|
396. Dönem (Ağustos Celbi) (4. sayfa)
-
-
aciklandiktan sonra, sonraki donemlere katki sunmasi icin siniflandirma sonucunu ilk mesajima ekleyecegim.. konuyu actiktan sonra ilk yanit senden gelmisti o gunu hatirliyorum zaman cok hizli geciyor :) -
İngilizce öğretmeni Yedek subay/ astsubay çıkma olasılığı düşük mü?
-
quote:
Orijinalden alıntı: maxpayne455İngilizce öğretmeni Yedek subay/ astsubay çıkma olasılığı düşük mü?
Alıntı
metni:373. Dönem (98 alım) hatırladıklarımı yazdım. Ama sadece 3 bölümden çift haneli aday vardı, geri kalan bölümler tek haneli. İnşaat müh -> 16 Makine müh - > 13 Elektrik Müh - > 10 Beden eğt. Öğrt. - > 8 Gıda müh -> 5-6 Bilgisayar müh - > 5 Hukuk - > 5 İşletme - > 5 Tarih öğrt - > 3 Elektrik elektronik müh - > 3 Mekatronik müh - > 2 Endüstri müh - > 2 Uluslararası ilişkiler - > 2 Peyzaj Mim. - > 2 Çevre müh - 1 Tekstil müh - > 1 Turizm otelcilik - > 1 Mimar - > ? 374. Dönem (189 alım) İnşaat müh - > 22 Makine müh - > 22 Mimarlık - > 15 Elektrik/elektronik - > 14 Hukuk - > 11 Gıda müh - > 10 Elektrik müh - > 9 İşletme - > 8 İngilizce Öğrt - > 7 Bigisayar müh - > 6 Beden eğ. Öğrt - > 5 Kimya müh - > 5 Endüstri müh - > 5 Uls. Arası ilş. - > 3 Çevre müh - > 3 Türk Dili ed. Öğrt. - > 3 Harita müh - > 2 Uçak müh - > 2 Uzay müh - > 2 Tarih Öğrt - > 2 Peyzaj Mim. - > 2 İktisat - > 2 Halkla ilş. - > 2 Maliye - > 1 Radyo TV - > 1 Bahçe Bitkileri - > 1 375. Dönem (158 alım) elimdeki listede mesleklere göre sıralama yok, kim hangi meslekten bilmiyorum. 376. Dönem (167 alım) elimde A-G arası mesleklerin olduğu liste yok. H-Z arası var. İnşaat müh - > 25 Makine müh - > 24 Mimar - > 9 Hukuk - > 8 İşletme - > 8 İngilizce öğrt. - > 6 Uçak müh - > 4 Turizm otel. - > 4 Harita müh - > 3 Kimya müh - > 3 Metalurji Malz. Müh - > 2 Peyzaj mim - > 2 Uzay müh - > 1 Mekatronik müh - > 1 Türk Dili ed. Öğrt - > 1 Türkçe öğrt. - > 1 Kimya öğrt - > 1 Bunlar meslek kurası havacı yedek subaylara ait 4 celplik veriler. Ekim 2019da terhis olduğum için 377. Dönem elimde yok.
Celp başı 3-4 bin yedek subay alınıyor. Aralarında takım komutanı, sağlık sınıfı olanlar da var. Kara, deniz ve jandarma var. Onlardaki verileri bilmiyorum. Bu kadar az kişiden tüme varmak da ne kadar doğru olur emin değilim.
Bu arada 2023 yılında 11 bin civarı yedek subay; 9500 civarı yedek astsubay alınmış (kaynak MSB 2023 faaliyet raporu). Bu sayılar önceki yıllarda 12-13 bin bandında geziyordu.
-
Temmuz 2024 memur zammından sonra güncel olarak yedek subayların maaşları hakkında bilgi sahibi olan var mıdır? Doğu tazminatı vs var biliyorum ama 3 aşşa 5 yukarı kafamızda bir rakam oluşması açısından
-
Diyarbakır'da görev yapan arkadaşım zamlardan sonra 70 civarı aldığını söyledi. Hemşire yedek subay , meslekçi
-
Askere yedek astsubay/ subay olarak gidersem nasıl kalabilirim? Arkadaşım ing öğretmeniydi meslekçi subay olarak yaptı Harp Okulun'da. Sonra konuştuğumda subay olarak kaldığını söyledi.
-
Teşekkür ederim hocam hangi celpte yedek subay çıkma olasılığı düşük?
-
Genel olarak yazılan yazılarda kasım ayında mezuniyetler dolayısıyla daha çok başvuru ve bunun sonucunda olasılığın az olduğunu söylüyorlar fakat açıklanan resmi bi rakam yok sanırım
-
Belli başlı bölümler var çıkma ihtimali yüksek olan . Hemşire , pdr , parmedik , hukuk , mühendislikler gibi gerisi tamamen şans
-
Ben hukukçuyum hiç çıkmaz diyeni de gördüm kesin çıkar diyenide hiç bilmiyorum artık cumayı bekliyorum
-
Aynen cumayı beklemek kalıyor . Az kaldı , umarım hepimize çıkar
-
Selamlar, ben uluslararası lojistik ve ticaret mezunuyum. Aktif olarak da ulaştırma ve lojistik sektöründe çalışıyorum. Yaşım 27. Yedek subaylık şansı düşük biliyorum fakat daha önce bu şartlarda tutturan yada tanıdığı olan biri var mıdır? Görüşlerinizi merak ediyorum. Herkesin gönlüne göre olsun -
Dostum belki sorunun yanıtı olacak bi cevap değil ama bazı bölümlerin şansı daha fazla hukuk müh. Gibi bunlar için bile kesin bişey yok diğer bölümler için tamamen şans gibi
-
@maxpayne455
Kasım cebine düşük olur diyorlardı ben kasım cebine yedek subay çıktım. İhtiyaç fazlası başvurular sonraki celplere kaydırılıyor, sayı her zaman yüksek. Terhis olan kadar yerine yenisi alınıyor.
@snntk
Dönem arkadaşlarınızla irtibatınız yok mu? Aralarında askerlik yapan vardır herhalde. Bedelli yapanlar hariç, kaçına yedek subaylık çıktıysa sizin de şansınız o kadar. -
Hocam hiçbir arkadaşıma yedek subaylık çıkmadı :) -
hayırlısı Artık hocam zaten çok az bi zaman kaldı
-
Özel Eğitim Öğretmenlerine yedek subay veya asker öğretmen çıkma ihtimali nedir bilgisi olan var mı acaba?
-
Merhabalar ben felsefe grubu öğretmenliği mezunuyum, ayrıca pedagojik formasyonumda var. Yaşım 25 acaba ast çıkma olasılığı nedir. Ortalamam 3 bandında.
-
Şu an pertemde herkeste sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor acaba ? Pertemde tarih olanlar yedek çıkıyor deniliyor, bilen birisi aydınlatabilir mi ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X