Şimdi Ara

489 TL Xiaomi Mi Router AX1800 Wi-Fi 6 Router 2.4ghz/5ghz 1775MBPS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
4
Favori
10.164
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 1 ay kadardır kullanıyorum, gerekli ayarlamalar yapılırsa dünyanın en iyi Router'ı haline geliyor. Cihaz Avrupa standartlarına uygun olması için diğer her cihaz gibi sinyal kısmında kısıtlanmış olarak geliyor. Google'da Xiaomi AX1800 Çin Rom diye aratıp DH'deki anlatımla cihaza Çin Rom'u yükleyip devamında Global Firmware yüklerseniz Çin'de Avrupa standartları zorunlu olmadığı için bu sinyal kısıtı kalkıyor ve 2 katı çekim kalitesine ulaşıyor. Çin romu sonrası Global Firmware yüklerken dil kısmında CN yerine TR yazarsanız hem cihaz arayüzünü Türkçe kullanabiliyorsunuz hem de telefon uygulamasını kullanabiliyorsunuz. Evimde 3 duvar arkasında bulunan ve evin en uç noktası olan yerde normalde Wi-Fi bile gözükmüyorken Çin Rom'una geçtikten sonra aynı noktada 12 MS ping değeri ile internet paketimdeki Download sınırlarında hız değeri alabildim. Bu benim için gerçekten yeterli bir kıstas oldu. Normalde evimde iki bölgeye kablo çekerek Repeater kullanıyordum bu Router sonrası her ikisini de çıkarttım, bir tek Router aktif ve her yerde sorunsuz kullanabiliyorum.

İnternet olarak Türk Telekom VDSL altyapısında Superonline'ın 50 MBPS'lik paketini kullanıyorum. Superonline'ın stok Huawei modeminin Wi-Fi'ını devre dışı bırakıp Router'a Ethernet ile interneti aktardım ve yalnızca Router'ın Wi-Fi'ı açık olarak kullanıyorum. VDSL sistemi bakır kablolardan oluştuğundan ötürü bant genişliği fibere göre çok sıkıntılı, evde birisi Youtube'dan video izlerken başka biri Instagram'da bile gezinemiyordu. Router'da QoS ile 50 MBPS hızı maksimum 45 MBPS olacak şekilde kısıtladım ve bağlı tüm cihazlara ayrı ayrı ihtiyaçlarına göre hız sınırlaması tanımladım. Bu sayede hiç bir cihaz gelen interneti tamamen kilitleyecek şekilde kullanamıyor. En yüksek hız değerini televizyona ve bilgisayara tanımladım, buna rağmen televizyonda Netflix izlerken aynı anda online oyunu pingsiz oynayabiliyorum.

Biraz reklam gibi oldu ancak yıllardır bu sıkıntıyla uğraşan biriyim ve bu Router ile çözdüğüm için aynı sorunu yaşayanlar denk gelirse bu yöntemin işe yaradığını bilsinler istedim.

Herkes güzel güzel anlatıyor da bu Çin işleri sıkıntı olmasın, adamlar boşuna mı bu çekim gücünü kısıtlıyor bunu düşünen yok mu? yediğiniz radyasyona kafayı yormuyor musunuz bunun araştırmalarını yaptınız mı? tamam zaten boğazımıza kadar sinyal içerisindeyiz de bu işinde bir sınırı olmalı diye düşünüyorum yoksa daya en güçlü aletleri iyi çeksin de sonra üçüncü kol çıkmasın. Özellikle evde ufak çocuğu, bebeği olanlar bu işlere ekstra dikkat etsin. Aldığı telefonun SAR değerlerine de baksın, gene o malum ucuz Çin markalarında SAR değerleri bilindik markalara göre 2 kattan başlıyor, benden uyarması...

ilandaki yorum bana ait. ürünü sıcak fırsatlarda görünce şaşırdım 😀. çin yazılım atınca wifi performansı dehşet oluyor.
    buradan indirebilirsiniz.

