Şimdi Ara

[4.4.4] Galaxy S3'e kolay yoldan saf Android Kitkat yüklemek (CyanogenMod)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
5
Favori
36.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Merhaba,
    Biliyorsunuz ki Samsung, Galaxy S3 modeline Android Kitkat (4.4) güncellemesi vermeyeceğini duyurdu. Birçok kişi cihazlarına gelen Android 4.3 güncellemesinden de memnun değiller. Bazı kişiler saf Android kurmak istemesine rağmen adımlar ya çok karışık geliyor ya da gözleri korkuyor.

Bende en son CyanogenMod 11 derlemesini Odin adlı program aracılığıyla yüklenebilecek şekilde tekrar paketledim. Artık stock ROM yüklermiş gibi CyanogenMod 11'i Odin'den tek tıklama ile yükleyebileceksiniz.

Paket'de kullanılan bileşenler;

CyanogenMod 11 - Derleme zamanı: 08.07.2014 - Türü: Snapshot
    Philz Touch Recovery 6.49.0
    Temel Google Uygulama bileşenleri (Google Play gibi)

Dosyalar;

ROM:
    Odin: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1165122&d=1340993443
    Sürücüler: http://developer.samsung.com/board/download.do?bdId=0000000700&attachId=0000000001

~Anlatım~

Bu işlemlerden sonra cihazınız tamamen formatlanacağı için önceden yedeğinizi almayı unutmayın

Yukarıda verilen 3 dosyayıda indirdikten sonra ilk önce sürücüyü kurun. Sürücüyü kurduktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

ROM'u zip arşivinden çıkartın.

Daha sonra Odin'i RAR arşivinden çıkartın, çıkarttıktan sonra yönetici olarak çalıştırın. PDA butonuna basın ve RAR'dan çıkardığınız ROM dosyasını seçin. Seçtikten sonra program birkaç saniyeliğine donabilir.

Sıra geldi telefonu download moda almaya. Telefonu kapatın, ardından aşağıdaki gösterildiği gibi tuşlara basarak açın; (görsel için @bjk__murat'a teşekkürler)

Telefonu açar açmaz karşınıza aşağıdaki resimlerden soldaki gelecektir. O ekranda iken ses yükseltme tuşuna bir kere basın. Aşağıdaki resimlerden sağdakine benzer bir ekran görüyorsanız cihazınızı o durumda iken PC'ye bağlayın.

PC'ye bağladıktan sonra PC tarafından tanınıp sürücülerin yüklenmesi 5 dakika kadar sürebilir. Bu yüzden telefonu bilgisayara taktıktan sonra 5 dakika kadar bekleyin.

Telefonu PC'ye taktıktan sonra Odin'in son görünümü şu şekilde olmalı.

Eğer son hali yukarıdaki gibi ise Start tuşuna basarak kuruluma başlayabilirsiniz.

Kurulum bittikten sonra Odin'de Mavi arkaplanlı RESET yazısı çıkacak. O yazı çıktığında USB kablosunu çıkarabilirsiniz. Cihazınız yeniden açılacak ve CyanogenMod yazılı bir animasyon karşınıza gelecek. Burada önemli olan bu animasyon geldiğinde bataryayı çıkararak telefonu kapatmanız. Bataryayı çıkardıktan sonra biraz bekleyin ve ardından takın. Bu sefer telefonu ses açma + ev tuşu + güç tuşlarına basılı tutarak açın. Karşınıza bir menü gelecek. Bu menüden (arayüz dokunmatikdir) "Mounts and Storage" alt menüsüne girin. "format /data and /data/media (/sdcard)"'ya girin. Daha sonra "Yes - Format"'a dokunarak işlemi başlatın. İşlem bittikten sonra ana menüye dönün ve en üstteki "reboot system now"'a dokunun. Sistem kendini yeniden başlatacak ve sisteminiz hazır olacaktır.

~Cihazı fabrikasyon haline döndürme~

Yukarıdaki anlatıma bakarak CyanogenMod'u kurdunuz, beğenmediniz veya birşeyler yanlış gitti. Bu durumda Samsung'un dağıttığı Android 4.3 sürümüne nasıl geri dönüleceğini anlatacağım.

