|
4 Mayıs Egea Zammı (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cellestin
Egea'nın tek avantajı fiyatıydı. O da kalmadı artık. O paraları veren biraz daha zorlayıp Corolla vs. alır en azından.Corolla 210 binden başlıyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
türk lirası pul oldu.
geçen cuma scooter alacaktım 4150 liraydı nette şu an 4350 lira. domates salatalık markette 10 lira...
-
İki ay bile olmadı; kızkardeşimin kullandığı 2015 i20’yi 125 saymış bayi, 45.000’de, benzinli otomatik, sıfır hasarlı, sigara içilmemiş bir araba. Sıfır 21’in üzerine 50 istemişler, babam da garanti olsun diye 5 lira kapora vermiş. Arabayı almaya gittiklerinde araba durduğu yerde 190 olmuş. Önceden bakanlara ve ayırtanlara eski fiyattan vermediğini biliyorum Hyundai’ın. Aynı bayiden araba almanın ve satış temsilcisinin tanımasıyla farksız alındı. Nihayetinde i20 gibi basit ve sıradan bir araba. HEMI veya AMG değil.
Otomotiv şirketleri katmadeğerleriyle 100 binlerce insanı besliyor. Ülkenin çivisi çıkmış. Damatlar ve yalamalar anasının fotoğraflarını çekiyor ekonominin, toplanan vergilerin. Koç holding ne yapsın? 100 küsur bin işçi maaş alıyor, SSK primleri ödeniyor vs…
Ben öbür dünyada bile koskoca TC’nin bu kadar sefil hale düşeceğini tahmin edemezdim. Ülkemizi bitirdiler. Çok üzgünüm… Bir kilo sivribiber 14,99.
Hırsızlara geçit vermeyin! Bu kadar…
Edit: i20’yi 2015 yılında 49.000 liraya almıştık. AKP LİLER İÇİN BÜYÜK YAZALIM: KIRK DOKUZ BİN TÜRK LİRASI. ŞİMDİ AYNI ARABA 200.000 LİRA. İKİ YÜZ BİN TÜRK LİRASI.
Batırdınız lan ülkemizi!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Fuego -- 8 Mayıs 2021; 3:7:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bence sene başında 220 binden başlar full paket 450 binde biter. Daha çok şey göreceğiz bakalım survivor devam
-
Euro kuru
6 Nisan - 9,58 tl 6 mayıs - 10 tl
Artış oranı: %4,38
Egea kuru (1.4 fire easy)
142.900 > 146.900
Artış oranı : %2,8
Fiat insaflı bile davranmış 😊
Yalnız şu durum var.quote:
Orijinalden alıntı: Böcekli sümük
Euro kuru
6 Nisan - 9,58 tl 6 mayıs - 10 tl
Artış oranı: %4,38
Egea kuru (1.4 fire easy)
142.900 > 146.900
Artış oranı : %2,8
Fiat insaflı bile davranmış 😊
Fiat fabrikasında çalışanlara TL üzerinden maaş veriyor çalışanların maaşlarına zam geldi mi?
Yine bu aracın büyük bir bölümü yerli ve bu yerli parçalar yurtiçinden TL karşılığında alınıyor bunlara ne kadar zam geldi?
Evet kur önemli bir etken fakat kur %5 arttı diye aracın fiyatı da %5 artacak diye bir kaide yok.
Peki kur 7 liraya indiğinde niye indirim yapmadı bu zam yapan firmalar??
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
firmaların her ay zam yapmaktaki temel amaç da zaten size bunu dedirtmek.: "Ben filanca ay 165'e aldım şimdi 185 oldu" böylece kısır döngü, sazan sarmalı, fiyat balonu sürsün gitsin ilelebet.
-
fiyatlar epey yüksek. normal değil.
yeni bir şahin/doğan/kartal ailesi yükleniyordur bi yerlerde.. ama bakalım ne zaman görücez bu aileyi
-
corolla fiyatına yaklaşmış denmiş ama corolla da o fiyatta kalamaz. sadece kısa bir süre ertelenir sonra paşa paşa zammı yapıştırırlar.
-
Merak etmeyin Haziran'da Ülkemizde satış yapan markalar şu anki fiyatların % 10 daha fazlasında satışta olurlar.