Fakat arayüz çince oluyor. youtube da ingilizceye çevirme videosu var ama ben uğraşmadım çince kullanıyorum. onuda buraya bırakıyorum

Link

bunlar tabi tercih meselesi. normal olarak da kullanabilirsiniz.
  • Çok iyi fiyat 

• çimli firmalardan böyle modem router falan alınmaz bana kalırsa.

edit:ürün süper ürene laf yokta çine ısınamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmin -- 24 Eylül 2022; 18:18:11 >
  • Fiber olmayan internet bağlantısında kullanabilir miyim bu cihazı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgur kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani ? İnternet olduğu sürece kullanırsanı acces point olarak. Modem olarak soruyorsanız hayır

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cohannan kullanıcısına yanıt
    1 tane aldım. Teşekkür ederim

• bunu pcye ethernet kablosu ile bağlasak. wifi6 adaptör görevi görür mü ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wi-Fi 6 Gaming Router Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

Görür,

Powerline adaptörler sayesinde kayıpsız odadan odaya internet gönderebiliyorum…

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

şöyle bir durum var hocam. modem yakın ama arada duvar var.

wifi6 destekli telefon 700mbps rahat görüyor.

laptop da 200civarı alıyor, wifi6 yok.

bu router'ı bilgisayara ethernetle bağlasam. router'ı da modeme kablosuz bağlasam hız sorunu çözülür mü acaba, yoksa daha güçlü router mı bakmam lazım

• Repeater özelliği var mı bunun?

• aylardır bu fiyata idi zaten.

802.11Q vlan id olayı var, fiber aboneliklerinizde router olarak kullanabilirsiniz.

fiber wan router,

kablolu ap,

kablosuz ap (tekrarlayıcı) modları var.

• wifi 5 repeater olarak kullaniyorum. keenetic extra fiyatlari uctugu icin almistim. ne yazik ki keenetic kadar kullanisli veya guzel ceken bir cihaz degil.

fiyati uygun fakat ooo wifi6 falan diye gaza gelmemek lazim. uygun olmasinin sebepleri var.

• 840TL olmuş.

• ilandaki yorum bana ait. ürünü sıcak fırsatlarda görünce şaşırdım 😀. çin yazılım atınca wifi performansı dehşet oluyor.
    buradan indirebilirsiniz.

Fakat arayüz çince oluyor. youtube da ingilizceye çevirme videosu var ama ben uğraşmadım çince kullanıyorum. onuda buraya bırakıyorum

Link

bunlar tabi tercih meselesi. normal olarak da kullanabilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 06turkmen kullanıcısına yanıt
    Fırsatı kaçırdık amma bir dahakine alırsam sayın hocam teknik destek alabiliriz değil mi ?

• 2009erateamabs kullanıcısına yanıt
    tabiki elimden geldiğince yardımcı olurum. 400 liraya göre çok güzel performanslı bir ürün.

• Bu cihaz aylardir bu fiyatlarda zaten oyle sicak firsat degil.

• 06turkmen kullanıcısına yanıt

Hburada da 449 TL ye satışta.

Hocam dublex evin zemin katında modem endip salon köşesinde. Üst katta sinyal düşük.

Kablo uzatma imkanı yok. Modemi sahanlığa çekebilsem üst katta da çekecek.

Sorum, bu cihaz Sahanlıkta modeme wifi ile bağlanıp, üst kata wifi verebilirmi?

• mufit kullanıcısına yanıt
    kablosuz alıp dağıtma özelliği var. repeater yani. wifi gücü olarak nasıl olur derseniz o şekilde denemedim. ben modemden kablo ile bağladım. çin yazılımı ile kullanınca wifi sinyalini 2 duvar arkasına bile güzel veriyor. mantıken düşününce sizin modemin sinyalini de iyi alır dağıtır diye düşünüyorum. çünkü kapasitesi artıyor her türlü. internette satılan menzil genişleticilerden daha iyi olacağı kesin. Ben buna yazılım attım ama geriye dönebilir miyim. garanti durumunda ne olur inanın bilmiyorum. Normal wifi performansını beğenmedim.

• mufit kullanıcısına yanıt

Merhabalar hocam, hızlı bir şekilde konuyu dağıtmadan cevap vermek ve tavsiyede bulunmak istiyorum.

Babam'ın evi en üst kat dublex. Wifi genişletici, repeater vs çok çözüm olmadı. En son mesh sistemlere bakındım. Mercusys'nin Halo S12'den (3'lü paket) alıp denedim. Dublex evin her yeri sorunsuz bir şekilde modemden verilen hızın %90'ını alabiliyor. Hatta evin modeme en uzak bölgesinde S12'nin bir tanesine kablolu bir şekilde bağlanıp online oyun bile oynayabiliyorsunuz. Ping normalde modeme kablolu bağlanıyorken 60-70 civarı ise S12'nin en uzak uydusunda 80-90 oluyor. Ben gayet memnun kaldım. Siz de bir araştırın ona göre karar verin.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.