Öncelikle yukarıdaki anlatımda verilen Odin ve sürücüleri kurduğunuzu varsayıyorum. O dosyalara ek olarak aşağıdaki dosyaya ihtiyacımız var. Bu dosya Samsung'un dağıttığı Android 4.3 sürümünün yükleme dosyası. İndirebilmeniz için siteye kayıtlı olmanız gerekiyor;

sammobile
    Download Samsung Galaxy S III GT-I9300 PHN Netherlands I9300XXUGND5 firmware
    http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=30089

İndirdiğiniz zip arşivini çıkartın. İçerisinden SS_DL.dll ve I9300XXUGND5_I9300PHNGNE1_I9300XXUGNA8_HOME.tar.md5 adlı iki dosya çıkacak. SS_DL.dll ile işimiz yok.

Şimdi önceden indirdiğiniz Odin programını yönetici olarak açın, PDA butonuna basın ve I9300XXUGND5_I9300PHNGNE1_I9300XXUGNA8_HOME.tar.md5 dosyasını seçin. Seçtikten sonra program birkaç saniyeliğine donabilir.

Sıra geldi telefonu download moda almaya. Telefonu kapatın, ardından aşağıdaki gösterildiği gibi tuşlara basarak açın; (görsel için @bjk__murat'a teşekkürler)

Telefonu açar açmaz karşınıza aşağıdaki resimlerden soldaki gelecektir. O ekranda iken ses yükseltme tuşuna bir kere basın. Aşağıdaki resimlerden sağdakine benzer bir ekran görüyorsanız cihazınızı o durumda iken PC'ye bağlayın.

PC'ye bağladıktan sonra Odin'den Start tuşuna basın. Kurulum bittikten sonra Odin'de Mavi arkaplanlı RESET yazısı çıkacak. O yazı çıktığında USB kablosunu çıkarabilirsiniz. Cihazınız yeniden açılacak ve yanıp sönen SAMSUNG yazısı gelecek. Burada önemli olan o yanıp sönen yazı geldiği zaman bataryayı çıkararak telefonu kapatmanız. Bataryayı çıkardıktan sonra biraz bekleyin ve ardından takın. Bu sefer telefonu ses açma + ev tuşu + güç tuşlarına basılı tutarak açın. Karşınıza bir menü gelecek. Bu menü önceki gibi dokunmatik değil, ses tuşları ile navigasyon yapıp güç (açma-kapama) tuşu ile seçiyoruz. Ses tuşları ile "wipe data/factory reset"in üzerine geliyoruz ve güç tuşu ile seçiyoruz. Birsürü no'lu ve bir tane yes'li seçenekler gelecek. Ses tuşları ile yes'in üzerine gelip güç tuşu ile seçiyoruz. Daha sonra "reboot system now"un üzerine gelip güç tuşu ile seçiyoruz. İşlemler bu kadar, artık eskisi gibi kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -forumber- -- 12 Temmuz 2014; 17:52:56 >

• Hocam Rom'a ait görseller falan yok mu? Bizimle paylaşır mısınız? Anlatım harika olmuş. Fakat kimse görsellerini görmediği bir romu kurmak istemez ki.
    Elinize sağlık bu arada cidden güzel bir anlatım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EniqmaticTr

Hocam Rom'a ait görseller falan yok mu? Bizimle paylaşır mısınız? Anlatım harika olmuş. Fakat kimse görsellerini görmediği bir romu kurmak istemez ki.

Saf android
  • quote:

Hocam Rom'a ait görseller falan yok mu? Bizimle paylaşır mısınız? Anlatım harika olmuş. Fakat kimse görsellerini görmediği bir romu kurmak istemez ki.

