Şimdi Ara

3GS Macerasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Italya dan factory unlocked 3GS almayi dusunenler varsa okusun derim:

Tatil icin Roma ya gitmeden once IPhone almaya karar verdim gittim apple sitesinden retail store un adresini aldim. Reseller dan almayi dusunmuyordum nedense. Neyse, gittik Roma ya, haritada Lunghezza isimli yeri soruyorum millete, herkes baska birsey uyduruyor. En son, Ingilizce bilmeyen bi amca aldi beni tren bileti makinasinin onune goturdu al buradan dedi (ya da "burada var ya bilet dingil" de demis olabilir). Lunghezza bileti 0.90EUR cikinca "ana yakinmis lan" dedim ama kazin ayagi oyle degilmis.

Once bir yerden aktarma yapmam gerektigini farkettim, neyse dedim oraya metro var. Metroya binip aktarma yapacagim istasyone gittim, oradan da trene bindim. Yurume hizinda giden trenden yarim saat sonra indim baktim cevreye, col gibi biyer. Terk edilmis. Istasyona gelen bi yol var, ileride catal yapiyor. Kaldirim falan yok. "Yok lan" dedim ne isi var burada apple store un. Yine de gelmisken bakayim diye dusundum cevreye, ileride cataldan saga girdim once (yolun kenarinda yuruyorum bu arada ve italyanlar manyak gibi araba kullaniyor) biraz yurudum orman oldu yol resmen yok dedim buradan sag cikamayabilirim, geri donup soldaki yola girdim. Ileride ustu ciplak bi amca var, arazinin tekinin yanindaki citleri boyuyor, yanastim, (tabi ki ingilizce bilmiyordu) Mekanin adini soyleyince bi 10 saniye kadar hizli hizli konustu (zerre fikrim yok artik kufur mu etti ne yapti) sonra el hareketiyle o bir az once girdigim cehennem yolundan yurumemi soyledi. (Baya bir yuru anlamini da verdi eliyle).
    O yolu anlatmiyorum, ben haritada istasyonun dibinde gorundugu icin store, her 3 adimda simdi karsima cikacak diye dusunuyorum ama gittikce cole donusuyor.
    Neyse, 30dk yurudum sanirim, ileride bir is merkezi gibi bisey var ama tam belli de olmuyor, yaklasinca anladim ki ora baya bizim dev AVM ler gibi biyer ama arabayla geliyor insanlar benim gibi seferi degil herkes.
    Girdim, Apple Store u buldum ust katta, sordum bu alet her sim kartiyla calisir mi sorun olur mu diye, "Tamamen unlockli, istedigin gibi kullan" dedi eleman. 600EUR verip 16gb bir IPhone 3GS aldim (Bu arada, EU vatandasi olmadigim icin VAT -bizim KDV- dan muafim, TR e donerken 70EUR gibi bir geri odemem olacak yani 530EUR a geldi telefon) Sagolsunlar orada taktilar aktive ettiler benim alakasiz bi hollanda hattimla. Patir patir calisiyor gercekten. Biseyler atistirdiktan sonra (Pizza... 4 gun Romadaydim pizza+lazanya+makarna yemekten hastanelik olacaktim az kalsin) cikayim gideyim dedim.

Arkadaslar, oraya gider ve taksiye denk gelirseniz gerekirse beklesin diye 100EUR falan verin adama.

Mekana gitmek mumkun olmadigi gibi, mekandan roma merkeze donmek de mumkun degilmis. Bi Italyan eleman `Arada otobus geciyor ama... ne bileyim ne zaman` dedi. Gecmiyor o otobus. Taksi duragi var taksi yok. Kapidan cikip 100m yuruyunce vahsi bati oluyor ortalik. Cebimde IPhone, bok gibi kaldim mekanin kapisinda yani.

Sonra kapida "hayir oraya yurmem geri" seklinde caresizlik icinde saga sola sorarken bulgar bi eleman "Birakayim seni Lunghezza ya gel" dedi, sagolsun adresini bilsem hediye yollicam ama yok iste. Aldi beni kamyonetle (4 kisiyiz bu arada oluyoz) o rezalet istasyona geri birakti da dondum gittim Roma ya. (Toplamda 4-5 saat surdu iste)

Yani italya dan IPHone alacaksaniz eger,

- Ya araba kiralayin
    - Ya da resellerlardan alin sehir merkezindeki

yoksa timsah falan yiyebilir, comodo ejderi isirabilir o yollarda.

