Şimdi Ara

4 sene sonra yeniden Ygs-Lys

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Genç arkadaşlarım en son 2013 senesinde girdiğim sınava tekrar girme kararı aldım.Şu an okuduğum fakülte Tıp Fakültesi. LYS Sıralamam yerleştirme puanıyla 14982 ydi.Tekrar girme amacım şu an özel bir üniversitede de burslu okumam bursum çok değil %25 rahat kafayla girmek istiyorum ama aynı zamanda hazırlanarakta,bu sene girmiş arkadaşlar umarım istedikleri yerlere yerleşirler.İlgili arkadaşlardan bu sene ve seneye girecek arkadaşlardan hedefim sayısaldan ilk 5 k ya girebilmek sistemden piyasadan uzak kaldığım için ilk 5 k için hangi kaynakları hangi kitapları hangi denemeleri hangi dökümanları kullanmalıyım paylaşımda bulunabilirseniz sevinirim.

• Hocam matematiği gördüğünde şok olacaksın yarısı kalktı gibi bir şey oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yz_Hakan

Hocam matematiği gördüğünde şok olacaksın yarısı kalktı gibi bir şey oldu

Lys bazında mı esas değişiklik yoksa Ygs de var mı?
  • Ygsde de var ama daha az lys alnında çok şey değişti bütün kitaplar yenilenecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler yardım ...
  • Hocam abartıldığı kadar değişiklik ve kaldırılma yok müfredatta.
    Mat 1 için konu anlatım olarak fem simetri iyidir. Soru bankası fem kö, karekök,üçdörtbeş,endemik,apotemi problemler fasikülü,bilfen çok fazlasıyla yeterli gelecektir.
    Geometri için konu anlatımlı fem simetri lys yeterli. Soru bankası sırayla fem , karekök,birey c.
    Bu kitaplar 37+ yaptırır sınavda bir sıkıntı olmazsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alakazam26

Merhaba Genç arkadaşlarım en son 2013 senesinde girdiğim sınava tekrar girme kararı aldım.Şu an okuduğum fakülte Tıp Fakültesi. LYS Sıralamam yerleştirme puanıyla 14982 ydi.Tekrar girme amacım şu an özel bir üniversitede de burslu okumam bursum çok değil %25 rahat kafayla girmek istiyorum ama aynı zamanda hazırlanarakta,bu sene girmiş arkadaşlar umarım istedikleri yerlere yerleşirler.İlgili arkadaşlardan bu sene ve seneye girecek arkadaşlardan hedefim sayısaldan ilk 5 k ya girebilmek sistemden piyasadan uzak kaldığım için ilk 5 k için hangi kaynakları hangi kitapları hangi denemeleri hangi dökümanları kullanmalıyım paylaşımda bulunabilirseniz sevinirim.

yanlış anlamassanız sadece meraktan bir şey sormak istiyorum. 3 sene tıp okuduktan sonra sizi oradan soğutan olay nedir ? yaşadığınız bir şey varsa bizi aydınlatabilir misiniz ? veyahut bir nedeni olmadan tekrar hazırlanıyorsanız ilk 5k girerek hangi bölümü okumak istiyorsunuz ?

EDİT: aslında yazınızda belirtmişsiniz sınava tekrar girme nedenim %25 burslu okumam diye ama pek anlayamadım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egetıpolsunbizimolsun -- 9 Temmuz 2016; 22:35:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: egetıpolsunbizimolsun

quote:

Merhaba Genç arkadaşlarım en son 2013 senesinde girdiğim sınava tekrar girme kararı aldım.Şu an okuduğum fakülte Tıp Fakültesi. LYS Sıralamam yerleştirme puanıyla 14982 ydi.Tekrar girme amacım şu an özel bir üniversitede de burslu okumam bursum çok değil %25 rahat kafayla girmek istiyorum ama aynı zamanda hazırlanarakta,bu sene girmiş arkadaşlar umarım istedikleri yerlere yerleşirler.İlgili arkadaşlardan bu sene ve seneye girecek arkadaşlardan hedefim sayısaldan ilk 5 k ya girebilmek sistemden piyasadan uzak kaldığım için ilk 5 k için hangi kaynakları hangi kitapları hangi denemeleri hangi dökümanları kullanmalıyım paylaşımda bulunabilirseniz sevinirim.

yanlış anlamassanız sadece meraktan bir şey sormak istiyorum. 3 sene tıp okuduktan sonra sizi oradan soğutan olay nedir ? yaşadığınız bir şey varsa bizi aydınlatabilir misiniz ? veyahut bir nedeni olmadan tekrar hazırlanıyorsanız ilk 5k girerek hangi bölümü okumak istiyorsunuz ?

EDİT: aslında yazınızda belirtmişsiniz sınava tekrar girme nedenim %25 burslu okumam diye ama pek anlayamadım .

