Şimdi Ara

4.5G İhalesi aynı zamanda 5G ihalesi mi oldu ??¿¿

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bazı yerlerde okudum doğruluğundan emin değilim merak ettim. 5G ihalesi yapılmayacak ve 4.5G İhalesinde çıkan sonuç operatorlerin alfığı frekanslar vs 5G de devam niteliğimi taşıyacak yoksa yeniden ihale mi yapılacak ayrıntılı bilgisi olan...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eger farkli bir frekans bandi ile 5g hizmet verirse mecburen ihaleyle frekans tahsisi gerekecek. Diger turlu, operatorler elindeki frekanslari istedikleri teknoloji ile kullanabilecekler diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tahminimce faklı frekanstan yayın yapacak 5g galiba 700 mhz diye okumuştum bir yerde ama tam haırlamıyorum
  • hocam bu 4g nin tamamlası 2023 olarak belirlenmiş. 5g nin gelmesi bize 2045 i bulur cok kafaya takmamak lazım :P
  • 3G ihalesi zamanında aynı şeyler söyleniyordu ama bu sefer iş sağlam sanırım, ihale haberlerinde teknoloji bağımsız kullanım diye söz ediliyordu.

Yalnız henüz 5G'de kullanılacak frekanslar belli değil. Hani yapılan testlerde 7GHz, 28GHz gibi frekansların kullanıldığı görülüyor. Bunun bir nedeni de frekanstan başka operatörün o frekanstaki bant genişliğinin de önemli olması. Mesela bir 5G hız testinde 400MHz bant genişliği ile 19.1 Gbps hıza ulaşılmıştı. Ancak bu bant genişliği sanırım 4G ihalesinde bizim operatörlere verilen toplam bant genişliğinden daha fazla. Hani eski frekans bantları hariç böyle değişik frekans bantları da kullanılabilir, çünkü artık eskiler yeterli değil artık. :D

700MHz zaten Amerika'da vs. kullanılan bir bant. Gelecekte de ihtiyaç halinde Türkiye'de de kullanılabilir ama o bandı kullanan diğer kullanıcılara bir çare düşünülmesi gerekli.

5G zamanında da günümüz frekansları kullanılabilir ama yine düşük hız ve geniş kapsama alanı için tercih edilebilirler. Daha yüksek frekanslar da şehirlerde vs. hız sağlamak için kullanılabilir. Hani şu anda 5G teknolojisi ile ilgili kesin bir şey yok, birkaç yıla netleşmeye başlayacaktır.

• BuBBa123 B kullanıcısına yanıt
    3G bile daha tamamlanmadı ki, rahat olun o zamana kadar 7G'ye geçmiş oluruz. :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4,5G için 8000 baz kuruldu..
    9 yıl önce açıldı
    Vodafone 4.5g kandırmaca mı ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.