Şimdi Ara

380. Dönem (Ağustos 2020 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
887
Cevap
11
Favori
93.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Keyfşni cıkarım hocam yolunuz acık olsun acemilikten sonra koguş denilen insan fazlalığını cekmezsiniz, kıt'ayıda batıda yaparsınız bir astegmen arkadaşla ortak evde rahat rahat yaşarsınız bir yıl selametle.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 03AFY10 0 kullanıcısına yanıt
    Düzelmiş sanırım. Bir hata mesajı almadım. Seçmiş olduğunuz il/ilçedeki kuruma gidip Covid testi olun. Negatif çıkarsa e-devletten, pozitif çıkarsa muayene belgesiyle birlikte en yaknı şubeye gidin diyor. Sanırım oldu, değil mi?
  • cirilla fiona kullanıcısına yanıt
    Bendede aynı şey çıktı öğleden sonra teste gireceğim şuan hastaneye gidiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çanakkale mayıs celbinde 48 hukuk 14 makine 18 elektrik bi o kadar bilgisayarcı vardı. Hiç öyle öğretmenlik felan yoktu. Mesleğin önemi olmasa mühendisin işin hangi bölüme verecek boş Muhabbet dönmüş baya

• Kendi yaptığı askerlik yerinde gördüğü 3-5 adamla sınırlı sanıyorlar galiba koskoca tskyı ilginç ya 😂😂😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer3123 -- 4 Ağustos 2020; 11:32:58 >
    Hastaneye gitmeden covid testini nasıl olacaksınız merak ettim doğrusu.

• Sanırım okumadan işlem yapmış olabilirim. Bu sevk başvuru ekranında doldurduğumuz/seçtiğimiz tam olarak nedir?
    E devletten doldurdugun ön başvuru formu sizdeki risk derecesini belirlemek için o anketi doldurmanız isteniyor

• İşte o formda il/ilçe seçince o ilçede tek seçenek olarak bir ortaokul görünüyor. Oraya mı gitmeliyim önce, hastaneye mi bunu anlamadım.
    Ortaokul çıktıysa muhtemelen covid testini okulda yapıyorlar hastaneye gitmenize gerek yok

• zafer3123 kullanıcısına yanıt
    Bana diyorsan türkçe ögretmeni olan teğmen kişi zorunlu asker değil! SUTASAK üzerinden lisans mezunu teğmen, meslek bakıyorlarsa eğer inşaat, elektrik vb. mühendis olan adamların benden daha aşağı 'er' rütbesinde ne işi var? Ben mesleği çok büyütme dedim sonuçta bu ülkede herkes zaten üni mezunu.
    Boş muhabbet değil nedeni ise verdiğin bölüm rakamları bu ülkede binletce erkek mezunu olan hukuk elektrik makine vb. bölümleri yazmışssınız, siz sanırsam her mezunu asteğmen filan yapıyorlar sanıyorsunuz, sağlık dışında asteğmenlik herkese vurmaz sonucta diger bölümlerin erkek mezunları binlerce bu ülkede

• zafer3123 kullanıcısına yanıt
    Ben zırhlı birliklerde tankçı olarak yaptım askerliğimi bakım astsubayı dışında kademe denilen tamir-bakım yerine bşr tane bile ne astegmen ne tegmen gelirdi, zırhlı birliklere de mekanikten anlamayacak adamlar yoksa digerlerinde de çok fazla olacağını sanmıyorum zaten acemiye giden astegmen/astsubay adaylarının birazını da elerler,tam yetecek sayıda adam almaz TSK en fazla kadro yerleşecek sayının 4 katı aday alır boyle kurslara, 2 sene once orduyla yakından ilgiliydim MSÜ sınavını kazandım agustos ta FYT ve mülakatlara gidecektim malum şahıs seçildiğinden ve birkaç tartışma kanalında "askerler para için ölür" cümleleri yüzünden soğudum askerlikten yani ben para için öleceksem zaten ordu da ne işim var diye vazgectim yani 3-5 kişi ile alaklı tespitlerim değil bunlar.O yazdıgınız bölümlerden hukuk hariç diğer bölümlerde benim alt rütbemde olan kişi vardı keza 2 alt devrem bir inşaat mühendisiydi asteğmenlik çıkar düşüncesi ile gelmişti o da şimdi hatırladım yani herkese tutan bir piyango degil yedeklik, iyi günler.

• Geçen sene 2019 celbinde konudan çıkmaz. Her yorumu okur askerliğimin nasıl olacağını hangi gün gideceğimi komutanlarımı hayal eder. Hem telaşlanır hem heyecanlanırdım. Şükür rabbime yapıp evimize dönmek nasip oldu. Allahım sizlerede vatan borcunuzu en güzel şekilde ödemeyi nasip etsin. Allaha emanet olun. Yolunuz bahtınız açık olsun. Güzel insanlarla karşılarşırsınız inşallah...
  • Arkadaşlar covid testi için hastanedeyim yarın sabah saat 9.30 da gelmemi soylediler

• Yazdıklarınla benim yazdıklarım arasında zerre alaka yok yazdıklarımı ya okumamışsın Yada anlamamak için kendini zorluyorsun. Her mühendislik hukuk okumuş adama çıkacak diye zaten bir şey yok ancak sen bu adamlarla ibff okumuş adamlar şansınız aynı diyorsan bi zahmet o düşüncenide al orada yaşa burayı kirletme... her celb dönem sadece 150-200 makine mühendisi alınıyor yedek subay olarak. 500 başvuru olursa seçilir. İbff den 10 bin başvuru var 50 kişi alıyorsa kalkıp böyle cahil cahil genelleme yapamazsın. Öğretmen dediğin adam tkçı olur mühendis hukukçu dediğin adam meslekçi topçu olur. Aradaki ayrımı bilmediğini düşünüyorum. Neyse kime neyi anlatıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer3123 -- 4 Ağustos 2020; 13:37:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-43C393024

Geçen sene 2019 celbinde konudan çıkmaz. Her yorumu okur askerliğimin nasıl olacağını hangi gün gideceğimi komutanlarımı hayal eder. Hem telaşlanır hem heyecanlanırdım. Şükür rabbime yapıp evimize dönmek nasip oldu. Allahım sizlerede vatan borcunuzu en güzel şekilde ödemeyi nasip etsin. Allaha emanet olun. Yolunuz bahtınız açık olsun. Güzel insanlarla karşılarşırsınız inşallah...
    Amin Hocam, ben de sizin durumunuz dayım şimdi ( Kasım celbi insallah )

Allah iyi insanlarla karşılaştırsin :)

• covid testimi oldum yarın akşama kadar e nabızdan kontrol et dediler
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.