< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
383. Dönem (Mayıs 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları(Gruplar Belli Oldu) (36. sayfa)
-
-
Atlet boxer çorap alışverişini hallettim ben. 12şer tane aldım hepsinden, piyade olacağım için haki renk aldım. Acemiye giderken 6 tanesini alırım yeter muhtemelen. Geriye şu ıvır zıvır bot boyası kilidi fırçası falan onları almak kaldı. 17sinde birliğe teslim olmuş olurum. Koca konuda benden başka Gelibolu'da askerlik yapacak olan da yok herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heyea -- 6 Haziran 2021; 18:19:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu ay askere gideceğim ama teslim olduktan 1 hafta sonra YKS sınavına gireceğim...Git-gel nasıl olacak acaba askerliği 1 ay erteleyemiyor muyuz? Bunun bir yolu var mı?
-
Sınava girmen için izin verirler. Askerligi yaptigin yer ve sinava girecegin sehir arasindaki mesafeye gore izin suresi verirler. Buyuk ihtimal geldikten sonra da karantinaya alırlar.
Bence hepsini al yanına rahat edersin. Hava sıcak her gün terden dolayı çamaşır değiştirmek isteyebilirsin. Çorapların hepsini kesin götür, bot içinde terli ayakla o çorabı ertesi gün giyme. Acemide çamaşır yıkama sorun olabiliyormuş, usta çok daha rahat diyorlar.
Evet kalabalık olduğu için sıkıntı olabilir de, elimde yıkayabilirim diye düşünüyorum. Sabunla suda iki dakika çitelerim asar kurutur tekrar giyerim diye düşünüyorum. Hem yük yapmak istemiyorum hem de çaldırma ihtimaline karşı acemiye mümkün olduğu kadar az eşya götürmek istiyorum.
-
-
Arkadaşlar 11 Mayıs'ta tecili bozdum ama sağlık kontrolünü daha yaptırmadım haziranda yaptırsam Ağustos Celbine katılır mıyım ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Heyea
Atlet boxer çorap alışverişini hallettim ben. 12şer tane aldım hepsinden, piyade olacağım için haki renk aldım. Acemiye giderken 6 tanesini alırım yeter muhtemelen. Geriye şu ıvır zıvır bot boyası kilidi fırçası falan onları almak kaldı. 17sinde birliğe teslim olmuş olurum. Koca konuda benden başka Gelibolu'da askerlik yapacak olan da yok herhalde.Piyade olup olmayacağını nasıl anladın? Sülüs kağıdını covid testinden sonra veriyorlar diye biliyorum orada görebiliyorsun ne olduğunu yanılmıyorsam.
-
18. Mekanize piyade tugayı diye geçiyor çünkü benim tugayın adı. Piyadeden kastım karacı olacağım yani. Kara kuvvetlerinde de haki renk giyildiği için haki renk aldım. Geri kalan ıvır zıvırları da aldım bu arada, alışveriş işini hallettim. Sadece hijyen açısından kapaklı bir diş fırçası kaldı. Bir sırt çantasından fazla eşya götürmem diyordum ama bu ıvır zıvırlarla muhtemelen çanta yetmeyecek, küçük boy bir valiz gerekecek.
Atarsa 116 faaliyet :) Tunceliden selamlar
Askerlik biteli baya oluyor. 377 dönem ilk yedek astsubaylardık biz. Ne nalet günlerdi
Zaman işliyor beyler sabrın sonu selamet
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Battlefield Maşuku -- 9 Haziran 2021; 8:12:18 >