Tıp zor hacı zorluğu yani sevmen lazım ilgi alanın olması lazım sayısal ağırlıklı çalışan ya da 4 sene boyunca en sevdiği dersler matematik fizik olan adamların bir şekilde haz edeceği bir bölüm değil bana göre he ben tekrar girip başka bölüm seçmicem sadece devlete kapak atmayı düşünüyorum ailemi maddi yükten kurtarmak ve de ygs-lysde denemelerime paralel sonuç elde edemediğim için içimde ukte kaldığından bölümle ilgili seçmeden önce mutlaka o bölümde okuyan arkadaşlarınıza abilerinize büyüklerinize danışın mesleğini getirisi fazla ama okuması içeriği nasıl onlar hakkında fikir edinin mutlaka...

• quote:

quote:

quote:

Tıp zor hacı zorluğu yani sevmen lazım ilgi alanın olması lazım sayısal ağırlıklı çalışan ya da 4 sene boyunca en sevdiği dersler matematik fizik olan adamların bir şekilde haz edeceği bir bölüm değil bana göre he ben tekrar girip başka bölüm seçmicem sadece devlete kapak atmayı düşünüyorum ailemi maddi yükten kurtarmak ve de ygs-lysde denemelerime paralel sonuç elde edemediğim için içimde ukte kaldığından bölümle ilgili seçmeden önce mutlaka o bölümde okuyan arkadaşlarınıza abilerinize büyüklerinize danışın mesleğini getirisi fazla ama okuması içeriği nasıl onlar hakkında fikir edinin mutlaka...

bende aile büyüklerimden doktor olanlarla aile dostlarıyla vs her türlü kötü yanlarını konuştum usta olayın dibinde nasıl olduğunu hiyerarşiyi dışarıdan gözükmediğini vs biliyorum :) katılıyorum tüm söylediklerine aile baskısıyla veyahut garanti meslek para kazanılıcak meslek diye seçilmemesi gerektiğini yeterince araştırdım. Aldığın karara da saygı duyuyorum ama bu senenin müfredatıyla bile 2017 o kadar değişmişken 2013 de ne tarz soru soruluyordu pek fikrim yok ne yazık ki nasıl değiştiğiyle ilgili yardımcı olamıyıcam. Matematik sizin senelere göre bayağı kolaylaştı Fizikte işlemden daha çok sözele kaydı başka büyük bir değişim bilmiyorum . cevapladığın için teşekkürler. Umarım gönlünce olur her şey.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bende aile büyüklerimden doktor olanlarla aile dostlarıyla vs her türlü kötü yanlarını konuştum usta olayın dibinde nasıl olduğunu hiyerarşiyi dışarıdan gözükmediğini vs biliyorum :) katılıyorum tüm söylediklerine aile baskısıyla veyahut garanti meslek para kazanılıcak meslek diye seçilmemesi gerektiğini yeterince araştırdım. Aldığın karara da saygı duyuyorum ama bu senenin müfredatıyla bile 2017 o kadar değişmişken 2013 de ne tarz soru soruluyordu pek fikrim yok ne yazık ki nasıl değiştiğiyle ilgili yardımcı olamıyıcam. Matematik sizin senelere göre bayağı kolaylaştı Fizikte işlemden daha çok sözele kaydı başka büyük bir değişim bilmiyorum . cevapladığın için teşekkürler. Umarım gönlünce olur her şey.

Eyvallah kardeşim sağolasın seninde gönlünce olsun her şey he bide normal tıp zaten zor ege tıpın zorluğunu da araştırmışsındır umarım :) yani göz korkutmak değil de amaç sadece ege tıpta okuyan arkadaşım olduğu için ve diğer çoğu ilde tıp okuyan arkadaşlarım olduğu için biliyorum eğer ege tıp gelirse zorun ötesinde bir maratonun başlıcak ygs-lys stresinden kat be kat fazla stresi aylık periyotlarla yaşamaya hazırlıklı ol :)

• tekrar tıp kazanınca verdiğin derslerden muaf olacak mısın yoksa verdiğin 3 senenin parası boşuna mı gidecek? eğer direk baştan başlıcaksan bence mantıklı olmaz hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rahatı kaçan klavye

tekrar tıp kazanınca verdiğin derslerden muaf olacak mısın yoksa verdiğin 3 senenin parası boşuna mı gidecek? eğer direk baştan başlıcaksan bence mantıklı olmaz hocam.

Yok kardeş transkripti saydırıcam eğer olursa saydıramazsam zaten yapmam öyle birşey 35ime kadar mı okuyum :D
  • Alakazam26 A kullanıcısına yanıt
    Hazırlanmadan gidip sor hocam, boşuna çalışma yoksa bir sene.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.