Şimdi Ara

4 ve 5. Viteste gelen uğultu sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (5 Mobil) - 1 Masaüstü5 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
27.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir hafta önce megane 2 1.4 benzin /LPG araç aldım . 4 ve 5. Viteste iken sadece arı kovani gibi ugultu geliyor . Diğer viteslerde hiçbiriyle yok . Sorunu en az maliyetle nasıl çözebilirim. Acil yardıma ihtiyacım var .
    Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

4 ve 5. Viteste Uğultu Sesi

Arabanızın 4. veya 5. viteste uğultu yapması, manuel şanzımanlı araçlarda yaygın bir sorundur. Bu uğultu sesi, genellikle aşağıdakilerden kaynaklanır:

• Yıpranmış veya Hasarlı Rulmanlar: Vites kutusundaki aşınmış veya hasar görmüş yataklar, vites değiştirme sırasında uğultu sesine neden olabilir.
    • Düşük Şanzıman Yağı Seviyesi: Yetersiz şanzıman yağı, dişlilerin düzgün bir şekilde yağlanmasını engelleyerek uğultuya neden olabilir.
    • Aşınmış Dişliler: Dişli kutusu içerisindeki yıpranmış dişliler, birbirlerine sürtünerek uğultu sesine yol açabilir.
    • Arızalı Senkromeçler: Senkromeçler, vites geçişleri sırasında dişlilerin senkronize olmasına yardımcı olur. Arızalı senkromeçler, vites değiştirirken uğultu sesine neden olabilir.

4. Viteste Uğultu

1. viteste uğultu, genellikle hasarlı bir ana redüksiyon dişlisi veya aşınmış bir arka yataktan kaynaklanır.

5. Viteste Uğultu

1. viteste uğultu, aşınmış bir 5. vites dişlisi veya yıpranmış bir 5. vites yatağından kaynaklanabilir. Bazı durumlarda, 5. viteste ıslık sesi, arızalı bir rulmandan da kaynaklanabilir.

4 veya 5. viteste uğultu sesi yaşıyorsanız, sorunu teşhis etmek ve onarmak için bir tamirciye başvurmalısınız. Olası çözümler şunları içerir:

• Yatakların değiştirilmesi
    • Şanzıman yağının doldurulması
    • Dişlilerin değiştirilmesi
    • Senkromeçlerin onarılması veya değiştirilmesi
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Konu günceldır arkadaşlar bu arada aracım 270 binde

• Sorun belliki şanzımanda, rulmanlardan kaynaklı olabilcegini düşünüyorum.
    Her rulman 100 lira olsa max 3 tane degişse 300 lira
    100 lira işçilik
    Ortalama 400 lira ile çıkarsın.
    Aracın renault muş
    Renaultun %30 indirimi var mayısa kadar.
    Sanayi ile kafa kafaya fiyat tutar taş catlasa 200 lira fazla verirsin ama dogru düzgün garantili iş çıkar ortaya.

Servise gitmekten kormak. Sanayide herkes usta
    Anlarım diyen kurcalar daha fazla masraf edersin.

Büyüksehirdeysen sorun odaklı , müşteri memnuniyeti yüksek olan servisi araştırıp git.

• leon_312 kullanıcısına yanıt
    Şanzımanı sök dağıt topla 300 TL min işçilik ücreti. Nerede bulacaksınız 100 TL ye şanzıman indirip açıp toplayan. Vites dişlileri sorunlu galiba araçta.

• Teker bilyalarını bi kontrol ettirin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şanzıman grup dişlileri bu sesi yapar. Ben olsam tamirle uğraşmam. Gittiği yere kadar gider. Çıkma şanzıman alıp takmak daha iyi olur. Sonuç ya 1000 lira ya da 2000 lira

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Teker bilyalarını bi kontrol ettirin.
    Teker bilyalarindan olsa araç diğer viteslerde ve boşta giderken de yapardı diye düşünüyorum sadece 4 ve 5 te gaza basınca yapıyor genelde şanziman kaynaklı deniyor . Fakat çok bilye değiştirip düzelmeye de olmuş acaba şanziman yağını değiştirip biraz dahaa kalın yağ mi koyduysam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1. ve 2. viteste ıslık sesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim şanzıman yağ kaçırıyor 3 yıldır yaptırmadım. ara sıra yağ koyuyorum. yağı bitmiş heralde o uğultu bende de var. şanzımandan geliyor kesin eminim.

sadece 4 ve 5 de yapıyorsa şanzımandır. belki hızlanınca duyuyorsunuzdur. porya bilyalarına baktırın.
  • leon_312 kullanıcısına yanıt
    hocam 100 lira işçiliğe adamlar yağ değiştirmiyor artık
  • Valla şuan masraf yapacak çok durumda değilim bi kaç arkadaşta da varmış bu sorun biniyorlar bende binmeye devam edecek uzun yolda sorun yaparmisin diye de düşünmeden edemiyorum .

• Valla şuan masraf yapacak çok durumda değilim bi kaç arkadaşta da varmış bu sorun biniyorlar bende binmeye devam edecek uzun yolda sorun yaparmisin diye de düşünmeden edemiyorum .

• Konu günceldır

• burak0005 B kullanıcısına yanıt
    Benim araçta da bu sorun var uğulduyor değil mi? Böyle ağlıyor gibi. Ben diferansiyel rulmanlarından şüphe ediyorum 5 senedir aynı

• Aynısı oldu bende çıkma şanzuman aldim taktirdim

• Şanzımandan geliyor. Mevcut vites motor devrini yeterli karşılayamayınca ve aşınmaya bağlı olarak şanzıman uğulduyor, ağlıyor. Düşük km'li aracımda da var. Örneğin 50 ile giderken 2000 devire ulaşmadan 5. vitese atarsanız ses gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 15 Nisan 2019; 21:44:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Bahsettiğin ses hangi esnada oluyor? Aracın 4 ve 5. vitesdeyken sürekli mi duyuyorsun bu sesi? Yoksa sadece gaza basınca mı? Önemli bir ayrıntı. Şayet gaza basınca oluyorsa şanzıman içi, ilgili vitese/lere ait rulmanların değişimi gerekiyor ne yazık ki. Bunun için de aracını şanzıman ustasına götürmen gerekiyor. Şanzıman sökülüyor, dağıtılıyor ve değişimi gereken parçalar değiştikten sonra toplanıyor. Üzülerek söylüyorum biraz pahalı bir tamir.

Öncelikle sadece şanzıman yağını değiştirebilirsin. Ses kesilirse ne ala. Kesilmezse de naçizane tavsiyem, ses seni çok rahatsız etmeyecekse debriyajın bitene kadar bu şekilde kullan, bu sıkıntı seni yolda bırakmaz. Zira debriyaj değişim zamanında bu işlemleri yaptırırsan iki kez şanzıman sök/tak işçiliği vermezsin.

Geçmiş olsun, kazasız sürüşler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.