Şimdi Ara

4.5G daha fazla mı veri harcar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şarjın daha çabuk bitip bitmeme durumunu bir yana bırakırsak,başka bir sorun daha var mı acaba ? Malum ,
    4.5 G ye geçince daha fazla veri harcanacağı söyleniyordu. Arkadaşla iddilaştık..Ben daha fazla veri harcanmasının
    hız çok arttığı için,daha fazla sörf yapıp daha çok veri indirmekten kaynaklanacağını söyledim.Arkadaş ise
    durumun onunla ilgili olmadığını,aynı yerleri gezsekte 4.5 G hızlı olduğu için daha fazla MB harcanacağını söyledi.
    Ben ısrarla bunu kabul etmedim. Denemelerimi de yaptım.Ancak 2 dk lık sörfte 4.5 g ile 250 MB harcayınca
    birden şok oldum. Ama bu harcamayı,4.5 G hız ölçüm sitesine bağlanarak yapmıştım. Bunu araştırınca da bu
    sitelere bir kez bağlanıp hız ölçmenin 120 MB'a kadar veri harcadığı söylendi, Türkcell iletişim merkezleri tarafından.
    Bunun üzerine, sıradan bir sitenin aynı sayfalarına aynı dakika süre ile hem 3 G hem de 4.5 G ile bağlandım.Hem de bir kaç kez.
    Genel de her iki tür bağlanmada da yaklaşık 2-3 MB civarında yani eşit ( ve de mantıklı ) sonuç çıktı. Yani
    ben haklı gibiydim.Ancak benzer testi az önce de yaptığımda,4.5 G 11 MB, 3G 6 MB harcadı.Ama dediği gibi daha önce çoğu kez
    birbirine çok yakın sonuçlar çıkmıştı. Ne kadar verimli bilmiyorum ama, bu harcamaları ,dönüp "hesabım" ı kontrol edip,
    kotanın kaça düşmüş olduğunu kontrol ederek yaptım. Ne kadar verimli diyorum çünkü, az önce de benzer bir deneme yi
    3 G ile yaptım ve kota doğal olarak düştü.Hemen ardından 4.5 ile aynı işlemi tekrarladım..Bu sefer kota yerinden hiç
    kıpırdamadı ( ! ? )
    Siz tecrübe eden arkadaşların fikirlerini merak ediyorum. Normalde,aynı (mesela videoyu ) izlediğinizde
    ister 3G ister 4.5 olsun harcanan veri değişmez değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simeli -- 7 Nisan 2016; 13:13:03 >

• Ülen bi Allahın gulu cevap yazmamış ya la.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pratikte ayni veriyi harcarsiniz ve gerekli veri daha hizli telefonunuza ulaştığından sarjiniz daha uzun süre gider. tabi sebeke durumlari stabil haldeyken bu soyledigim. daha cok harcayabilecegi tek yer youtube-facebook gibi otomatik kalite ayari sunan kaynaklarda hiziniz yuksek olduğundan en kaliteli yayini alirsiniz. ya da twitter facebook gibi sitelerde sayfayi asagi kaydirirken mesela bir video 3gde daha tam indirilmeden gecer gidersiniz ama 4.5g hizlarinda sipsak video yuklenir izlemeye hazir olsun diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.