Hocam aslında bilindik Nexus (Saf Android Kitkat) arayüzü, ek birkaç kişileştirme opsiyonları var. Şu anda telefona erişemiyorum, eriştiğim zaman atarım SS'leri
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

Hocam aslında bilindik Nexus (Saf Android Kitkat) arayüzü, ek birkaç kişileştirme opsiyonları var. Şu anda telefona erişemiyorum, eriştiğim zaman atarım SS'leri

Alıntıları Göster
    güzel ve kaliteli bir anlatım yardımlarınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: evrencaca

güzel ve kaliteli bir anlatım yardımlarınız için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    tavsiye ederim uzun bir süre cm rom kullandım şuan mecburiyetten stock kullanıyorum kesinlikle cm yükleyin telefondan tat alacaksınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: avianca

tavsiye ederim uzun bir süre cm rom kullandım şuan mecburiyetten stock kullanıyorum kesinlikle cm yükleyin telefondan tat alacaksınız..

Alıntıları Göster
    hocam farzedelim ki denemek için bunu yaptık kurduk, geri eski haline sizin deyiminizle ifade edeyim (saf 4.3) stock'a nasıl döndüreceğimizi de kısaca anlatır mısınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: digital90

hocam farzedelim ki denemek için bunu yaptık kurduk, geri eski haline sizin deyiminizle ifade edeyim (saf 4.3) stock'a nasıl döndüreceğimizi de kısaca anlatır mısınız?

Alıntıları Göster
    daha önce hiç yapmadım da adımları uygularken bi sorun çıkarsa eski haline alabilir miyim telefonu ??
  • quote:

Rehbere ekledim nasıl geri dönüleceğiniz

quote:

Orijinalden alıntı: goztepeleee

daha önce hiç yapmadım da adımları uygularken bi sorun çıkarsa eski haline alabilir miyim telefonu ??

Tabi, rehberin sonunda nasıl eski haline döndürüleceği yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

quote:

Rehbere ekledim nasıl geri dönüleceğiniz

quote:

Orijinalden alıntı: goztepeleee

Tabi, rehberin sonunda nasıl eski haline döndürüleceği yazıyor.

Alıntıları Göster
    ses çok kötü müzik sesi falan berbat bu sorunu çözerlerse kurarım hiç düşünmeden

• quote:

Orijinalden alıntı: blackcat67

ses çok kötü müzik sesi falan berbat bu sorunu çözerlerse kurarım hiç düşünmeden

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşım. Öncelikle konu için teşekkür ederiz. Arkadaşım Cyanogenmod ve benzeri romlarda msn.com windowslive.com uzantılı mailleri telefona kabul ettiremiyorum! Defalarca farklı ayarlar denedim, internetten aratırıp birebir uyguladım ama malesef çözüm bulamadım! Bu sebepden dolayı bu rom u kullanmak istemiyorum! Bu konuda Senin bir önerin var mı ?

• Başlık için teşekkürler ama bi ana konu zaten vardı

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=92279031&p=1
  • quote:

Orijinalden alıntı: mylove

Merhaba arkadaşım. Öncelikle konu için teşekkür ederiz. Arkadaşım Cyanogenmod ve benzeri romlarda msn.com windowslive.com uzantılı mailleri telefona kabul ettiremiyorum! Defalarca farklı ayarlar denedim, internetten aratırıp birebir uyguladım ama malesef çözüm bulamadım! Bu sebepden dolayı bu rom u kullanmak istemiyorum! Bu konuda Senin bir önerin var mı ?

Malesef bu sorun hakkında bilgim yok.

quote:

Orijinalden alıntı: KaburgaNecmi

Başlık için teşekkürler ama bi ana konu zaten vardı

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=92279031&p=1

Böyle bir konu olduğunu biliyordum, ama biraz daha ayrıntılı okusaydın rehberi aradaki farkı anlayacaktın

Bu rehberde Odin'den direkt olarak yüklenebilen ve daha az adım gerektiren (iki adım) bir rehber. İnsanların aklı karışmasın diye yapmıştım.

Fakat tutmadı sanırım

• Elinize saglik hocam.s3 kullanmiyorum ama gayet kolaylastirmisiniz yukleme islemini...cm candir
  • quote:

Gece çok araştırdım ve buldum :) Mail için gerekli ayarlar burada...

teknoloji haberleri - shiftdelete.net
    Hotmail için POP3 Desteği Geldi! - ShiftDelete.Net
    http://shiftdelete.net/hotmail-pop3-ayarlari-9475.html

Hotmail POP3 Ayarları!
    Microsoft'un ücretsiz e-posta servisi olan Hotmail POP3 ayarları problemi mi yaşıyorsunuz? Bilmeniz gerekenler bu yazıda.

