Şimdi Ara

369. Dönem [Kasım 2017] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.069
Cevap
68
Favori
683.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ağustos ayında işlemlerini yaptırıp , e-devlet statüsü sınıflandırma bekliyor olan arkadaşlardan eylül ayı içinde şubeye gidecek olan var mı?
  • Herkese merhaba ben de kasım kısa dönem için başvuru yaptım Trabzon'luyum ve harita mühendisiyim..

Askere gitmiş olanlar tecrübelerini ve tavsiyelerini burada da paylaşırlarsa güzel olur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler sabah şubeye gittim. Şubat celbinde gitmek istiyorum. Memura tecili bozalım şubat celbinde gitmek istiyorum gerekli işlemleri yapalım dedim. Neyse birkaç form verdi doldurdum. Sonra bu formları aile hekimine onaylatıp bana geri getir dedi. Aile hekime giderken yolda evrakları kontrol ettim ve şube genel er celp dönemi: 2018 mayıs yazıyor. Ben şubatta gitmek istiyorum memurada böyle söyledim. Bu durumu memura sordum o senden kaynaklanmıyor, sen şubatta gideceksin dedi. Adama güvenemedim. Bütün memurlar birbirinden gevşek,sorumsuzdu.
    Şimdi ben şubatta mı gidecem mayısta mı?

Formları doldururken şubenizin celp döneminde silah altına alınmak istiyor musunuz? evet,hayır. Diye bir soru vardı.Cevabın Hayır ise hangi dönemi istediğini seç. Şubat,mayıs,ağustos,kasım.

Ben oraya evet işaretledim. Dolayısıyla hayır kısmındaki hiçbir celp dönemini işaretlemedim.

Şimdi kağıtta yazan şube genel er celp dönemi: 2018 mayıs ne anlama geliyor. Benden kaynaklı bir sorun mu. Şubatta mı giderim mayısta mı? Memur şubat dedi, o senden kaynaklanmıyor dedi ama güvenemiyorum işi şanşa bırakmayalım. Birde yukarda dediğim gibi sadece evet işaretledim, hayır demediğim için şubatı seçmedim. Ondan mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YshtolaRhul7017 -- 8 Eylül 2017; 12:42:19 >

• dün askerlik şubesine gidip sevk öncesi hazırlık işlemlerimi hallettim. 20 ekimde askerlik yapacağımız yer belli olacakmış. hepimiz için hayırlısı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKINALP

Beyler sabah şubeye gittim. Şubat celbinde gitmek istiyorum. Memura tecili bozalım şubat celbinde gitmek istiyorum gerekli işlemleri yapalım dedim. Neyse birkaç form verdi doldurdum. Sonra bu formları aile hekimine onaylatıp bana geri getir dedi. Aile hekime giderken yolda evrakları kontrol ettim ve şube genel er celp dönemi: 2018 mayıs yazıyor. Ben şubatta gitmek istiyorum memurada böyle söyledim. Bu durumu memura sordum o senden kaynaklanmıyor, sen şubatta gideceksin dedi. Adama güvenemedim. Bütün memurlar birbirinden gevşek,sorumsuzdu.
    Şimdi ben şubatta mı gidecem mayısta mı?

Formları doldururken şubenizin celp döneminde silah altına alınmak istiyor musunuz? evet,hayır. Diye bir soru vardı.Cevabın Hayır ise hangi dönemi istediğini seç. Şubat,mayıs,ağustos,kasım.

Ben oraya evet işaretledim. Dolayısıyla hayır kısmındaki hiçbir celp dönemini işaretlemedim.

Şimdi kağıtta yazan şube genel er celp dönemi: 2018 mayıs ne anlama geliyor. Benden kaynaklı bir sorun mu. Şubatta mı giderim mayısta mı? Memur şubat dedi, o senden kaynaklanmıyor dedi ama güvenemiyorum işi şanşa bırakmayalım. Birde yukarda dediğim gibi sadece evet işaretledim, hayır demediğim için şubatı seçmedim. Ondan mı acaba?

Bendede ona benzer bişi olmuştu bana şöyle açıklama yapmıştı normalde yazan tarih tecilinin bittiği zamanki celp dönemi yani gideceğin celp dönemi değil.Bende şuan şubat yazıyor ama kasım celbi için ağustosta başvuru yapmıstım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cortezzz

dün askerlik şubesine gidip sevk öncesi hazırlık işlemlerimi hallettim. 20 ekimde askerlik yapacağımız yer belli olacakmış. hepimiz için hayırlısı olsun.

Tecilini önden bozdurmuş muydun?

