Şimdi Ara

40.000TL'ye alınabilecek 2. El araba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir araba almayı planlıyoruz, bütçemiz maksimum 40.000TL civarı. Babam Renault Fluence almak istiyor ama bu fiyata 2010-2012 modelleri ancak alınıyor gibi. Bense daha az yakıt tüketimi olan Peugeot 301'in daha makul olacağını düşünüyorum. Siz ne önerirsiniz? Bu arabaların kronik ya da uğraştıran sorunları var mıdır? (Bu iki araç dışında da tavsiye vermek isterseniz sevinirim, Citroen-C Elysee de bu fiyat civarı görünüyor sanırım.)

Bütçe dediğim gibi 40.000TL, sedan kasa aile arabası olacak, bu yüzden bagajı nispeten büyük olmalı ve diz mesafesi önemli.
    Dizel ve KM'si 75.000'in altında olsa iyi olur, yorulmamış, sorun çıkarmayacak araba olması açısından.
    LPG düşünmüyoruz...
    Genel olarak şehiriçi kullanılacak, yılda bir Giresun'a 1000KM yolculuk yaparız.

Tabii hem 40.000 altında hem de düşük km istiyorsun diyenleriniz olabilir, 100.000KM de olur, çok fazla olmasın babında yazdım onu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garip Bedevi -- 11 Temmuz 2017; 23:39:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 40 bine alacağın modeli yüksek km si 100bin altında dizel aracın geçmişi biraz karanlık olabilir.
    Temiz dizel 301 elysee ler 50 den başlıyor.
  • Dizel ve 75km altı ? çok şey istediniz.

c elsee tek seçenek.gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Dizel ve 75km altı ? çok şey istediniz.

c elsee tek seçenek.gibi duruyor.

Öncelikle teşekkürler yanıtlarınız için, çok şey istediğimi biliyorum da bu kriterleri sunan ben değilim, babam maalesef

Araba piyasasından anlamıyor pek, 2010 yüksek km fluencelere bakıyor, 45000 civarı iyi diyor ama bütçeyi bir tık aşıyor ve 2010 model KM'si yüksek arabayı ne yapayım ki? Fiat Linea 1.3 Multijetler nasıldır? Çekmiyor, basmıyor, gitmiyor vs. diyenlere denk geldim ama sizin bilginiz var mı? Bu daha makul kalıyor bunların yanında. Aslında kafamda Chevrolet Aveo var da babam Chevrolet'ye para mı verilir mantalitesinde birisi, bir de Chevrolet Türkiye satışlarını durdurduğundan hiç yanaşmıyor. Arabayı ben alıyorum ama önce babaya beğendirmek zorundayım anlayacağınız...

• Garip Bedevi G kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlama da baban gibi düşünenler sağolsun 2011 Aveo Sedan'ımı 2 ayda zor sattım (classic olan kasa) Benim araç abi fiyatına göre iyiydi ama yeni kasa aveolar gerçekten fiyatına ve sınıfına göre çok çok iyi ve kaliteli arabalar.Babanı ikna edebilirsen 1.3D LTZ Sedan Aveo tavsiye ederim gerçekten dolu,kaliteli,kullanışlı ve ekonomik araba.O fiyatlarda B sınıfı,en boşunda 8 hava yastığı, ncap zaten 5 yıldız.Tabi tercih sizin ama iyi düşünün derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zczz22

Hocam yanlış anlama da baban gibi düşünenler sağolsun 2011 Aveo Sedan'ımı 2 ayda zor sattım (classic olan kasa) Benim araç abi fiyatına göre iyiydi ama yeni kasa aveolar gerçekten fiyatına ve sınıfına göre çok çok iyi ve kaliteli arabalar.Babanı ikna edebilirsen 1.3D LTZ Sedan Aveo tavsiye ederim gerçekten dolu,kaliteli,kullanışlı ve ekonomik araba.O fiyatlarda B sınıfı,en boşunda 8 hava yastığı, ncap zaten 5 yıldız.Tabi tercih sizin ama iyi düşünün derim

Aklımda tam da dediğiniz LTZ modeli var da Peugeot-Citroen gibi markaları bile istemiyorken Türkiye satışını durduran ve tamirler/servisler için Opel'e yönlendiren Chevrolet çok zor görünüyor. Siz neden satmıştınız acaba? Arabanın kronik ya da sık yaşanan sorunları var mıdır?

• Garip Bedevi G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Chevrolet motor olarak tamamen ecotec zaten.Mesela ben ateşleme bobinini değiştirdim,astra'nın ateşleme bobinini almıştım.Bahsettiğimiz 1.3cdti olarak geçen motorlar zaten bir çok araçta kullanılan multijet motorlar.Tabi CDTi ve Multijet arasında ufak tefek farklar var (enjektörler Fiatta Delphi, Opel de Bosch gibi..).Dizelleri genel olarak sorunsuz.Çevremde bir kaç kişi var 1.3CDTi LTZ kullanan motor olarak sorun yaşayan hiç duymadım,daha doğrusu multijette sorun yaşayan duymadım.Sadece Selenoid Valfi arızası duydum o da küçük bi sensör max. 200TL.Kısacası parça yönünden hiç korkmayın olur da ihtiyacınız olursa zaten Opel'le aynı sorun yaşamazsın bolca bulursunuz. Motor haricinde silecek tampon far çamurluk gibi diğer parçalarda Opel-Chevrolet yedek parçacılarda fazlasıyla var,kesin bulursunuz.Ama gösterge camı gibi ufak tefek şeyleri benim gibi bulmanız imkansız olabilir Parça yönünden araç bu şekilde yani ustası da var parçası da var.
    Ama şu da bi gerçek satılması ön yargılar yüzünden cidden zor.Eşe dosta söylüyorum satılık Chevrolet diye, "Chevrolet bitti,istemiyoruz,olmaz,parçası yok" gibi cevaplar aldım. Halbu ki 2011 model araba 27.000TL ne bekliyosun daha yani dimi? Her neyse dediğim gibi satmakta zorlanabilirsin ama biniciysen onu da kafana takma derim olmaz da inşallah acil durum olursa 1-2.000 aşağıya bırakırsın kapışırlar zaten.Türkiye piyasasında parasının karşılığını veren araba 1.3D LTZ Aveo. MyLink olursa bide tamamdır İnternetten bakın donanımı B sınıfı için bayaa bayaa zengin.

Gel gelim ben neden sattım; Benim kullandığım Aveo Kore üretimi olan Chevroletlerdi (2004-2011) Motoru 1.4 100hp motordu.LPG tüketimi felan çok düşüktü (ort 18krş.) performans da bildiğin 1.4 gibiydi yani.Motordan sorun yaşadım biraz.Motor kulağı,egzantrik sensörü,ateşleme bobini,lpg de dalgalanma stop etme ve en son yataklardan yada sübaplardan birinden ses geliyordu Onun haricinde malzeme ve işçilik parasına göreydi yani 2011 model araba 27.000ine alıp 50.000lik araba kalitesi beklemezsen işini görürdü.Bir de sıkılmıştım o yüzden sattım anlayacağın hocam.

Ama yeni nesil Chevrolette kalite malzeme yol tutuşu on numara,motor zaten sorunsuz bir motor.Kalbinin sesini dinle derim 1.3D LTZ Sedan MyLink bi düşün derim ama

Bu arada şu an 2007 Astra H 1.3CDTi Enjoy kullanıyorum 2 ay oldu alalı,iyi ki almışım diyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.