Şimdi Ara

380. Dönem (Ağustos 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
887
Cevap
11
Favori
93.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    lisans mezunların ydk ast çıkmıyor gibi bir şey öncelik 2 yıllıkların. jandarma içerisinde ydk olursanız kalma ihtimaliniz yok diğer kuvvetlerden alınıyor. kara kuvvetleri olursanız şansınız yüksek.
  • Çok teşekkürler.
    Yok hocam kalma isteğim yok, sadece meslekçi olmaya meraklıydım çok.
    Takım komutanlığı hakkında emin değilim.
    Erlik yapsam daha mı iyi bilemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı yere gidecek olan şimdilik 3 kişiyiz. Siteye telefonumu girdim fakat doğrulama kodu gelmedi. Sizlere özel mesaj atamıyorum. Telegram grubu oluşturabiliriz. Sayın @atgmreyiz bizleri biraz bilgilendirirse çok sevinirim.
  • Kütahya hava er, telegram grubu falan var mı ?
  • Meslek kurası hangi mesleği dikkat alıyor? Ben mesela lisede farklı iki yıllıkta farklı dgs ile 4 yıllığa tamamladım farklı. Hangisini baz alacaklar?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sam112

Meslek kurası hangi mesleği dikkat alıyor? Ben mesela lisede farklı iki yıllıkta farklı dgs ile 4 yıllığa tamamladım farklı. Hangisini baz alacaklar?
    askerliğe başvururken hangi mesleği seçtiysen onu baz alacak :D :D :D zaten 4 yıllık mezun olup ydk subaylık başvurusu yaptıysan veya seçildiysen o meslek ile ilişkili olur. tk isen zaten mesleğin önemi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer3123 -- 3 Ağustos 2020; 17:52:34 >
  • zafer3123 kullanıcısına yanıt
    Yani ilk başvuru yaparken meslek mi seçiyoruz hocam kusura bakmayın bilgim yok bu konularda

• quote:

Orijinalden alıntı: sam112

Yani ilk başvuru yaparken meslek mi seçiyoruz hocam kusura bakmayın bilgim yok bu konularda
    tabi mesleğinizi sorar asal yoklama baş vurusu yaparken. 2 soru şekilde sorulur,
    1-)üniversiteden mezun olduğunuz bölüm ile ilişkili mesleğiniz nedir ? (okuduğu bölüm ne ise o mesleği yapmasada onu seçmesi gerekir )
    2-)şuan ki mesleğiniz nedir ?( atıyorum adam üniversiteden tarih öğretmenliği okudu ama şuan ki mesleği tercümanlık yapıyorsa tercümanı seçer )

yapmanız gereken işlemler şu şekilde
    1-) Asal yoklama başvurusu yapacaksınız bu kısımda size okuduğunuz bölüm , mesleğiniz , hobileriniz , fobileriniz , kullandığınız müzik aletleri , ilgilendiğiniz spor dalları ve bazı sağlık soruları sorulur. bu işlem bitince 2. aşamaya geçilir.
    2-)1. işlem onaylanınca 1 gün sonra aile hekimine gidiniz sizin 1. aşamada doldurduğunuz sağlık sorularını kontrol eder ve onaylar ayrıca boy, kilo ve kan grubunuzu sorar ayrıca bir hastalığınız ve ya muafiyet durumunuz varsa bu kısımda belirtirsiniz. yoksa 3-) işleme geçilir.
    3-) aile hekiminiz onaylandıktan sonra askerliğiniz yapmak istediğiniz hizmeti ve ayları seçersiniz
    lisans mezunları sıralaması şu şekilde
    - Ydk subay
    - Ydk astsubay
    - ER
    Önlisans mezunları için sıralma şu şekilde
    - Ydk astsubay
    - ER
    lise ise direk Er.
    sonra beklemeye geçersin askerlik yerlerin açıklanınca kontrol edersin hadi hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer3123 -- 3 Ağustos 2020; 18:40:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HectorBarbossa

Kütahya hava er, telegram grubu falan var mı ?
    https://t.me/joinchat/Q3lZCFQFCkuD2wUYFzANHw
    Buyrun hocam hayırlı teskereler

