Şimdi Ara

yokuş çıkarken ve 1-2.viteste gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
19.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2002 ibiza aracım var. 1.viteste diyelim hafif eğim çıkıyorum 2'ye attığımda şıkır şıkır sesler geliyor aracın dışından. tırrr tırrr tırrr diye böyle yada ne bileyim gıcırtt gıcırtt metal vurması birbirine gibi. devir yüksek kalıyor diye çıkıyor diyorlar ancak bu sesi çok duyuyorum ben. 1'den 2'ye attım diyelim sonra gaza biraz dokundum bu sesi duyuyorum bu ses ile ivmeleniyorum. hız artınca bu ses kalmıyor. nedir bu ses acaba? aks mı subap vurması mı nedir

• Aks kafası gibi. Bizde de öyle şıkır şıkır ses gelmişti tırr tırr değil Ama araba gidip gitmemekte kararsız oluyordu. Yine eğimdi. Aks kafası değişti. Düzeldi.
  • bazen arabalarda duyuyorum mesela bu sesi ama saniyede geçiyor onlarda. ama ben bu ses eşliğinde çıkıyor gibiyim bazen. düz yolda da yapabiliyor bazen. ön takımı yeni yaptırdım gerçi ama. aks somunu tam oturmamıştı onu tekrar yaptı usta falan ama tam yapamadı heralde bilmiyorum. aks kafası diyorsunuz demek kaç para tutar bunun değişmesi peki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMG1 -- 11 Ağustos 2013; 0:30:16 >
  • eger ki düşük devirde yokuş çıkıyorsanız siboplarda ötebilir, normaldir ...
  • evet bu aslında düşük devirde çıkma sesi. yani diyelim yokuşu 3 ile çıkmayı zorlarsam da aynı ses çıkıyor ama bu ses bende çok çıkıyor. birde gaza dokunduğumda o ses eşliğinde gidiyor gibiyim. mesela 2 ile gidiyorum yavaşladım 1.vitese attım duracak kadar yavaşladım hatta ve yerdeki tümseği geçtim düz yolda. tümseği geçtikten sonra gaza dokunuyorum tekrar hızlanmak için o an tıkır tırrr duyuyorum o sesleri o sesler eşliğinde hızlanıyorum nedir bu nerde sorun var :S
  • dizel araç sesi gibi oluyor araç dizel gibi oluyor sanki öyle durumlarda
    dizel demişken birde araba benzinli olmasına rağmen rölantide kaputu açtığımda dizel sesi gibi çalışıyor motor bazen:D bazen sessiz ama bazen aynı dizel sanarsın görsen o derece tırrlı bunun sebebi nedir triger kayışı mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMG1 -- 11 Ağustos 2013; 0:47:31 >
  • bu aslında düşük devirde çıkma sesi. yani diyelim yokuşu 3 ile çıkmayı zorlarsam da aynı ses çıkıyor ama bu ses bende çok çıkıyor. birde gaza dokunduğumda o ses eşliğinde gidiyor gibiyim. mesela 2 ile gidiyorum yavaşladım 1.vitese attım duracak kadar yavaşladım hatta ve yerdeki tümseği geçtim düz yolda. tümseği geçtikten sonra gaza dokunuyorum tekrar hızlanmak için o an tıkır tırrr duyuyorum o sesleri o sesler eşliğinde hızlanıyorum nedir bu nerde sorun var :S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1. ve 2. viteste ıslık sesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorunu çözdünüzmü bendede 1.4 linea var ayni sorunu bende yasiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu sesi 90-00 arası transitler de yapıyor onlarda şafttan geliyordu ses
  • benim araba da benzine alınca yapıyor. bu ses sibob sesi gibi geldi bana tam bilmiyorum. ama lpg de bu ses yok.
    sorunu çözen oldu mu?
  • 2012 model aracımda da böyle bir ses mevcut.

Düşük devir yüksek viteste (örnek 5. vites 1300-1500 devir) ani gaza yüklenmeler de devrini alana kadar bu ses geliyor bendede

Yakın bir arkadaşımda da aveo var onda da aynı ses mevcut.
  • bugün işinin ehli bir usta ile konuştum. avans fazla verilmiş ise bu ses motora yük binince yapar dedi.
    yarın avans ayarı yapıcakmış bana.
  • Ses motordan mı difrenasiyeldenmi nerden geliyor. Eğer arkadan geliyorsa şaftın baglantı elemanından ya da civatalarından gelir...
  • Sanzuman kulagi olabilir mi sorun ? Ozellikle yokusta kalkarken yapiyorsa sanzuman kulagina da baktirin. Benim aracimda ayni sorun var. Usta problem olmaz dedi ama degistirecegim cok gicik bir ses. parca 400 tl.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı şey bende de var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.