• ??
  • aldıgın gıbı GPS yı calsıtırsaydın

sen yıne o kadar dag bayır da colun ortasında buldun aldın biz metropol sehrımız ıstanbulda bıle bulamıyoruz. (cok nadır )
  • Güzel hikaye

Bende Milano da dolanmıştım (Sonra vaz geçtim 3G ilk çıktığında olmuştu baktım uzadıkça uzuyor iş vakittte yoktu) Fransa da şehir dışı daha beter.Bul blulabilirsen vasıta.Gecede taksi olmaz.Parisin göbeğinde 1 saatten fazla taksi beklediğimi bilirim gece gece.Taksi buluncada pazarlık yapıyorlar olucak şey değil
  • geçmiş olsun :) , 300 ytl para için o kadar eziyeti çektiğine değmez aslında :D
  • Bence çekitği eziyete değer Sırf bunu yaşamış olmak için bile aynısını yapmak isterdim. Electroworld'ün açılışı için 03:30'da Aralık soğuğunda sıraya girip aldığım LCD TV'nin manevi değeri hala çook büyüktür gözümde
  • Ben severim böyle maceraları.Amacına ulaştığın için o iPhone çok tatlı gelmiştir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hikaye çok iyi-paylaşım için saol- iyi günlerde kullanman dileğiyle

• quote:

Orijinalden alıntı: lakenarr

Yani italya dan IPHone alacaksaniz eger,

- Ya araba kiralayin

yoksa timsah falan yiyebilir, comodo ejderi isirabilir o yollarda.
  • benzer macerayı bende yaşadım Roma'da,
    yanlız benimki iPhone için değil Outlet'ler içindi,
    Castel Romano'ya taksiyle gittim, dönüşte dım dızlak kaldım,
    yalvar yakar zor geri dönebilmiştim Roma'ya...
    Koskoca Roma'da 50 tane taksici olunca temkinli olmak lazım.
  • "Yani italya dan IPHone alacaksaniz eger,

- Ya araba kiralayin

yoksa timsah falan yiyebilir, comodo ejderi isirabilir o yollarda"

bu uyarını dikkate alacağım :D güle güle kullan
  • Italya'da araba kiraladim canima okudu,

- ole istedigin yerde durmak yok,
    - park bulursan 15 dakka park-metre ne demek istiyor onu ogrenmen lazim, hepsi farkli farkli,
    - istedigin yere girmek yok, nereye gidecek olsan "kisitli bolge" diyor (oturanlar pul aliyor)
    - arti bazen bir sokagin sonunda habersiz basliyor kisitlama, kamera koymus oluyorlar, ileri gitsen ceza, neyseki istanbul deneyimi ile at geri vites kac..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seytan Kobra

Ben severim böyle maceraları.Amacına ulaştığın için o iPhone çok tatlı gelmiştir.

Kesinlikle, yine olsa yine giderim :)
    Su ana kadar yaptigim en tatli alisveris oldu desem yeridir yani.
  • bende kontratsız satışı çıkana kadar (ya da kontratsız satıldığını duyana kadar) az dolaşmadım amerikada ingilizcem iphone sayesinde acayip gelişti hatta apple yeni bir model çıkarırsa bu maceralar ilham kaynağı olabilir isim için

iphone survivor

hem böyle daha süper olur gizli hazineyi bulmak gibi
  • factory unlocked 3gs amerikada ne kadar acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razorback

factory unlocked 3gs amerikada ne kadar acaba?

Öyle bir iPhone ABD satılmıyor malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Razorback

factory unlocked 3gs amerikada ne kadar acaba?

kontratsız satılıyor ama sadece at&t hatlarla kullanabiliyosun.. yani factory unlocked görmedim şimdiye kadar (bi kaç online satış sitesinde rastladım ama fiyatları çok uçuktu..)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 18 Eylül 2009; 2:53:35 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.