1) Bütçe 40000 (max +3000 TL) 2) 6-7 yıl binebilecek sıfır dizel araç düşünüyorum. 3) C segmenti ve Hatchback öncelikli tercihim. 4) Donanımlı bi araç almak istiyorum.( Oto. klima-ESP-CC-Far yağmur sens.,) 5) Güvenlik>kaliteli malzeme ve motor>ekonomi. 6) Megane III, i30, astra classic, auris, bravo, focus, golf(pahalı geliyor), gibi seçenekler arasında en uygun araç sizce hangisi?
ben olsam japon arabası toyata auris almazdım çünkü japon ve güney kore arabalarında nedense toz sorunu alıyo.araba durduk yerde toz alıyo.tabi senin için önemli değilse auris al motoru kaliteli ve az yakar ama biraz küçük motoru performanslımıdır açıkçası bilmiyorum. ama kaliteli malzeme,güvenlik,ekonomi ve motor ömrü ve performansı diyosan golf derim duyumlarıma göre.ama peugeot 308 bi arkadaşımda var otomatik viteslisi uzun yolda 1200 km yol yapmış.performansı da seni üzmez diye düşünüyorum.bravoda çok performanslı araba ama performans istemiyosan yakıt ekonomisi istiyosan peugeot 308 al derim
quote:
Orijinalden alıntı: bahri96
ben olsam japon arabası toyata auris almazdım çünkü japon ve güney kore arabalarında nedense toz sorunu alıyo.araba durduk yerde toz alıyo.tabi senin için önemli değilse auris al motoru kaliteli ve az yakar ama biraz küçük motoru performanslımıdır açıkçası bilmiyorum. ama kaliteli malzeme,güvenlik,ekonomi ve motor ömrü ve performansı diyosan golf derim duyumlarıma göre.ama peugeot 308 bi arkadaşımda var otomatik viteslisi uzun yolda 1200 km yol yapmış.performansı da seni üzmez diye düşünüyorum.bravoda çok performanslı araba ama performans istemiyosan yakıt ekonomisi istiyosan peugeot 308 al derim
evet auris için bu eleştirileri başkaları da dile getirmişti.
fransız arabalarına karşı azımsanamayacak kadar kişide olan soğukluk bende de var biraz :)
aslında gönlüm golften yana. sizin de dediğiniz gibi motor kalite ekonomi vs. ne var ki highline donanımı bütçeyi zorluyor :(
focus tdci iyi bir tercih olur o fiyatlar için
quote:
Orijinalden alıntı: Warrıor Sako
focus tdci iyi bir tercih olur o fiyatlar için
Focus da düşündüğüm araçlar arasında, ancak ses yalıtımının zayıf olduğu, yakıtının muadillerine göre biraz fazla olduğu ve yeni kasası çıkacak olması sebebiyle şimdi alınmaması gerektiği şeklinde genel bi kanı var. Ancak yol tutuşu performansı övgü alıyor. Gerçekten zor iş ya araba almak...
o fiyata donanımlı 120hp bravo alınabilir diye düşünüyorum
en iyisi bravo.
quote:
Orijinalden alıntı: HoLY.oNE
o fiyata donanımlı 120hp bravo alınabilir diye düşünüyorum
bravoyu birçok arkadaş öneriyor ama bazıları 40000 lira fiat markasına verilmez diyor ama bravo f/p açısından oldukça iyi, bu donanımı bu fiyata başka bi araçta almak mümkün değil, motoruda sınıfında en iyilerden biri, ancak 2. el açısından bakıldığında fazla değer yitireceği söyleniyor bir de dayanıklılık konusunda eleştiriler var...
kia ceed auris ve bravo en mantıklıları. Bence hepsini test edin, pazarlık yapın ona göre kararınız şekillenebilir.
39 bine full hyundai i30 alırsın. Hız sabitleme haricinde herşeey var. ayrıca yine aynı fiyata hız sabitlemesi de olan full kia ceed alabilirsin. ikiside 115 hp lik dizel motora sahip.
seat leon 1.6 tdı stylance golfe en yakın araçtır sanırım bu diğerlerinden daha uygun gözüküyor
bencede seat leon 1.6 tdı tam size göre ayrıca doğuş güvenceside var.....
Renoult da Fransız arabası....
308 megane dan kalite olarak bir adım ondedir. Eger otomatikde dusunuyorsan seceneklerin iyice azalır. Kia, 308 kalıyor o Bence 308 ekonomi, konfor ve prrestij olarak Kia nın cok onunde.
Ayrıca 308 112hp 270 NM gucunde. Otomatik vitesin tuketimi shir içi 5.3lt shir dısı 4 lt
Renault Fluence. 1.5 Dizel. Yakıt olarak çok güzel bir araç. Kokluyor mazotu resmen ama diğer yönlerinden hiç ilgilenmedim araçla performans olsun,sağlamlık olsun.
sen sen ol peugeot alma senelerdir kullandım ne freni fren , ne işçilik işçilik kullanılan malzeme vasat renault megane 3 al yada focus al
yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim gerçekten çok faydalı oluyor karar verme aşamasında. Şu an henüz karar veremedim. Her aracın artı ve eksi yönleri var araba biraz şans işi biliyorum ama yine de baş ağrıtmayacak bi araç istiyorum
dostum auto show un testinde okumuştum dizel arabaları karşılaştırdılar sıralama şöyleydi
1-skoda octavia 2-vw golf 3-seat leon 4-ford focus 5-opel yeni astra
oldu.
bence golf daha iyi ama skoda daha ucuz ve devasa bir bagajı var