Şimdi Ara

40 bin lira maaş ile araba alamıyorum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
2
Favori
6.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aile evinde kalıyor kira derdi yok zaten en büyük masraf budur bu elendi bir. Aile evinde yemek çıkar mükemmelliyetçi değilse herkes masaya oturunca ev yemeği yer bu iki. Elektrik suyu doğalgazı bilumum faturayı ailesi karşılar bu da üç. Ailesi zaten evde kalmasına müsaade ediyorsa destekleyen insanlardır kenara 20 bin atması içten bile değildir. Kıyafet berber telefona eve internet dışında neredeyse hiç masrafı yok. Hatta belki ev internetini bile babası ödüyordur. Asıl senin para koyamamasına şaşırman lazımken bana soruyorsun nasıl 20 bin atacak diye yine senin için detaylı yazdım. Dışarıda eğlence desen o kadar para harcanır mı? Birikim yapacak adam tutumlu olur lüzumsuz para harcamaz

• vaypcnet kullanıcısına yanıt

Bizzat kendi babam bu şekilde 4 kardeşiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt

Birikim yapamıyorum demedim benim vermek istediğim mesajı anlamamışsınız şu anda benle yaşıt arabaların çoğu yarım milyon bunu almak için 1 sene aç gezmem gerekiyor 1 seneye araba 750 bin oluyor yine alamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 11 Ocak 2025; 18:29:55 >
  • izayoi kullanıcısına yanıt

haksız sayılmazsın evet dogru

• 1999 ağustos doğumluyum benle aynı yaşta araba yarım milyon
    https://www.sahibinden.com/s/SuWDu1UK

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt
    Hocam alışkanlıklarınızı anlatırsanız bizler yorum yaparız. Bunlar basit giderler gibi 40k göre

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

160 a megane al hurda teşviği gelirse hurdaya ver , sıfır megane veya corolla al o zaman. Teşvik gelmezse 2 sene bin sonra satar fd7 alırsın

• vasıta sahibi olman için ne kadar maaş aldığının önemi düşündüğün kadar yok. ufakta olsa bir sermayen olması gerekiyor, 0'dan kimse alamıyor. 2021'de tam 1 sene neredeyse 0 aktivite ile çalışıp ilk aracımı aldım. geçen ayda 0 araç alarak güncelledim. yani bir şekilde ufakta olsa sermaye koyman gerekiyor. bu sermayeyi elde etmek için de biraz irade gerekiyor.

çok büyük rakamlar konuşmuyorum burada 300 koysan 200'de kredi çeksen lokal boyalı eski kasa otomatik i20-clio gibi başlangıç aracı alırsın çok güzel işini görür. 2 seneye daha iyi modele geçiş yaparsın. bunlar kazanılmayacak biriktirilemeyecek miktarlar değiller.

benim firmada 7-8 yıldan beri çalışıp aile evinde kalan tanıdıklarım var. alabildikleri hiçbir şey yok. özellikle merak edip soruyorum abi ne yapıyorsunuz bu parayı diye. hepsi de böyle şikayet eden tipler. sanırım bu kafa yapısına girince insan hiçbir şeye sahip olamıyor. ben de biliyorum çeşitli ülkelerde araç sahibi olmanın daha kolay olduğunu ama serzenişte bulununca eline bir şey geçmiyor emin ol.

biraz hayal kur, ve bunun için heyecanlı ol. ben ilk aracımı alma kararı verdiğimde çok heyecanlıydım. aylarca marka model araştırması yapmıştım. ve bunu 1 sene boyunca devam ettirdim. tabii ki o dönemde almak daha kolaydı şimdi daha zor. sen ufak bir altyapı hazırlamaya çalış.

• Otomobil bulamadıysan bisiklete bin

Peynir bulamadıysan ot ye

Sodom'un 120 günü

@AREryilmaz

Baban da dahil hiç kimsede hiç bir dönem böyle bir işlem olmadı olamadı ya bilmiyorsun ya sallıyorsun.

ne sallayacam kardeş yalan söylesem elime ne geçecek sen önce hangi partiye oy verdiğini söyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 11 Ocak 2025; 21:7:7 >

Konu benim açımdan parti ile alakalı değil , dikkat edersen hiç bir dönemde diyorum asgari ücretin dolar bazlı son 20 küsur senelik tablosu da aşağıda ekliyorum , şuan asgari ücret 630 küsür dolar ediyor , asgari ücretle hiç bir zaman insanlar mal sahibi olamadı , kıt kanaat geçindi hatta geçinemedi ya sallıyorsun ya bilmiyorsun , asgari ücret şuan fazla önceden düşüktü fakat önceden asgari ücreti işe yeni başlayan 18 yaşında çırak çocuklar veya işi çok çok hafif olan iş bile sayılamayacak kişiler alıyordu , normal çalışanlar asla asgari ücret almıyordu 1,5 kat 2 kat 3 kat fazla alıyorlardı ustalıklarına göre.

40 bin lira maaş ile araba alamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaypcnet -- 11 Ocak 2025; 21:31:59 >

• aile evinde yaşıyorsan sana 15 bin çok rahat yeter kalan 25 bini kenara atarsın

çol değil 1 sene sonunda 400 bin yakın yada daha fazla paran olur ( döviz altınveya vadeli seçim sana kalmış)

seneye 400 üzerine kredi çekersin mis gibi 2013-2015 model araban olur

emin ol çoğu araba sahibi bu kadar yeniyle başlamamıştır
    kazandığın para iyi diyemem ama kötü parada değil her türlü iş görecek para
    çok değil 3-4 sene içinde sıfır araban olur

• Ben hala arkadaşın aile evinde kalırken 40 bini nereye harcadığını merak ediyorum

Asgari ücretle neler alınabildiğini kıyaslarsanız daha doğru olur

• Muhafız. kullanıcısına yanıt

Birikim yapmadığımı kim söyledi 40 bin lira maaş ile araba alamıyorum 

Valla reis kardeşim de aile evinde kalıp 40 bin alıyor. 2010 1.4 tsi golf aldı. 1 yıl sonra bunu satar üstüne koyar daha iyisini alır belki

Demek istediğim sen araba alabilirsin durumun o kadar vahim değil

• hani x y z diye nesilleri tanımlıyorlar ya.

İşte her nesilin alım bir öncekinden daha düşük oluyormuş.

gelecek nesillere allah kolaylık versin diyorum.

Kira derdin yoksa 2 sene biriktirip 2. el araç alabilirsin.. tabi sosyal hayatı gezmeyi dışarıda yemek yemeği bırakırsan oda başka bir yolu yok malesef.. Yada altına yatırım yapacaksın 2 sene belki sonunda sıfır araç alıcak paran olur.. Ama malesef ülkede birşeyler sahip olmak için biraz feragat etmen lazım..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.