Şimdi Ara

4.0 SSD Ve 3.0 SSD Seçimi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlık biraz degisik oldu sanırım. Ama kafam karışık bu konuda. Yardımcı olursanız sevinirim.

Olay şu. Laptopum 3.0 nvme destekli. Ben ise 2 SSD arasında kaldım.

Birisi şu: https://www.incehesap.com/pny-xlr8-cs3040-m280cs3040-1tb-rb-1tb-pcie-nvme-m-2-ssd-disk-fiyati-50220//

Diğeri ise şu:

https://www.hepsiburada.com/wd-black-sn750-nvme-1tb-wdbrpg0010bnc-wrsn-3470mb-3000mb-s-m-2-2280-ssd-pm-HB000011NYFI

Fiyatlarını benzer sayarsak eğer hangisini almak daha mantıklı? 3. Nesil pcde 3 ve 4. Nesil SSD arasında performans farkı oluşur mu? Oluşursa ne kadar olur?

Umarım demek istediğimi anlatabildim.

Not: İleriye dönük 4.0 olmasının önemi yok. Çünkü laptopu uzun süre kullanacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bahsettiğin pny'ın soğutuculusunu aldım ve gayet memnunum. tabi laptopta o model olmaz ama soğutucusuzda ısınma sorunu yaşanacak bir model değil. tbw yazma ömrüde oldukça yüksek bir üründür. o fiyatlar sözkonusu ise pny kesinlikle daha mantıklı.

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt

Peki hocam anakart 3 mü 4 mu destekliyor emin değilim. Sanırım 3e kadar desteği var. Pcie 3.0 destekli bir laptopta hangisi daha performanslı olur? Fark olur mu ya da?

• Pi kullanıcısına yanıt

pciex 3.0 bile olsa pny muhtemelen daha performanslı çalışır. ancak pratikte fazla fark olmuyor. sadece 2 ssd arasında kaldıysan f/p olarak pny'ı öneriririm zaten şu ara fiyatları dip yaptı.

• eskibirkurt kullanıcısına yanıt

Fiyat olarak biraz makul geldi hocam. Samsung'un falan zaten yanına yaklasilmiyor. Ki bir de yeni serilerde ısınma sorunu var biraz. Genelde kullananlar memnun. Ben de tercihimi bu yönde kullanayım madem. 31ine kadar vakti varmış fiyatın. Yarın ulasabilirsem stok sorayım. Ona göre alayım. Teşekkürler bilgi için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Raid 0 mı pcle 4.0 M2 mi?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.