< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azosial -- 25 Ekim 2022; 11:19:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
489 TL Xiaomi Mi Router AX1800 Wi-Fi 6 Router 2.4ghz/5ghz 1775MBPS (4. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
dediğiniz gibi tenda ac5 v3 modemi aldım. bu modem benim eski keenetic city modemin yanından bile geçemez. aşırı ping oluyor oyunlarda ver repeater modda 90mps hız aldığım interneti 40mps olarak dağıtıyor bana. keenetic city en az 80mps dağıtıyordu aynı konumda. modemi iade edicem
-
Ben de bu yaptığını önerecektim hocam, ben Tivibu kullanmıyorum ancak bildiğim kadarıyla ISS'ler Tivibu gibi kendi verdikleri IPTV'leri ayrı bir Vlan'dan çıkartıyorlar ve bunu yapmak biraz zor olabiliyor. ISS'in kendi modeminde bu ayarlı olduğundan yalnızca Tivibu'yu ana modeme bağlamak en kısa ve kesin çözüm.
-
2.4 ghz ağı Wifi üzerinden alıp 5 ghz'e çevirmesini ne amaçlı istiyorsunuz? 2.4 Ghz ile 5 Ghz frekansın farkı kablosuzdan verebileceği maksimum hız farkıdır. Eğer ki 5 Ghz ile daha hızlı internet alırım diye düşünüyorsanız bu söylediğiniz formülde 5 Ghz'in verebileceği hızlara ulaşamazsınız. Şöyle anlatıyım; ana modeminizden 2.4 Ghz ile 70 Mbps hız dağıtımı yapılabiliyorsa 5 Ghz verebilen Router da ana modemin 2.4 Ghz sinyalinden 70 Mbps hız alabilir maksimum. Ancak kablo çekerek bağlantı yaparsanız Ethernet girişinden hızın neredeyse tamamını verebileceğinden 5 Ghz ile çok daha yüksek hızları alabilirsiniz.
Repeater dediğimiz ise aslında sizin bahsettiğiniz, başka bir modemden gelen interneti aynı isim ile Wifi sinyali oluşturarak konumlandırıldığı noktada tekrar internet vermesi. Örnek görsel;
Tam ortada bulunan modem Repeater görevi görüyor.
-
Henüz iade etmediyseniz konuda bahsettiğimiz Çin Romu yükleme ve modemi Repeater modda değil de köprü modunda kullanmayı denemenizi öneririm. Ben bu şekilde 2 duvar öte balkonda düşük pingle çok rahat oyun oynayabiliyorum.
-
olur da 2.4 zaten düşük hız verir. onu 5 olarak yaysa ne olur hocam. anca çekmeyen yerde internet çekmiş olur
-
Hocam ufak bir düzeltme, 5 Ghz tam aksine 2.4 Ghz'e göre daha düşük çekim alanına sahiptir. Yani daha hızlı fakat daha dar bir alanda sinyal yayabilmekte. 5 Ghz sinyalinin çekmediği bir noktada 2.4 Ghz ile %60-70 civarı hız almaya devam edilebilir, öyle anlatıyım. O yüzden 5 Ghz'i eğer direkt 5 Ghz bir sinyalden veya direkt ethernetten alıp dağıtmayacaksa sinyal gürültüsünden öte geçemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AwJeezRick -- 28 Ekim 2022; 8:44:35 > -
Ben köprü modda kulanamam repeater modda kullanmam gerekiyor keenetic modemide repeaterde kullanırken 90mpbs hız veriyordu fakat bu tenda 40mbps anca veriyor ve çoğu zaman 10 lara düşüyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar, bu cihaz modem olarak kullanılabiliyor mu, yani direkt olarak internet kablosunu buna takıp internete girebilir miyiz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sadece fiberde kullanılır yada ikinci cihaz olarak interneti dağıtır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ZTE H267A modemim var, wifisini devre dışı bırakıp buna ethernet ile bağlayıp kullanmayı düşünüyorum. Cn romunu da yükleyeceğim umarım aldığıma değer, diğer modemin biraz çekim alanı düşük gibi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kullananlar memnun mu acaba? Kablonet modemim arka odalarda hiç çekmiyor bunu ona bağlayıp sinyal gücünü arttırmak istiyorum. Sabah 469tl idi ama HB yarınki indirimler için bindirim yapmış 660tl olmuş fiyatı.
-
çin romu kullanıp kısıtlamayı kaldırırsanız hele birde openwrt kurabilirseniz tadından yenmez oluyor, adguard vs de cabası oluyor.
-
openwrt yok bu cihaz için. en uygun openwrtli alınabilir cihaz mi 4a gigabit edition
fakat dikkat edilmeli en yeni partilerine openwrt kurulamıyor nand çipi değiştiği için
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam daha yeni kurabilme fırsatı buldum. Kurulumda otomatik olarak Router olarak kurdu. Hız bayağı düşüktü ben de Repeater yaptım biraz daha iyileşti. Ama yine de verdiği wifi hızı düşük 75 mbit kapasiteden 13 mbit falan veriyor dibinde. Acaba modunu mu yanlış kurdum, benim durumum için router mı repeater mı daha doğrudur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 31 Ekim 2022; 17:21:35 > -
Hocam routerde bu kadar hız düşüklüğü olmaması lazım. Wifi olarak iki kanaldan yayın yapıyor. Biri 2.4ghz bandında diğeri 5ghz bandında. İsminin sonunda 5ghz olana bağlanıp öyle deneyin bir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çin romu yükleyince garanti durumu ne oluyor?
-
global sürüm var ona dönersiniz garanti durumunda
Müdahale edemeyecek kadar arıza verdi diyelim . O zaman zor gibi.
Global sürümde 2+1 evde memnun eder mi?
2+1 eve yeter bence. global hali de kötü değil yani.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X