gorevliye sordum birlikler ne zaman belli olur diye 30 ekimden önceki bir kaç gün içinde dedi. sülüsü de e-devlet ten alırsın dedi

• arkadaşlar WhatsApp grubu dolmuş ikinci bir grup açma imkaniniz varmi sorularimiza anlik cevap bulalim

• quote:

Orijinalden alıntı: SroKO

quote:

Arkadaslar selamlar biyomühendislik lisans bölümü mezunuyum kasım celpinde askere gideceğim Allah izin verirse, yedek subay olabilitesiyle ilgili bilgisi olan var mı

Kış dönemi giden çok olduğu için diğer dönemlere oranlara daha az oluyor.Öteki yönden öncellikli alım yapılan bölümler oluyor makine,elektrik gibi.Tabi hepsi ihtiyaca bağlı faktörler.

kış dönemi fazla giden olduğunu kim söyledi? her dönemin kendine göre etkenleri var

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Üniversite mezunları geneli yazın mezun olur ve 2 yıl tecil ettirse de hemen askere gitse de ilk celp Kasım olur. Yazın sıcakta eğitim bi hayli zor olur en iyi celp dönemi Kasımdır bir çok kişi bu yüzden tercih eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullett

Üniversite mezunları geneli yazın mezun olur ve 2 yıl tecil ettirse de hemen askere gitse de ilk celp Kasım olur. Yazın sıcakta eğitim bi hayli zor olur en iyi celp dönemi Kasımdır bir çok kişi bu yüzden tercih eder.

biz ağustos celbinde gittik kastamonuya, en kalabalık dönemdik bölük olarak, kışın askerlik yapmak istemeyen de var

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    O yerine göre değişir kısa dönem olarak taburda diğer celplere göre 5 kat fazlaydık.
  • Selamın aleyküm arkadaşlar whatshapp grubu dolu diyor gruba nasıl dahil olabiliriz ?
  • arkadaslar ıkıncı whatsapp grubu kursak ? bazılarımız dısarda kaldı cunku grup dolu dıyor...
  • arkadaşlar kimse kurmayinca ben kurayim dedim ikinci WhatsApp grubunu aşağıdaki linkten katılabilirsiniz gruba

https://chat.whatsapp.com/5UmlqG2esY6JejBLl3de5h

• Arkadaşlar 368. Dönem dedeniz olarak kurmus bulundugumuz sitemiz

www.askerlersoruyor.com sitemizi de ziyaret ederseniz temel bilgiler sorulsr cevaplar paylaşabilirsiniz veya inceleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Orijinalden alıntı: SroKO

quote:

kış dönemi fazla giden olduğunu kim söyledi? her dönemin kendine göre etkenleri var

Vay be iyi ki bi agustos celbinde gitmisinde kalabalik görmüşün yoruma bak.Tabiki herseyin bi etkeni var.Arkadasta aciklamis durumu.Mezun olunduktan sonra yaz tatilinde kafa dinleyip kışa dogru askerlik fikri her mezunun aklinda vardir is aramayacaksa.Cok basit bisey bu yani ne oyle hemen soru isareti koymalar falan sanarsin 40 yillik subay :))

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.