Bu artışlar nereye kadar gider bilemem ama 5 yıl sonra bu hızda artış olursa sıfır otomobil satışları ülkemizde %50'nin altına düşecektir.Hatta bazı firmalar çok satan modeller dışında ülkemize farklı modeller getirmeyecek gibi görünüyor.
-
Kur 7 liraya inmesinin suni ve firmalara hükümetce dış borçlarınız ödeyip hammadde tedariği yapın fırsatıydı. İndirim yapmadı bir çoğu o yüzden kur kalıcı düşüş olmalı vede enflasyon yüksek olmamalı malum bizde %30 enflasyon la ilerleyen ülkede indirim olmaz fiyatlar durur.
Firmalar ihraç yapıyor ihraç yaparenken aracı 20.000 dolara satıyor mesela yada 15.000 Euro TL olarak Bulgaristan a 150.000 TL ye verdiği araca burada 130 bin TL ye satması kardan zarar onun nezdinde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 9 Mayıs 2021; 11:59:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ekonomi şahlanıyor diyin öpüp başınıza koyun araba lüküs bir parça kuru ekmek yeter bize
-
naciyi kovmasaydı sizinkiler tükenir gibi geliyordu bana. ama burası tr bilinmiyor tabi.
yoksa dünya üzerinde arz-talebin geçmediği emtia ben bilmiyorum.
-
-
bloomberght de bir haber vardı.
nacinin son artışı ile artışın sonuna gelindiği yılın ikinci yarısından itibaren faizin inebileceğini söylüyorlardı finans kuruluşları.
euroyu takip etmiyorum pek ama dolarda 6.90ları yakmıştı.
gel gelelim böyle işte.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Cool Storm2019'un Haziran-Temmuz aylarında 65 bin TL idi Egea 1.4 Easy.
O dönem bayiye gidip iki gün içinde zam var dediklerinde, 65 çok diyerek almayan biri daha var
Yaa o zaman 65 e almadin, bu sene sonuna 199.500tl den alirsin artik 1.4 easy' i.quote:
Orijinalden alıntı: akıllıdeli06O dönem bayiye gidip iki gün içinde zam var dediklerinde, 65 çok diyerek almayan biri daha var
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: El Fuego
İki ay bile olmadı; kızkardeşimin kullandığı 2015 i20’yi 125 saymış bayi, 45.000’de, benzinli otomatik, sıfır hasarlı, sigara içilmemiş bir araba. Sıfır 21’in üzerine 50 istemişler, babam da garanti olsun diye 5 lira kapora vermiş. Arabayı almaya gittiklerinde araba durduğu yerde 190 olmuş. Önceden bakanlara ve ayırtanlara eski fiyattan vermediğini biliyorum Hyundai’ın. Aynı bayiden araba almanın ve satış temsilcisinin tanımasıyla farksız alındı. Nihayetinde i20 gibi basit ve sıradan bir araba. HEMI veya AMG değil.
Otomotiv şirketleri katmadeğerleriyle 100 binlerce insanı besliyor. Ülkenin çivisi çıkmış. Damatlar ve yalamalar anasının fotoğraflarını çekiyor ekonominin, toplanan vergilerin. Koç holding ne yapsın? 100 küsur bin işçi maaş alıyor, SSK primleri ödeniyor vs…
Ben öbür dünyada bile koskoca TC’nin bu kadar sefil hale düşeceğini tahmin edemezdim. Ülkemizi bitirdiler. Çok üzgünüm… Bir kilo sivribiber 14,99.
Hırsızlara geçit vermeyin! Bu kadar…
Edit: i20’yi 2015 yılında 49.000 liraya almıştık. AKP LİLER İÇİN BÜYÜK YAZALIM: KIRK DOKUZ BİN TÜRK LİRASI. ŞİMDİ AYNI ARABA 200.000 LİRA. İKİ YÜZ BİN TÜRK LİRASI.
Batırdınız lan ülkemizi!Hocam şimdi siz yazınca e devlete girip maaşıma baktım.2015 yılında 3056 lira maaş alıyormuşum.Hyundai i20 6 yılda dört katına çıkmış.Bu durumda benim maaşın en az 12000 lira olması gerekiyor.Ama 5500 alıyorum.Bu şekilde para değer kaybettikten sonra 10000 alsan da fayda etmez.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X