Şimdi Ara

4 cekirdekli islemcim var fakat vista kullanıp kullanmamakta kararsızım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Q6600, ZOTEC 9500 GDDR3 512MB ve 2 GB DDR3 1333 sistemine sahibim sice xp de mi vistadamı daha iyi bir performans alırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimdiro -- 20 Eylül 2008; 22:58:20 >

• Vista kullanmana çok gerek yok ama öğrenmek istersen sisteminde çalışır. Kendi içinde biraz sorunlu olduğu için sıkıntı verebilir. XP çok daha hızlı ve iyi çalışacaktır ama tercih senin yine de... Donanımdan sadece ekran kartın biraz düşük puan alır o kadar... Diğerleri gayet iyi
  • bilginiz icin saolun ekran kartı uyarınız icinde ayrıca tesekkür ederim
  • Ekran kartı sorun vermez. Hatta oyunları da oynamanı sağlar. Ama beklediğini vermeyebilir diye dedim. Ama bak ileride ikincil bir ekran kartı alıp bunu fizik hesaplarını yapması için de kullanabilirsin (mümkün olur sanırım )...

Yardımcı olabildiysem ne güzel
  • Simdilik dediginiz gibi ekran kartıyla ilgili bi problemim olmadı ama ileride eger mümkün olursa dediginizi uygularım. Yardımın icinde tekrardan saol
  • vista gecmek ıcın bence 1 sene daha var , xp suan ıcın eskı uyunlarıda programlarıda kullanmak acısından en iyisi
    vista hem ıyı bır sıstem ıstıyo hemde cok yavas .
  • vista kullan dostum.yenilikçi olmak lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala i5 2500k Kullanan Var Mı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Belleğinizi 4 GB ve üstünde arttırısanız vista 64 bite geçin yoksa geçmeye gerek yok diye düşünüyorum.
  • peşin peşin 64 bite geç rami sonra yükseltirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Master_Evil

peşin peşin 64 bite geç rami sonra yükseltirsin

Arkadaş iyi demiş

64Bit biraz sorunlu diye duydum. Dikkatli ol
  • 16 çekirdekli sistemin bile olsa geçme vistaya
  • quote:

Orjinalden alıntı: canozpinar

16 çekirdekli sistemin bile olsa geçme vistaya

evet haklısın aslında ama ne kadar da vista düşmanı olmuş olsak ta eninde sonunda bir gün biz de [BENDE] kullanıcagız fakat biraz az zamanımız kaldı

• Wista iyidir iyi.Severim ben onu
    Xp de güzel ama wista ayrı bir dünya..Ama her bilgisayarda çalışmıyor.Mesela arkadaşımın AMD 5600+ işlemcili , Asus M2N32 SLI DELUXE anakartlı 1 GB ramli bilgisayarında bir yavaş çalışıyor wista 64 bit akıllara zarar.Gerçi ram az kabul ediyorum.Ama ses kartı driver yüklüyorum.Soundmax programı yükleniyor gözküyor ama piyasada görünmüyor.:Çok enteresan bir durum ve işi çözemedim
    Hemen sistemini XP ye çeviricem.Ram i 2 gb yapmadan wistaya geçirmem onun makinayı

• Vista'nın bilgisayara getirdiği yük ile yaktırdığı elektriğe yazık, haketmiyor bence. DX10-10.1-11 hariç geçmeye de değmez.
    Yönetilebilirlik olarak, güvenlik olarak artıları var, sıradan kullanıcının hiç kullanmayacağı ağ, etki alanı fonksiyonları var, Windows Server 2008 ile etkin kullanılabilen, onun haricinde ben hazzetmedim hiç bu işletim sisteminden,
  • quote:

Orjinalden alıntı: AndryTR

quote:

Orjinalden alıntı: Master_Evil

peşin peşin 64 bite geç rami sonra yükseltirsin

Arkadaş iyi demiş

64Bit biraz sorunlu diye duydum. Dikkatli ol

ben windows 7yi bekliyorum vista ile hiç muhattap olmadan dx11le başlayacağım

• Bende Vista düşmanları arasındaydım ama sistemi yenileyince dx10u denemek için yükledim fenada diil ya o kadar da üstüne gitmemek lazım garibanın Hem Xp'de o kadar stabil bi sistem diil zaten.Çıkalı bayağı olmasına rağmen hâla insanı sinir etmeyi fazlasıyla başarabiliyor Sistemin fena değil bence en iyisi vista yükleyip 1-2 hafta denemen.Hangisini seversen ondan devam edersin
  • fista gereksiz bi işletim sistemi....
  • :D vista mutlaka kullan :D bende q6600 kullanıyorum 3.6 ghz ddr3 1625 mhz ramler sen o zotec i değiştir tam süper olur :D:D:D mutlaka geç alışmak zor değil görsellik önemlidir
  • Hala hem Vista hem XP kullanan biri olarak söylüyorum, aralarında görsellik dışında bir fark yok. Stabilitesi de gayet iyi vistanın. Her iki işletim sistemininde birbirine göre (+) ları ve (-) leri var. Bunları ayrı kefelere koyunca birbirini tartıyor. Sonuç itibari ile XP ile Vista bence eşit işletim sistemleri.

Bu arada sorunun cevabını vermedim; o sistemle Vista gayet rahat çalışır.
  • 1-2-4 ÇEKİRDEĞİN VİSTADA FARKI YOK;
    64 BIT KULLANMAYACAKSANIZ XP'DE KALIN,
    64 BIT'DE FARK VAR, VISTA'YA GEÇMEK İÇİN TEK GEREKSİNİM BU OLABİLİR; AMA BELLEK 4 GB OLMASI GEREKİR...
    VISTA SANILDIĞI KADAR SORUNLU DEĞİL, 64 BIT OLMAYAN PROGRAMLARDA DA SORUN YOK, ÇALIŞIYOR...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.