Daha önce sadece ücretli hesaplara ve bazı ülkelere sunulan bu hizmet, artık tüm dünyaya açılmış durumda. Outlook veya Thunderbird gibi e-posta istemcisi yazılımlarda da Windows Live Hotmail kullanmanıza olanak sunan bu hizmetten faydalanmak için aşağıdaki gibi ayar yapmanız gerekiyor.
    O Ayarlar

POP Sunucusu: pop3.live.com (Port 995)
    POP SSL desteği: Evet
    Kullanıcı adı: Sizin adresiniz. Örneğin: yourname@hotmail.com
    Parola:Hotmail hesabınız için kullandığınız parola
    SMTP sunucusu: smtp.live.com (Port 25 or 587)
    Doğrulama (Authentication required): Evet

TLS/SSL: Evet

• quote:

Orijinalden alıntı: Mylove

quote:

Gece çok araştırdım ve buldum :) Mail için gerekli ayarlar burada...

teknoloji haberleri - shiftdelete.net
    Hotmail için POP3 Desteği Geldi! - ShiftDelete.Net
    http://shiftdelete.net/hotmail-pop3-ayarlari-9475.html

Hotmail POP3 Ayarları!
    Microsoft'un ücretsiz e-posta servisi olan Hotmail POP3 ayarları problemi mi yaşıyorsunuz? Bilmeniz gerekenler bu yazıda.

Daha önce sadece ücretli hesaplara ve bazı ülkelere sunulan bu hizmet, artık tüm dünyaya açılmış durumda. Outlook veya Thunderbird gibi e-posta istemcisi yazılımlarda da Windows Live Hotmail kullanmanıza olanak sunan bu hizmetten faydalanmak için aşağıdaki gibi ayar yapmanız gerekiyor.
    O Ayarlar

POP Sunucusu: pop3.live.com (Port 995)
    POP SSL desteği: Evet
    Kullanıcı adı: Sizin adresiniz. Örneğin: yourname@hotmail.com
    Parola:Hotmail hesabınız için kullandığınız parola
    SMTP sunucusu: smtp.live.com (Port 25 or 587)
    Doğrulama (Authentication required): Evet

TLS/SSL: Evet

Alıntıları Göster
    Merhaba Arkadaşlar. Bu Rom'da kulaklık takıldığında otomatik cevaplama seçeneği aradım ancak bulamadım! Bileniniz veya kullanan bir arkadaş var mı ?

Not: Bir çok Rom'da bu seçenek var ama bu rom'da bulamadım!

• Verdiğiniz sürüm cynogemod'u yükleyemiyorum. Eski sürümü yükleyince oldu. Gapps'de yüklenmiyor. İnsatallation aborted diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carlitoss

Verdiğiniz sürüm cynogemod'u yükleyemiyorum. Eski sürümü yükleyince oldu. Gapps'de yüklenmiyor. İnsatallation aborted diyor.
    yaklaşık 10 gündür kullamıyorum çok memnunumradyo dışında hiç ama hiç eksiği yok..Allah razı olsun..
    yalnız bişey soracağım şimdi garanti dışı kaldı ya stok sürüm yüklesem anlattığınız gibi ve garantiye götürsem anlaşılır mı??
  • goztepeleee kullanıcısına yanıt
    stok yükleyeceksin, rootlayacaksın, triangle away ile sayacı sıfırlayacaksın, rootu kaldıracaksın (unroot). böylece garanti tekrar aktif olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mike4peace

stok yükleyeceksin, rootlayacaksın, triangle away ile sayacı sıfırlayacaksın, rootu kaldıracaksın (unroot). böylece garanti tekrar aktif olur
    Hiiiç uğraşmayın bu yöntem ile,cyanogenmod installer var.Telefona apk kuruyorsun 2 şeye basıyorsun otomatik gerisi pc bağlantısı ile kendisi yapıyor.Geçenlerde sırf meraktan denedim mis gibi çalıştı.Ama sanırım en son versiyonu yüklemiyor,son stable'ı yüklüyor 4.4.2 snapshotlarından birini yani
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.