382. Dönem Ydk. Astsubayım. Hudutta görev yapıyorum. Sormak istediğiz soru varsa sorabilirsiniz.
Haftaya kısmetse askerim. Üniversite mezunuyum Ydk. Subaylığı ve Ast.Subaylığı seçtik çıkmadı. Kovid testi olduktan sonra yine seçeneklerde soracaklarmış yine işaretleyeceğim. Asıl merak ettiğim bir konu var. Askerlik görevini yerine getirirken nasıl subay olabilirim? İç alım oluyor mu? Sınav olursa benim talebim üzerine gönderirler mi? Sınavlar oluyorsa ne tarz sınavlar yapılıyor? Bu talebimi yerine getirmek için istekli olduğumu herhangi bir komutana söylemem gerekli midir? Şimdiden hayırlı tezkereler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korhanylmz44 -- 9 Haziran 2021; 23:34:43 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Korhanylmz44Haftaya kısmetse askerim. Üniversite mezunuyum Ydk. Subaylığı ve Ast.Subaylığı seçtik çıkmadı. Kovid testi olduktan sonra yine seçeneklerde soracaklarmış yine işaretleyeceğim. Asıl merak ettiğim bir konu var. Askerlik görevini yerine getirirken nasıl subay olabilirim? İç alım oluyor mu? Sınav olursa benim talebim üzerine gönderirler mi? Sınavlar oluyorsa ne tarz sınavlar yapılıyor? Bu talebimi yerine getirmek için istekli olduğumu herhangi bir komutana söylemem gerekli midir? Şimdiden hayırlı tezkereler.
Öncelikle teşekkür ederim
Subay olabilmenin ilk şartı 4 yıllık herhangi bir bölümden mezun olmak ve yaşı 27'yi geçmemiş olması gerekiyor. Seçmelerin ve sınavların belirli tarihleri vardır onları takip edin.
Covid testinden sonra çıkan sorular yanlış hatırlamıyorsam askerliği uzatmakla alaklıydı. Onu kendi tercihinize göre seçersiniz.
Askerlik görevinizi er olarak yapacağınız için iç alımdan Subay olma olasılığınız yok diye biliyorum. Muvazzaflık sınavlarına başvurarak dışardan şansınızı denersiniz. Sınavlar nasıl veya içeriği nedir bilmiyorum.
Askerlik süresince herhangi bir sınava girmek istediğinizde izin vermek zorundalar. Fakat salgın sebebiyle sınav yerinizi askerliğinizi yaptığınız şehri seçmenizi isteyebilirler.
Askerliğizi yaparken subay olmak istediğinizi söylemenizde bir sakınca yok fakat üstleriniz sizin ikinci 6. ay için kalmanızı isterler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Heyea18. Mekanize piyade tugayı diye geçiyor çünkü benim tugayın adı. Piyadeden kastım karacı olacağım yani. Kara kuvvetlerinde de haki renk giyildiği için haki renk aldım. Geri kalan ıvır zıvırları da aldım bu arada, alışveriş işini hallettim. Sadece hijyen açısından kapaklı bir diş fırçası kaldı. Bir sırt çantasından fazla eşya götürmem diyordum ama bu ıvır zıvırlarla muhtemelen çanta yetmeyecek, küçük boy bir valiz gerekecek.
benim acemi birliği 5 İNCİ KOR. 105 İNCİ TOP.A. KH. VE KH.BL./HAVAALANI diye geçiyor havaalanı yazısından ötürü ne oluyorum anlayamadım :) ondan dolayı alışverişi sevk tarihine bıraktım
Bu arada 17 Haziran sevk tarihimiz ise 5 Aralık civarı askerliğimiz bitiyor sanırım, 12 gün yıllık izin varmış + 1-2 yol izni.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jujutsu -- 10 Haziran 2021; 18:46:21 >
-
Havaalanı yazısına güvenip alışveriş yapmazdım ben de hocam bence iyi yapmışsın. Yıllık izin zaten yok pandemiden dolayı, muhtemelen o 12 günü askerlikten düşerler. Bakalım artık.
Beyaz havlu ve herhangi bir askılık götürülebilir mi bilgisi olan?
Kulaklıkla girilirmi?
-
Orası kara kuvvetlerine bağlı, adı üstünde topçu alayı.
https://forum.donanimhaber.com/5-inci-kor-105-inci-top-a-k-ligi-corlu-tekirdag--33616518#45100630
Havaalanı yazması sanırım Çorlu Havaalanı yakınında olmasından.
Yönetmelikte ilk 6 ay için izin hakkı 6 gün diyor; 2. 6 ay devam ederseniz 12 gün veriyor.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm
Alıntı
metni:MADDE 31 – (1) Erbaş ve erlere ilk altı aylık hizmetlerinin her ayı için bir gün, ikinci altı aylık hizmetine devam edenlerin her ayı için iki gün izin verilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 12 Haziran 2021; 0:1:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X