• piyadeler sanırım takım komutanı oluyor. Şimdi eğitim 2 mi 2,5 mu yoksa 3 ay mı. Her yerde farklı yazıyor. Yine teğmen son 2 ay kalamı 1 ay kala mı
  • ozanoka O kullanıcısına yanıt
    piyadenin de meslekçi si var sınıf kısmında topçu yazanlar genelde meslekçi dir. virüs den önce 10 hafta eğitim görüyorlardı. şu an değişmiş olabilir eğitim süresini gideceğiniz birlikte ki komutanınıza sorun teğmen olma şartı 8 ay kıta görevi yapmakdır siz 1 ay eğitim görürseniz. 8+1=9 son 3 ay kala olursunuz. 2.5 ay olursa ona göre hesaplayın.
  • Arkadaşlar şuan Ankara Polatlı da sınıf arkadaşım var asteğmen eğitimi alıyor koronavirusten dolayı eğitim süreleri değişmiş meslekci ve takım komutanı ayrımı olmaksızın eğitim süresi 6 hafta sonrasında 15 gün meyil izni varmış.

• Meyil izni kullanıp kullanmamak, gidilen kıt'adaki amirinize bağlıdır hocam, o karar verir.

• Justboxing haklısınız hocam ama bı şekilde o izni kullanmaya bakın derim yoksa izniniz yanar kanunen böyle bi hakkımız var.

• İzmir Deniz Er Eğitim Merkezi' ne yedek subay çıkan arkadaşlar için bir konu açtım. Linkini paylaşıyorum. Kurduğumuz bir whatsapp grubu da mevcut.
    https://forum.donanimhaber.com/izmir-deniz-er-egitim-merkezi-yedek-subay--144871259
  • Tuzla piyade okulu hava piyade çıkan varmı arkadaslar aranızda tanisalim bide hava piyade ile kara piyadesin ne gibi farkı var usta birlik tahmini neresi cikar aydınlatırsanız sevinirim

• Ben kullandım meyil iznini 5 ay önce hocam sağolun tavsiyeniz için (:

• quote:

Orijinalden alıntı: zafer3123

tabi mesleğinizi sorar asal yoklama baş vurusu yaparken. 2 soru şekilde sorulur,
    1-)üniversiteden mezun olduğunuz bölüm ile ilişkili mesleğiniz nedir ? (okuduğu bölüm ne ise o mesleği yapmasada onu seçmesi gerekir )
    2-)şuan ki mesleğiniz nedir ?( atıyorum adam üniversiteden tarih öğretmenliği okudu ama şuan ki mesleği tercümanlık yapıyorsa tercümanı seçer )

yapmanız gereken işlemler şu şekilde
    1-) Asal yoklama başvurusu yapacaksınız bu kısımda size okuduğunuz bölüm , mesleğiniz , hobileriniz , fobileriniz , kullandığınız müzik aletleri , ilgilendiğiniz spor dalları ve bazı sağlık soruları sorulur. bu işlem bitince 2. aşamaya geçilir.
    2-)1. işlem onaylanınca 1 gün sonra aile hekimine gidiniz sizin 1. aşamada doldurduğunuz sağlık sorularını kontrol eder ve onaylar ayrıca boy, kilo ve kan grubunuzu sorar ayrıca bir hastalığınız ve ya muafiyet durumunuz varsa bu kısımda belirtirsiniz. yoksa 3-) işleme geçilir.
    3-) aile hekiminiz onaylandıktan sonra askerliğiniz yapmak istediğiniz hizmeti ve ayları seçersiniz
    lisans mezunları sıralaması şu şekilde
    - Ydk subay
    - Ydk astsubay
    - ER
    Önlisans mezunları için sıralma şu şekilde
    - Ydk astsubay
    - ER
    lise ise direk Er.
    sonra beklemeye geçersin askerlik yerlerin açıklanınca kontrol edersin hadi hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    Hocam bende Yedek Astsubay - Piyade olarak görünüyor. Bu ne anlama geliyor? Yedek Subaylıkla ilgili bilgi var, link atmışsınız. Peki Yedek Astsubaylık ile ilgili herhangi bir bilgi var mı?

• Tuzla piyade okulu çıkanları wp grubuna bekliyorum
    https://www.whatsapp.com/unsupportedbrowser

• 8 ağustos gidecek olanlar kovid anketine ulaşabilen var mı

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.