Ben ağustos ayında gittiğimde artık şubede işiniz bitti gelmenize gerek yok dediler ama böyle mesajlar kafamı karıştırıyor.
  • Louis Van Gaal kullanıcısına yanıt
    agustosta bozdurmustum ancak kadrolu öğretmen olduğum için sevk öncesi işlemlerimi yaptıramamıştım. eylülde yaptım. sevk öncesi işlemleri de yedek subay,komando,asker öğretmenlik istiyo musun falan soruyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cortezzz

agustosta bozdurmustum ancak kadrolu öğretmen olduğum için sevk öncesi işlemlerimi yaptıramamıştım. eylülde yaptım. sevk öncesi işlemleri de yedek subay,komando,asker öğretmenlik istiyo musun falan soruyorlar.

Onları bana sormuşlardı , anladığım kadarıyla yapmışım. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: makinaci_35

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de dün sevk öncesi hazırlık işlemlerini tamamlayarak aranıza katıldım.

Bölüm: Makina Mühendisliği

Not ortalaması: 2,56

Yedek Subay: Evet
    Komando: Hayır

Şubeye ayrıca bir şey götürdünüz mü? Ben bu kısmını anlayamadım.Sevk belgesini götürecek miyiz şubeye?Oradaki görevli bana bir daha geleceksin demişti diye hatırlıyorum ben de sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 8 Eylül 2017; 19:35:23 >
  • Babblebabble kullanıcısına yanıt
    Sevk öncesi hazırlık işlemi için kimlik yeterli. Ben sadece kimlik ile bu işlemi yaptırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pplhntr

Sevk öncesi hazırlık işlemi için kimlik yeterli. Ben sadece kimlik ile bu işlemi yaptırdım.

Bu, tecil bozduktan sonra ikinci gidiş oluyor ama değil mi?

• whatsapp grubu dolmuş ona bi el atın..
  • Babblebabble kullanıcısına yanıt
    Evet. Eylül ayında gidip yaptırmanız gereken bir işlem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pplhntr

Evet. Eylül ayında gidip yaptırmanız gereken bir işlem.

Teşekkürler.

• pplhntr P kullanıcısına yanıt
    Daha önce sevk kağıdı alanların gitmesine gerek yok yanlış bilgi vermeyin . Ben tecil bozdururken gittim ve sevk işleminide o arada yaptılar bidaha gelmeme gerek yokmuş
  • Benim tecilim 28 Ağustosta bitiyordu. Ağustos ayında gittim. Kasım celbinde zaten askersiniz. Ancak 1-30 Eylül arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırmanız gerekli dediler. Geçen gün gittim, işlemi gerçekleştirdiler.
  • pplhntr P kullanıcısına yanıt
    Demekki siz şubeye gittiğinizde sevk işleminizi yapmamışlar boşa git gel olmuş, yapanlar için bidaha gitmesine gerek yok size sormadılar mı ana baba öz ve sağ mı yedek subay filan diye ?
  • Hayır sorulmadı. Yalnız evrak vermişlerdi ilk gittiğimde. Kadın eylül de gel dediğinde neden tekrar gelicem diye üsteledim. Bunun üzerine verdikleri evraktaki bi kısmın altını çizerek gösterdi. Evrakta 1-30 Eylül tarihlerinde Sevk öncesi işlem yaptırmalıdır gibisinden bir ifade vardı. Neden size bana farklı prosedür izlenmiş anlamadım. Madem 1 eylül den önce sana bu işlemi yapabiliyor, o halde bana neden 1 eylül ü bekletiyor? Tipik türk brokrasisi sanırım :)
  • İyi günler arkadaşlar benim tecilim şubatta bitti lisans mezunuyum 2-3 yıl önce tecil yaptırmak için askeriyeye gittiğimde orda muayene vs.işlemleri yapıldı daha sonra hiç askeriyeye gitmedim dediğim gibi tecilimde şubatta bitti Ağustos içinde hiçbir işlem yapmadım eylülün sonuna kadar başvursam sizce kasımda askere gidebilirmiyim yoksa şubata mı kaldım. Teşekkürler

• Ekselans31 E kullanıcısına yanıt
    Bu konuda araştırma yaptım açıklık getirmek lazım;

Benim tecilim bittiği için zaten temmuz 02 de beni ağustos değil kasım 2017 celbine otomatik atıyor. Elimde ağustosta tecil bozduranlara verilen belgeden var. Ve altında diyor ki
    "sevk işlemleriniz için 1-30 eylül de şubenize gidin" tecilim devam ediyor olsa da ben kasım için başvurmam gerekseydi evet ağustos sondu. Ama zaten benim askerlik için herhangi bir engelim kalmamış oluyor. Ama yinede kurt düştü içime.

Bu şekilde tecili otomatik bitmiş ve sadece sevk işlemleri için gitmiş arkadaşlar varsa uyandırabilir mi ?
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.