Arkadaslar 1 yılı askındır yasal engellemelere bürokrasiye rağmen seve seve veriliyoo 3g lisansları..
3G neler getirecek? ------------------------ Cep telefonundan görüntülü konuşma yapılabilecek.
Televizyon izlenebilecek. ---------------------------------------------------------------------- İnternete ADSL gibi geniş banttan bağlanılacak. ---------------------------------------------------------------------------------------- Film ve müzik klipleri 'cep'e çok daha hızlı indirilebilecek.
E-devlet hizmetlerine mobil olarak da erişilebilecek.
İnteraktif oyunlar yayılacak, video mesajlaşma gerçekleşebilecek.
Veri indirme ücretleri mevcut GPRS tarifelerine göre daha ucuz olacak ve hız artacak.
3g de 1 mb net verilebiliyodu hatırladığım kadarı ile..
kaynak?
quote:
Orjinalden alıntı: Zwandar
kaynak?
+1
4-5 günden beri her kanalda haberlerde veriliyor.
Ben de trt de gördüm...6 ay içerisinde ihaleye çıkılacakmış...
Peki 3g ile adsl gibi sabit bir para ile sınırsız bağlantı mümkün mü?
bende bugün gazetede okudum milliyet
quote:
Orjinalden alıntı: irish
Ben de trt de gördüm...6 ay içerisinde ihaleye çıkılacakmış...
Peki 3g ile adsl gibi sabit bir para ile sınırsız bağlantı mümkün mü?
Onu da kotalarlarsa hiç şaşırmam. Herşeyimizi sınırlıyorlar
turkcell internette internet diyip duruyor reklamlarında demekki altyapı maltyapı muhabbeti yapıyoruz Türkiyenin celliyiz yabancı diiliz ayakları 3g içinmiş...
Altından çıkacak bişiler...
sınırsız interneti 30ytl den verirler mi
O zaman işte telekom batar...
Türkiye gibi bi ortamda 3G herhalde 100 ytl filan olur. Ülkede ne ucuzki o ucuz olsun
bize lazım olan 3G değil Wimax...
quote:
Orjinalden alıntı: ilkerinanç
bize lazım olan 3G değil Wimax...
quote:
Orjinalden alıntı: haydarduman
Arkadaslar 1 yılı askındır yasal engellemelere bürokrasiye rağmen seve seve veriliyoo 3g lisansları..
3G neler getirecek? ------------------------ Cep telefonundan görüntülü konuşma yapılabilecek.
Televizyon izlenebilecek. ---------------------------------------------------------------------- İnternete ADSL gibi geniş banttan bağlanılacak. ---------------------------------------------------------------------------------------- Film ve müzik klipleri 'cep'e çok daha hızlı indirilebilecek.
E-devlet hizmetlerine mobil olarak da erişilebilecek.
İnteraktif oyunlar yayılacak, video mesajlaşma gerçekleşebilecek.
Veri indirme ücretleri mevcut GPRS tarifelerine göre daha ucuz olacak ve hız artacak.
3g de 1 mb net verilebiliyodu hatırladığım kadarı ile..
daha normal adsl 1mb zor görüyoz telefonda görecez 1mb bırakında dial-up tan düşük olmaması için duva edin bence
Şimdi bu 3G denen olay internet erişimi için ne tür bir alt yapı kullanıcak ?
İyi bari
quote:
Orjinalden alıntı: RuthLess_SLayer
Şimdi bu 3G denen olay internet erişimi için ne tür bir alt yapı kullanıcak ?
detayını bilmiyorum ama mevcut baz istasyonları geliştirilerek megabit seviyesinde aktarım saglanabilecek cep telefonlarından.adsl gibi olacak yani hız olarak. tv,goruntulu sohbet gibi uygulamalar pratik bir hale gelecek. ama ucretlendirmesi standart gprs tarifesinden olur turkiyede
Tüm dünyada çok ucuz olsa bile Türkiye de bize yakışan tarifeden yaparlar hiç merak etmeyin
telekom=>sınırsız 256 kb adsl 49 ytl olursa turkcel bunu 100 ytlden ucuza vermez mobil teknoloji ya bu sömür ne kadar sömürürsen
bugüne kadar iyi birşey olmamış bundan sonra mı olacak. ona bakarsanız telekom interneti 10 ytl ye verse bile muazzam kar elde edebiliyorken niye vermiyor.
bunlar talebi kısıtlamaya ve ülkemizin gelişmesini engellemeye yönelik hareketler. bugün Türkiyenin uzayda uyduları da olsa bilmem ne baz istasyonları wimax antenleri de olsa biz yine pahalıya alıcaz.
teknolojinni gelişmesi bizim işimize değil hizmeti sunanların işine yarayacak çünkü maliyetleri azalacağı için kar marjları artacak. biz yine kazıklanmaya devam edeceğiz.
çok ucuza interneti getirsin bu olay forumda eşşek gibi anırmazsam.
quote:
Orjinalden alıntı: irfanyus
bunlar talebi kısıtlamaya ve ülkemizin gelişmesini engellemeye yönelik hareketler.
hayır... tamamen bizim tepkisizliğimizden kaynaklanan"ya ileride bişeyler yaparız,bu arada götürebildiğimiz kadar götürelim"hareketleri...