Şimdi Ara

380. Dönem (Ağustos 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
887
Cevap
11
Favori
93.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 8 agustos gidecek olanlar covid anketini ulaşabilen var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Semustan S kullanıcısına yanıt
    Ben bugün kovid testine gireceğim muhtemelen öğleden sonra olur.

• Anketi doldurdun mu e devletten

• cirilla fiona kullanıcısına yanıt
    12 ay boyunca yedek astsubay astçavuşsun yani astsubayın altısın uzmanların üstü ;lakin egiyim birliğinde elenip er/erbaş da olabilirsin.Yeni sistemde ki astegmen gibi gereksiz bir rütbe.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Semustan S kullanıcısına yanıt
    Sistemde yaşanan teknik bı aksaklık nedeniyle işleminiz tamamlanmamış tır diye bir hata aldım.

• Neye dayanarak asteğmen gereksiz rütbe yazdınız açıklayabilir misiniz.

• zafer3123 kullanıcısına yanıt
    Askerden geleli 4 ay oldu ve tankçıydım o meslek denilen şeyle pek alakası oldugunu sanmıyorum astegmenligin ve yedek astsubaylıgın mekanikten anlayan adamı atarsın zırhlı birliklere lakın sözelci geliyordu artı olarak tegmenimiz (iyi adamdı) tğrkçe ögretmenligi okumuş bir SUTASAK dan yani dış kaynaktan bir askerdi, velhasıl meslek sadece formalite.

• sam112 S kullanıcısına yanıt
    Tıp ve alt dalları dışında mesleğin öncelik oldugunu sanmıyorum.

• Buda demek oluyor ki askeriyede subay açığı var asteğmen rütbesini kaldırsalar rutbelilerin iş yükü artar ve sistem düzgün işlemez.

• Öğretmen olanların 12 ay asker öğretmen olarak yapması ile ilgili detaylı bilgisi olan varmı ?

• Alakası yok döner sermaye yapmışlar, tam profosyonel ordu olsak ne bu rütbe olur ne de er/erbaş hafiften sözleşmeli formatıyla geçiş yapılıypr lakin çok yavaş bence.Tabur da Karargah bölüğünün yüzbaşısı vardı kendi bölüğündeki askerlere "siz bizim için önemsizsiniz bizim işimiz uzmanlarla" diyen biriydi ki çatlağın tekiydi ama bu konuda ona katılıyorum halktan devşirmenin ne kadar boş oldugunu gördüm adamlar da bitse de gitsek diye bakıyordu zaten yüksek cogunlugu ydk subay/astsubayın yani tabi inşallah size de ydk subay astsubaylık çıkar da askerde rahat edersiniz biraz da mesai saatleri dışında size karışanınız çıkmaz.

• Kıt'a ilk gittigimiz günlerde bir tane muvazzaf astsubayla kavga eden bir astegmen vardı misal rütbe olarak astegmen yüksek lakin o astsubayın yanında pek bir şey değil,çünkü astsubay "sen kimsin" çekmişti "daha dünkü çocuk" diye. Ydk astsubay/subay olacaksanız bunlara dikkat etmenizi öneririm yoksa başınızı ağrıtırlar yani bir tane amir sicil raporu ile asteğmenlikten direk er de olabilirsiniz.

• Zaten çıktı benim tuzla piyade okulu hava kuvvetleri piyade yedek subay yazıyor.

Dostum açık konuşmak gerekirse yedek astsubaylık tavsiye etmem uzman çavuşlar bile salmamaz sizi astegmenin ezildiği yerde astsubaya ne yapmazlar dayın yoksa kalmak imkansıza yakın.

• Askerlik şubesi ve 160’ı aradım gün içersinde düzelir diyorlar

Evet, lisans mezunuysan zaten meslek içi alım yaparlarsa subaylığa terfi ederbilirsin.
    Bizim tugayda uzmanlıktan gelme komando yüzbaşı vardı yani bir de tabi torpil garanti dönüyordur onu da halledersem meslek içi alım yaparlarsa girersin.Tabi birligin dr önemi var diye hatırlıyorum bizim tankçı ydk. astsubaylarım kalma ihtimali yoktu galiba askerde üst rütbelerle özellikle bölük astsubayı ve bölük komutanındam daha ayrıntılı bir şekilde öğrenirsiniz hocam size yardımcı olurlar.Aman sakın uzmanlara artislenmeyin yoksa bölğk astsubayı ve komutanı gözünde düşersinsiniz, er olmanız bir amir sicil raporuna bakar.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.